• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Penne Caprese – Tomaatti-Mozzarellapasta

Arkiruoka· Kasvisruoka· Pasta

10 tammi

Penne Caprese - Tomaatti-Mozzarellapasta

Ihana ihana penne caprese – tomaatti-mozzarellapasta, jota toivoitte olkaa hyvät.

Rakastamme pastaa. Toivoisin, että sitä voisi syödä joka päivä. Valitettavasti vatsa ei kestä vehnää ihan niin paljon, joten pastahetket ovat meillä juhlahetkiä myös arkena. En suostu vaihtamaan laadukasta italialaista vehnäpastaa täysjyvään tai gluteenittomaan. En uskalla ottaa riskiä, että täydellinen pastahetki kärsisi huonosta raaka-aineesta. Nimittäin täydellinen italialainen pasta, se syntyy muutamasta tarkoin valitusta laadukkaasta raaka-aineesta. Ja valmistuksesta, jossa yksi tärkein vaihe on pastan keittäminen.

Penne Caprese – Tomaatti-Mozzarellapastassa yhdistyy pastan lisäksi toinen suosikkini eli basilikalla maustettu tomaatti-mozzarellasalaatti. Ihmettelen etten ole aiemmin tajunnut yhdistää näitä kahta. Tässä ohjeessa käytetään tuoretta tomaattia, pehmeää mozzarellaa, tuoretta basilikaa ja oliiviöljyä. Salaatti yhdistetään al denteksi keitetyn pastan kanssa ja nautitaan ilman parmesanjuustoa. Parhaimmillaan tämä (kuten muutkin pastat) ovat tuoreena juuri kattilassa sekoitettuna.

Italialainen keittiö on niin simppeli, yksinkertainen ettei se kaipaa mitään hienostelua. Jos kuitenkin kaipaat syvempää makua tähän pastaan, voit lisätä ”kastikkeeseen” valkosipulia tai vaikka prosciuttoa revittynä. Arkena tämä pasta valmistuu nopeasti, alle puolessa tunnissa. Ahh niin täydellistä ihanaa!

Arkiruokavinkkisarja on aktivoitu tämän reseptin ansiosta uudelleen!


Penne Caprese – Tomaatti-Mozzarellapasta

Ohje 2:lle

  • 200 g pennepastaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 125 g mozzarellaa
  • kourallinen basilikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • reilusti pippuria
  1. Mittaa reilusti vettä isoon kattilaan, mausta vesi merisuolalla.
  2. Halkaise tomaatit, leikkaa mozzarella kuutioiksi ja revi basilika. Nosta kaikki kulhoon.
  3. Mittaa päälle oliiviöljy ja mausteet. Sekoita ja jätä maustumaan.
  4. Keitä pasta suolavedessä paketin ohjeiden mukaisesti 8-11 minuuttia, kunnes pasta on al dente (ei liian löysää!).
  5. Siivilöi pasta ja kaada takaisin tyhjään kattilaan. Kaada päälle caprese ja sekoita.
  6. Nostele pasta lautasille, rouhi päälle hiukan pippuria ja lisää oliiviöljyä halutessasi.
  7. Tarjoile heti, jolloin pasta on parhaimmillaan.

Penne Caprese - Tomaatti-Mozzarellapasta

Buon Appetito!

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Katso lisää arkiruokavinkkejäni täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)
Seuraava artikkeli: Raikas Veriappelsiinismoothie x 2 »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Iitu sanoo

    10.1.2020 20:32

    Ihanan näköstä! Monta ateriaa tuosta saa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.1.2020 11:57

      Tämä oli ihanaa 🙂 Ohjeen yhteydessä maininta, että tästä ohjeesta riittää kahdelle.

      Vastaa
  2. Alisa sanoo

    7.2.2021 13:00

    Söin tätä peston kera ja oli hyvää! 😋

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2021 06:23

      Hyvä idea! NAM!

      Vastaa
  3. Topias sanoo

    11.6.2021 11:32

    Tein ohjeen mukaan ja oli kyllä tosi hyvää 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.6.2021 13:29

      Ihana kuulla 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios