| |

Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)

Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Kun juhlat ovat ohi on aika suunnitella seuraavia juhlia, vai mitä?! Vappuviikonloppua odotellessa voi leipoa ja mutustella jo muutaman donitsin – niin ainakin itse aion tehdä. En luultavasti ehdi ensi viikolla leipomaan lisää näitä herkkuja, koska luvassa on paljon kaikkea muuta hauskaa ja jännää puuhaa. Perjantaina osallistun muun muassa  PING Festivaaleille! Tätä päivää kannattaakin seurata somessa, sillä joukko sisältömarkkinoinnin ammattilaisia kokoontuu yhden katon alle verkostoitumaan, oppimaan ja inspiroitumaan. Sometusta siis tiedossa!

Lauantai menee yritykseni 1-vuotisjuhlissa ja sunnutaina sekä maanantaina syödään vappubrunssia ystävien kanssa! Nyt vaan toivotaan, että tuo lumi- sekä räntäsade loppuu, jotta näistä kevään kohokohdista ja juhlista saa nauttia myös keväisessä säässä!

Salted Caramel eli suolakinuski ahh tuo ihanan makea nautinnollinen herkku, jossa suola pirskahtelee juuri sopivasti makeuden välissä kielellä. Taas tein sen – keitin kinuskin rakkaudella ja lusikoin puolet kattilan herkusta suoraan suuhun. Onneksi osa herkusta jäi näiden uunissa paistettavien helppojen donitsien kuorrutteeksi – se nimittäin oli tarkoituskin.

Salted Caramel Donitsit ovat paistettu uunissa ja donitsitaikinaan tulee fariinisokeria, joka täydentää ihanan kinuskista makua! Näitä sinun täytyy kokeilla! Ohjeesta tulee 24 minidonitsia, 12 keskikokoista donitsia tai 6 simpaa donitsia pinnoitetulla donitsipellillä paistettuna. Itse tein minikokoisia, koska niitä saa syödä hyvällä mielellä enemmän.


SALTED CARAMEL DONITSIT (UUNISSA PAISTETUT)

Ohje (noin 24 kpl minikokoisia, 12 keksikokoisia ja isoja 6 kpl)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl öljyä
  1. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sekoita kananmuna, maito ja öljy toisessa kulhossa
  3. Lisää muna-maito-öljyseosta kahdessa erässä jauhoihin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Voitele donitsipelti* vuokaspraylla tai öljyllä, jotta donitsit irtoavat helposti pellistä.
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille* donitsikoloihin noin puoleenväliin.
  6. Paista uunissa 200 asteessa minikokoisia noin 5-7 minuuttia, keskikokoisia 8-10 minuuttia ja isoja noin 12 minuuttia uunista riippuen.
  7. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle* jäähtymään.

Vinkki! Liika paisto tekee donitseista kuivia, joten ota donitsit heti uunista pois kun näyttävät ja tuntuvat kypsiltä. Uuneissa ja paistoajoissa on aina eroja!

Salted Caramel Kuorrute

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kerma
  • nokare voita
  • sormisuolaa
  • nonparelleja
  1. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Lisää kerma hiljalleen sekaan, koko ajan hämmentäen.
  3. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
  4. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa. Lisää voi ja suola ihan lopuksi sekaan.
  5. Dippaa donitsit vielä lämpimään kinuskiin ja ripottele päälle nonparelleja.

Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen vaan jää tippana lasin pohjalle.

TILAA DONITSIPELTI TÄÄLTÄ

Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)
Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)

Herkullista vappua!

Etsi lisää inspiraatiota Instagram-tililtäni.

Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Jäätelöllä täytetyt Puffet Donitsit
Donitsit ilman donitsipeltiä
Minidonitsit
Banaanidonitsit

Myös näillä sopii

Herkutella

55 Kommenttia

  1. Voi kuinka suloisen pieniä! Pakko kokeilla donitsipellillä näitä 🙂

    1. Kiitos Tiina 🙂 Tuo donitsipelti on kyllä niin kätevä kun saa nopeasti ja helposti tällaisia herkkuja!

  2. Näitä herkullisia donitsipäivityksiä kun selailee, niin kyllä se on donitsipellin osto aina vaan lähempänä. 🙂 Ihan supernättejä, itse en tänään onnistunut yhtä hyvin munkkien kanssa. 😀

    1. Nyt kyllä ostoksille 😉 Mahtava kapine tämä donitsipelti ja niin helppo – nämäkin paistuivat 5 minuutissa! Käyn kurkkaamassa munkkejasi. Saa nähdä kerkeänkö paistamaan tänä vuonna kiireiden takia itse ollenkaan munkkeja 🙁 Harmi, se on ollut jo perinne.

  3. Anonyymi sanoo:

    Osaatko sanoa kuinka paljon sormisuolaa kannattaa laittaa? 🙂

    1. Suolaa voi laittaa oman makunsa mukaan, mutta laitoin itse kaksi hyppysellistä ja minulla hyppysellinen on noin puoli teelusikallista. Toivottavasti tästä on apua 🙂

    2. Anonyymi sanoo:

      Kiitos 🙂 laitamme kokeiluun!

  4. Jes ihanaa Anni, vappu on nyt ihan totaalisen pelastettu! Kiitos ohjeesta!❤️?

  5. Anonyymi sanoo:

    Moi! Toimisikohan ohje gluteenittomana (esim. Semperin Fin Mixillä)?

    1. Moi, testaisin semperillä. Saattaa toimia, mutta en ole vielä itse kokeillut, joten en voi 100% olla varma. Kerrothan, jos kokeilet, että miten kävi 🙂

  6. Nam! Munkkeja on kyl ihana paistaa välillä uunissa, säästyy turhalta rasvalta 🙂

    cookingwithmarion.blogspot.com

    1. Ja siinä säästää aikaakin 🙂 Kerran vuodessa kyllä paistan munkit rasvassa oikea oppisesti! 🙂

  7. Kaisu sanoo:

    Miten saisin nää tehtyä ilman tota peltiä? Menettääkö muotonsa, jos pursottaa suoraan pellille tai muffinivuokaan? Ei jaksais lähtee enää ettimään donitsipeltiä vapuksi 🙂

    1. Hei Kaisu, valitettavasti ihan donitsin muotoisia ei kyllä saa ilman peltiä. Taikina ei pidä muotoa ilman vuokaa. Voit tietenkin tehdä muffinipellille samasta taikinasta ja dipata "donitsi-muffinit" kinuskiin. Yhtä hyvältä maistuu 🙂

  8. Nämä menevät kokeiluun kyllä ensi viikolla, tänään sain vihdoin oman donitsipellin 🙂

    1. Kiitos ja kannattaa testata 🙂 Nämä ovat niin ihania! <3 Taidan tehdä itse vielä lisää vapuksi!

  9. Anonyymi sanoo:

    Jos kaapissa ei ole sormisuolaa, voisiko jollain korvata ja millä määrällä?

    1. Merisuolalla voit korvata. Määrä aina oman maun mukaan. Kokeilisin ehkä ihan hitusen vähemmän kuin sormisuolaa 🙂

  10. Anonyymi sanoo:

    Torstaina tein ensimmäisen testin töihin vietäväksi ja oli kyllä super hyvää! Ainut mitä jäin pohtimaan oli näiden säilytys. Laitoin ne illalla jääkaappiin odottamaan perjantaita ja kinuski olikin super tahmeaa (ei haitannut työkavereita kyllä yhtään) mutta pitäisikö nämä ehkä pitää huoneenlämmössä? Kuivuuko kinuski paremmin sillä tavalla?

    1. Moikka, kinuski kyllä jää tahmeaksi myös huoneenlämmössä. Säilyvät kyllä rasiassa huoneenlämmössä, kun paljon sokeria mukana kuorrutteessakin. Ihan makuasia tuo säilytys. Vinkkinä voin antaa pari juttua: keitä kinuskia kauemmin, jotta se on paksumpaa ja ei niin valuvaa- voit sulattaa hiukan valkosuklaata kinuskin sekaan – se auttaa kuorrutetta kuivumaan eri tavalla 🙂

    2. Anonyymi sanoo:

      Kiitos vinkistä 🙂 aamuleivonta voi alkaa 🙂 Hyvää vappua!

  11. Anonyymi sanoo:

    Mistä johtuu että mulla tulee kinuskista vähä niinku ryynimäistä tai jauhomaista?

    1. Hei, jotain on selvästi mennyt pieleen keiton aikana. Mitä kermaa laitoit ja lisäsitkö hiljalleen koko ajan hämmentäen?

  12. Ella sanoo:

    Hei! ?Onko sinulla vinkkiä miten kookosöljyä kannattaa käyttää leivonnassa? Se antaa aivan ihanaa makua! Käytin tässäkin ohjeessa sitä. Mutta kun se pitää lämmittää ennen käyttöä jotta on juoksevaa ja välillä tuntuu, jos sen lisää viileän maidon joukkoon että öljy kovettuu heti kiinteään muotoon takaisin ja koko taikinan koostumus muuttuu.

    1. Hei Ella,

      Tosiaan kookosyljy jähmettyy aina kylmässä/viileässä. Suosittelen lisäämään sen aina huoneen – tai kädenlämpöisiin tuotteisiin, kuten maitoon jne jolloin se pysyy myös juoksevana. 🙂 Se tuo kyllä ihanaa makua!

  13. Hanna sanoo:

    Ihana ohje! Kiitos taas Anni! Donitsit onnistui hyvin. Kuorrutteeseen laitoin 2 palaa valkosuklaata ja ehkä olin liian hidas dippaamaan donitseja koska ehdin kahteen saada nätin sileän pinnan ja loput 8 jouduin lusikalla levittämään. (Tein normaalikokoisia donitseja). Ensi kerralla olen nopeampi kinuskin kanssa. Hyviä silti!

    1. Kiitos Hanna! Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta <3 Mahtava idea sulattaa vslkosuklaata kuorrutteeseen. Täytyy itsekin kokeilla. Voit lämmittää kuorrutetta muuten uudestaan vähän juoksevammaksi, jos käy kuten kuvailit 🙂

  14. Hanna sanoo:

    Kiitos neuvosta. ❤️Eipä käynyt kinuskin uudelleen lämmittäminen mielessäkään.

  15. Marja sanoo:

    Heippa, haaveilen donitsiseinästä. Normaalisti minikokoiset leivonnaiset ovat enemmän makuuni, mutta mietin, onnistuukohan seinä mitenkään järkevästi minidonitseista. Olisiko sulla mielipidettä? 🙂
    Yst. terveisin, Marja

    1. Hei Marja,

      En ole koskaan vielä tehnyt itse donitsiseinää 🙂 Mutta en näe miksi se ei onnsituisi minikokoisistakin?

      1. Marja sanoo:

        Kiitos vastauksesta! Kuinkahan iso reikä minidonitsissa on? ? Toki voihan sen seinän tapit varmaan skaalata ? Ehkä uskallan laittaa minivuoan tilaukseen.

  16. Hannele sanoo:

    Onko tämä kinuskikuorrutus tahmea??? Tähänastiset kuorrutteet ovat kaikki olleet tahmeita. Teen uunissa donitsivuoassa donitsit. Muut kuorrutteet ovat onnistuneet (kovettuneet). Myös Omar-kuorrutus jäi tahmeaksi.

    1. Hei Hannele. Kinuski on tahmeaa, joten kyllä tämäkin kuorrute on myös tahmea 🙂 Kinuskista on vaikea saada muunlaista. Voit tietenkin valmistaa muunlaisen kuorrutteen ja maustaa sen kinuski-aromilla, jos tahmeus on ongelma.

  17. Anna sanoo:

    Missä nämä donitsit säilyvät jos teen päivä ennen juhlat ja valkosuklaa kuorutte???

    1. Hyvin peiteltynä vaikka huoneenlämmössä! Siksi huolellinen peittely etteivät kuivu 🙂

  18. Ansku sanoo:

    Miten pitkään säilyy ja missä säilyvät ?

    1. Pienet donitsit kuivuvat helposti. Itse tekisin ne enintään päivää ennen juhlia, mutta toki säilyvät pidempään. Sanoisin 1-3 vrk. Aistinvarainen arviointi tässäkin. Voit myös tehdä donitsit etukäteen ja pakastaa. En pakastaisi kuorrutettuna. Säilytykseen kelmulla, pakastepussilla peitelty rasia tms, missä kuorrute pysyy hyvänä ja donitsit saa vierekkäin, ei päällekkäin.

  19. Tiia sanoo:

    Moi! Voiko tämän ohjeen donitsit paistaa myös rasvassa kattilassa, vai onko taikina liian löysää siihen?

    1. Moi, tämän ohjeen taikina on ensisijaisesti suuniteltu pellille. Yleensä rasvassa paistettava taikina muistuttaa munkkitaikinaa. Espanjalaisten churrotankojen ohje taas on vähän saman tyylinen kuin tämä, joten voit kokeilla jos uskallat. Siitähän voi tulla hyvä 🙂 Blogiini on kyllä pian tulossa uutta vappumunkki-ohjetta, churroja sekä simaa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *