• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Täydellinen Italialainen Pizza

Arkiruoka· Hemmottelua· Pizza

14 loka
Täydellinen Italialainen Pizza

Kaipaan Italiaa, kaipaan matkailua, vieraita tuoksuja ja sitä kutkuttavaa fiilistä mitä uudet kohteet ja maut tuovat tullessaan. Olen viime aikoina plärännyt puhelimen kuvia ja matkustanut niiden kautta uudestaan suosikkikohteisiini. Samalla on löytynyt myös teille vinkkejä ja ohjeita, kuten täydellinen italialainen pizza. Tänään lähdetään virtuaalimatkalle Comojärvelle herkullisen pizzan pariin.

Itsetehty pizza. Mikä ihana syy syödä pizzaa vaikka joka päivä! Pitkään kohotetusta taikinasta roomalaisia oppeja kunnioittaen. Tässä VIHDOIN ohje Comojärvellä opitun täydellisen pizzataikinan tekoon! Täydellistä tai ainakin herkullista tulee monella muullakin ohjeella, mutta tätä Umberton ohjetta kannattaa kokeilla. Näin pitkän kaavan mukaan en aina itsekään jaksa pizzaa leipoa, mutta jos siihen rupean on se joka kerta sen arvoista. Kirjoitin aiemmin kokemuksia italialaisesta pizzakurssista tänne.

Olimme mieheni kanssa reilu vuosi sitten Italiassa pizzakurssilla, joka oli minulta hääpäivälahja sekä yllätys suurelle pizzafanille eli miehelleni. Leivoimme kurssilla pitkään kohotettavaa pizzataikinaa ”slap and fold” -metodilla. Eli taikinaa läpsyteltiin, heiteltiin, taiteltiin ja vaivattiin pöytää vasten useampaan kertaan. Sen jälkeen taikinat laitettiin jääkaappiin kohoamaan vuorokaudeksi ja leivoimme pizzat paikan päällä edellisen ryhmän taikinoista. Paistoimme pizzauunissa täydellisen kuohkeaa, ilmasta kupruilevaa ja aromikasta pizzaa simppeleillä täytteillä, kuten Italiassa on tapana. Hyvää pizzataikinaa tulee kunnioittaa ja sen makua ei tule peittää.

Kotiin palattuamme laitoimme taikinat tekeytymään Italiasta tuoduilla jauhoilla ja paistoimme parhaimmat pizzat ikinä pizzakiven päällä grillissä. Silmät kiinni, pizza huulilla palasin takaisin Comojärvelle.


Täydellinen Italialainen Pizza

pellillinen tai 4 ohutta pyöreää pizzaa

Ohje

  • 350 g 00-jauhoja (pizzajauhot esim. Ramlösa)
  • 245 g vettä
  • 8-10 g suolaa
  • 1 g tuorehiivaa (tai 1 tl kuivahiivaa tai hapanjuurta!)
  • oliiviöljyä
Vaihe 1
  1. Mittaa huoneenlämpöinen vesi kulhoon ja sulata hiiva veteen.
  2. Lisää 20% jauhoista käsillä tai puuhaarukalla sekoitellen. Lisää seuraavaksi suola.
  3. Lisää loput jauhot ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Älä vaivaa taikinaa vielä tässä vaiheessa.
  4. Laita taikinan päälle keittiöliina ja jätä tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Tämä vaihe parantaa taikinan gluteenirakennetta (autolyysi).
  5. Taikinan levon jälkeen aloita taikinan vaivaaminen, vaivaa 10 minuuttia (kurssilla läpsittiin ja heiteltiin taikinaa oikein kunnolla pöytää vasten, kunnes siitä tuli kiinteää ja tasaista).
  6. Anna taikinan levätä taas 15 minuuttia ja toista vaivaaminen, mutta vain 3 minuutin ajan. Taittele taikina lopuksi kirjeen muotoon (vedä taikinaa kevyesti jokaiselta sivulta keskelle) ja anna levätä 15 minuuttia.
  7. Toista kohdat 5 ja 6 vielä kerran ja laita taikina puhtaaseen oliiviöljyllä valeltuun kannelliseen astiaan nousemaan. Nostata taikinaa huoneenlämmössä 8-10 tuntia tai jääkaapissa 12-16 tuntia. Jos nostatat taikinan jääkaapissa, ota se huoneenlämpöön muutama tunti ennen leipomista. Pitkä jääkaappinostatus antaa taikinalle enemmän makua.
vaihe 2
  1. Ota taikina jääkaapista pari tuntia ennen leipomista. Kaada taikina kulhosta työpöydälle tai suoraan uunipellille.
  2. Levitä taikina varovasti uunipellille sormin painellen tai jaa se 4 osaan, joista pyörittele jauhojen (käytimme Italiassa semolinaa – täällä riisijauhot toimivat samaan tapaan) avulla pyöreitä pizzoja. Taikinassa on paljon ilmaa ja sitä tulee käsitellä hellästi, ei repimällä.
  3. Laita uuni kuumenemaan vähintään 250 asteeseen. Jos sinulla on pizzakivi laita se valmiiksi uuniin.

Vinkki! Voit korvata tässä ohjeessa hiivan myös hapanjuurella!

Vinkki! Hienojakoiset 00-jauhot tekevät taikinasta täydellisen! Italiassa jauhot merkitään numeroilla niiden tuhkapitoisuuden ja jauhatuksen perusteella. 00-jauhot ovat sitä hienointa vehnän ytimestä jauhettua pizzajauhoa.

Täytteet

Täytä pizza oman makusi mukaan, mutta simppelisti. Kun taikina on näin hyvää riittää pelkkä tomaattikastike ja yrtit täytteeksi. Oma suosikkipizzani on margherita, joten tykkään lisätä myös sopivasti mozzarellajuustoa ja oliiviöljyä. Teimme italiassa helpon pikaisen tomaattikastikkeen, jonka ohjeen löydät alta.

  • noin 200 g mozzarellaa
  • oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa

(Pika)Tomaattikastike

  • 2 dl passataa eli paseerattua tomaattikastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • oreganoa
vaihe 3
  1. Sekoita kaikki tomaattikastikkeen aineet keskenään, maista ja levitä pizzan päälle sopiva kerros.
  2. Leikkaa mozzarella siivuiksi ja nostele pizzan päälle.
  3. Paista pizzaa pizzakiven päällä uunissa noin 10 minuuttia tai grillissä noin 4-5 minuuttia.
  4. Koristele valmis pizza basilikalla ja oliiviöljyllä. Nauti!

Vinkki! Lisää tomaattikastikkeeseen myös valkosipulia.

Italialainen Pizza
Täydellinen Pizza
Pizzan salat

Buona Pizza a tutti!

/Anni


Lisää pizza-ohjeita löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Baby Shower Kakku
Seuraava artikkeli: Nice Cream Jäätelöpuikot (Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Mimma sanoo

    25.10.2020 13:08

    Mitä tapahtuu jos kohotusaika onkin 24h? Tuleeko mausta voimakkaan hiivainen? Olisi tarkoitus tehdä pitsaa huomisillalle, mutta en kerkeä tehdä taikinaa aamulla. Kiitos avustasi!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2020 06:34

      Pidempi kohotusaika ei haittaa! Maku vaan paranee ja ei pitäisi maistua hiivaiselta ellei laita liikaa hiivaa. Laita ihan pikkuisen 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios