• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Fantastiset Blinit

Hemmottelua· Joulu· Pannukakut ja letut· Suolaiset· Uusivuosi

27 tammi

Fantastiset Blinit

Olette toivoneet suolaisia ohjeita. Niitä on luvassa. Aloitetaan blineillä.

Olen rakastanut blinejä varmaan siitä asti kun niitä ensimmäisen kerran maistoin. Sen jälkeen niitä syötiin joskus jopa juhannuksena kesämökillä. Miksi ei? Parhaiten (muikunmäti)blinit maistuivat kuitenkin näillä tammikuun pakkaskeleillä ison valkkarilasin kanssa. Kuten meillä tällä viikolla ihan arki-iltana. Intouduin kohottamaan blinitaikinaa keskellä päivää ja yllätin mieheni astetta paremmalla arkiruoalla. Useimmiten herkuttelemme blineillä kuitenkin viikonloppuisin tai ystävien kanssa.

Yritin löytää luottoreseptiäni parin vuoden takaa. En löytänyt sitä, mutta sen muistin, että taikina tehdään pelkistä tattarijauhoista, siinä on hiukan olutta ja hiiva toimii kohottajana. Lähdin kauppaan hakemaan hiivaa. Pakkanen paukkui ulkona ja hyvä kun auto käynnistyi kauppareissun päätteeksi. Ajattelin, että tänään en pistä nenääni enää ulos edes hetkeksi. Sitten kauppakasseja purkiessani huomasin, että hiiva on jäänyt matkan varrelle. Muistan ottaneeni sen kylmäkaapista, mutta se ei ollut edes kuitilla. Hemmetti. Se oli jäänyt ostoskoriin. Koska ulos en enää lähtisi, täytyi tehdä suunnitelma B.

Fantastiset Blinit

Blinit voi tehdä myös kuivahiivaan ja tämän pakotetun testin tuloksena voin kertoa rehellisesti, että se toimii ja hyvin toimiikin. Taikinasta tuli täydellistä! Maukasta ja juuri sellaista kun muistelin sen olleen muutama vuosi sitten Lapin mökillä. Minulla on vuosia sitten entiseltä työkaveriltani saadut valurautaiset blinipannut, joissa paistan blinit aina kun niitä teen. Minusta tämä on yksi erityisen tärkeä seikka blinien paistossa, eli oikeat välineet. Muistelen, että sain blinien tekoon (pannujen yhteydessä) silloin aikoinaan myös taikinajuurta. Olenko hifistellyt näiden kanssa hiukan enemmän ennen ruokablogiaikoja? Ehkä, nyt ei ollut aikaa antaa juuren kuplia tai etsiä sitä muualta. Jos teet blinitaikinan juureen, vahvistuu aito maku ja aromit entisestään.

Blinien täytteeksi sopii monipuoliset maut. Itse rakastan kalatäytteitä ja niistä paras on ehdottomasti tämä perinteinen combo: muikunmäti, punasipuli, smetana, suolakurkku ja tilli. Teemme usein myös porosta tahnamaisen täytteen, johon tulee tuorejuustoa, pororouhetta, ruohosipulia ja pippuria. Lohi (graavi, savustettu) toimii hienosti myös täytteenä smetanan kanssa. Yleensä nämä kolme vaihtoehtoa ovat meillä täytteinä, jos kutsumme ystäviä kylään herkuttelemaan blineillä. Onko sinulla jokin suosikkitäyte josta voisit vinkata minulle?

Fantastiset Blinit


Fantastiset Blinit

Noin 10-12 kpl

Blinitaikina

  • 3 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl sokeria
  • 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
  • 2.5 dl tattarijauhoja

Lisäksi

  • 2 keltuaista
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl olutta
  • 2 valkuaista
  • voita
  1. Lämmitä jogurtti pienessä kattilassa noin 37-40 asteiseksi.
  2. Sekoita keskenään sokeri ja hiiva – sekoita jogurttiin.
  3. Lisää tattarijauhot hiljalleen ja sekoita hyvin. Jätä taikina kohoamaan 1-3 tunniksi (tai yön yli).
  4. Lisää taikinaan keltuaiset, olut ja suola.
  5. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
  6. Kuumenna blinipannu liedellä ja lisää nokare voita pannulle.
  7. Aloita blinien paistaminen kun voi ei enää vaahtoa pannulla.
  8. Paista blinejä miedolla lämmöllä, niin että paksu blini kypsyy myös sisältä.
  9. Paista blinejä muutama minuutti kummaltakin puolelta.

Vinkki! Mitä kauemmin kohotat taikinan ”juurta” sitä maukkaampia blinejä saat. 

Vinkki! Halutessasi voit korvata osan tattarijauhoista vehnäjauhoilla tai gluteenittomilla jauhoilla. 

Täytteet

  • smetanaa
  • muikunmätiä
  • punasipulia
  • tilliä
  1. Vaahdota smetana halutessasi. Hienonna sipuli.
  2. Nostele kaikkia täytteitä lämpimän blinin päälle ja nauti!

Fantastiset Blinit Fantastiset BlinitFantastiset Blinit

Viinisuositus ♥

Ykkösvaihtoehtona suosittelen blineille tietenkin samppanjaa tai kuivaa kuohuviiniä. Jos valitset valkoviinin, niin hapokas valkoviini, kuten Riesling toimii loistavasti.

♥ Anni


Katso lisää suolaisia ohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihanat Pannukakkuvartaat
Seuraava artikkeli: Suolaiset Tuulihatut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heli/Beachhousekitchen sanoo

    29.1.2019 08:01

    Ihan varmasti kuivahiivalla onnistuu yhtä hyvin kuin tuoreellakin! Pitääpäs kokeilla jogurttia blinitaikinaa seuraavan kerran, nyt alkoi tekemään kovasti mieli blinejä ja kauden mätejä, nams!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.1.2019 09:17

      Mä olin jo lyömässä hanskat tiskiin kun tajusin ettei hiiva ollut mukana! Ei kannata ikinä luovuttaa! Hyvin onnistui näinkin 🙂 Mullakin alkoi taas tulla pieni himo 😉

      Vastaa
  2. Anja Hietanen sanoo

    30.1.2019 12:24

    Hei Anni.
    Vielä parempia saat blineistä kun paistat ne kirkastetussa voissa,eikä käryä keittiössä.Sitä voi lisätä vielä paistetulille blineille pöydässäkin jos ei kaloreita pelkää.
    Jollet itse ehdi valmistaa niin kaupasta saa valmiina pullossa( tosin tulee tyyriiksi)
    Lisukkeena me vanhukset tykätään myös sillikaviaasrista,joka on kyllä aika suolainen lisuke
    Ihania blinihetkiä

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2019 15:19

      Hei Anja!

      Joskus ollaan Lapissa syöty kirkastetun voin kanssa 🙂 Kiitos vinkeistä, luulen että miehelle maistuisi sillikaviaari. On nämä blinit vaan ihania! Mukavaa viikon jatkoa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios