| |

Penne Caprese – Tomaatti-Mozzarellapasta

Penne Caprese - Tomaatti-Mozzarellapasta

Ihana ihana penne caprese – tomaatti-mozzarellapasta, jota toivoitte olkaa hyvät.

Rakastamme pastaa. Toivoisin, että sitä voisi syödä joka päivä. Valitettavasti vatsa ei kestä vehnää ihan niin paljon, joten pastahetket ovat meillä juhlahetkiä myös arkena. En suostu vaihtamaan laadukasta italialaista vehnäpastaa täysjyvään tai gluteenittomaan. En uskalla ottaa riskiä, että täydellinen pastahetki kärsisi huonosta raaka-aineesta. Nimittäin täydellinen italialainen pasta, se syntyy muutamasta tarkoin valitusta laadukkaasta raaka-aineesta. Ja valmistuksesta, jossa yksi tärkein vaihe on pastan keittäminen.

Penne Caprese – Tomaatti-Mozzarellapastassa yhdistyy pastan lisäksi toinen suosikkini eli basilikalla maustettu tomaatti-mozzarellasalaatti. Ihmettelen etten ole aiemmin tajunnut yhdistää näitä kahta. Tässä ohjeessa käytetään tuoretta tomaattia, pehmeää mozzarellaa, tuoretta basilikaa ja oliiviöljyä. Salaatti yhdistetään al denteksi keitetyn pastan kanssa ja nautitaan ilman parmesanjuustoa. Parhaimmillaan tämä (kuten muutkin pastat) ovat tuoreena juuri kattilassa sekoitettuna.

Italialainen keittiö on niin simppeli, yksinkertainen ettei se kaipaa mitään hienostelua. Jos kuitenkin kaipaat syvempää makua tähän pastaan, voit lisätä ”kastikkeeseen” valkosipulia tai vaikka prosciuttoa revittynä. Arkena tämä pasta valmistuu nopeasti, alle puolessa tunnissa. Ahh niin täydellistä ihanaa!

Arkiruokavinkkisarja on aktivoitu tämän reseptin ansiosta uudelleen!


Penne Caprese – Tomaatti-Mozzarellapasta

Ohje 2:lle

  • 200 g pennepastaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 125 g mozzarellaa
  • kourallinen basilikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • reilusti pippuria
  1. Mittaa reilusti vettä isoon kattilaan, mausta vesi merisuolalla.
  2. Halkaise tomaatit, leikkaa mozzarella kuutioiksi ja revi basilika. Nosta kaikki kulhoon.
  3. Mittaa päälle oliiviöljy ja mausteet. Sekoita ja jätä maustumaan.
  4. Keitä pasta suolavedessä paketin ohjeiden mukaisesti 8-11 minuuttia, kunnes pasta on al dente (ei liian löysää!).
  5. Siivilöi pasta ja kaada takaisin tyhjään kattilaan. Kaada päälle caprese ja sekoita.
  6. Nostele pasta lautasille, rouhi päälle hiukan pippuria ja lisää oliiviöljyä halutessasi.
  7. Tarjoile heti, jolloin pasta on parhaimmillaan.

Penne Caprese - Tomaatti-Mozzarellapasta

Buon Appetito!

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Katso lisää arkiruokavinkkejäni täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Ihanan näköstä! Monta ateriaa tuosta saa? 🙂

    1. Tämä oli ihanaa 🙂 Ohjeen yhteydessä maininta, että tästä ohjeesta riittää kahdelle.

  2. Alisa sanoo:

    Söin tätä peston kera ja oli hyvää! 😋

  3. Topias sanoo:

    Tein ohjeen mukaan ja oli kyllä tosi hyvää 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *