• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Horsmankukka-Mansikkahillo

Vegaaninen· Yhteistyöt

7 heinä
Horsmankukka-Mansikkahillo

Kaupallinen yhteistyö Dansukker/Suomen Sokeri

Hillon keittäminen on ehkä helpoin juttu ikinä! Nyt kun tuoreet kotimaiset marjat, etenkin mansikat ovat parhaimmillaan kannattaa kesä säilöä purkkiin. Itse tehty hillo on herkullista, kotimaista ja muistuttaa myös kesästä. Hillopurkki on kaunis lahja tai vieminen ystävälle sekä sukulaisille.

Keitin sesongin ihanimmista raaka-aineista hilloa: mansikoista ja maitohorsmista. Pakkasin hillon lasipurkkeihin, jotka koristelin horsmankukalla. Näitä vien lahjaksi maalle tänään.

Horsmankukka-Mansikkahillo

Maitohorsma

Ihanien syötävien kukkien huumassa päätin tänä vuonna tuunata mansikkahillon kesän kauneimmalla villiyrtillä eli maitohorsman kukilla. Ympäri Suomea kukkiva kaunokainen on syötävä ja sisältää itse asiassa paljon C-vitamiinia. Horsma kukkii juuri nyt ja vain kerran kesässä, joten pidä kiirettä!

Maitohorsman kukinnot ovat makumaailmaltaan monimuotoisia. Niistä voi tunnistaa mesimarjaa, kukkaista makua, tummaa viinirypälettä, kirsikkaa, päärynää ja sitrusta. Jälkimaku on hienostunut. Ennen käsittelyä eli tuoreena makuja on vaikea saada esille. Tässä hillossa maut sekoittuvat mansikkaan, mutta horsmasta voi tehdä myös kauniin väristä horsmahilloa tai horsmamehua.

Muistathan kerätä käyttämäsi horsmat suojaisilta paikoilta, ei esimerkiksi autoteiden varsilta. Haluamme käyttää mahdollisimman puhtaita ja saasteettomia kukkia. Kerätyt kukat kannattaa käyttää heti sillä ne nuutuvat helposti eivätkä kestä esimerkiksi seuraavaan päivään.

Mihin kaikkeen minä käytän horsmankukka-mansikkahilloa?

  • paahtoleivän päällä
  • lettujen, vohveleiden ja köyhien ritareiden päällä
  • jogurtin ja viilin kanssa
  • kakkujen, keksien ja kääretorttujen välissä
  • puuron päällä
  • juustojen kanssa
  • vien lahjaksi
Horsmankukka-Mansikkahillo

Dansukker Luomuhillosokeri

Dansukkerilta löytyy luomuhillosokeri, joka on valmistettu luomusokerista ja joka ei sisällä lainkaan säilöntäaineita. Luomuhillosokerin ainoa säilövä ainesosa on sokeri, joka säilöö marjat luonnollisesti. Luomuhillosokerilla valmistettu hillo kannattaa purkittaa pienempiin purkkeihin, sillä sen säilyvyys avattuna on lyhyempi kuin perinteisellä hillolla.

Koska Luomuhillosokeri ei sisällä säilöntäainetta, hyvä keittiöhygienia on erityisen tärkeää hillon säilyvyyden varmistamiseksi. Hilloon kannattaa käyttää vain ensiluokkaisia raaka-aineita ja tuoreet raaka-aineet (marjat, yrtit ym.) huuhdellaan kylmällä vedellä ennen käyttöä. Purkit ja kannet pestään ja kuumennetaan huolellisesti ennen täyttöä.

Horsmankukka-Mansikkahillo

Horsmankukka-Mansikkahillo

2 purkillista

Ohje

  • iso kourallinen maitohorsman kukkia
  • 1 litra kotimaisia mansikoita
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl Dansukker Luomuhillosokeria tai Hillosokeria
  1. Nypi maitohorsman latvoista kukat ja nuput kulhoon, jossa on kylmää vettä (tee tämä ulkona, jotta et tuo ötököitä sisään – vedessä ne tulevat ulos kukista ja lentävät pois). Laita kukat vielä hetkeksi talouspaperin päälle kuivumaan.
  2. Perkaa mansikat. Käytä mielellään tuoreita kotimaisia mansikoita. Halkaise mansikat suoraan kattilaan ja lisää vesi päälle.
  3. Kuumenna, kunnes höyryä alkaa syntyä.
  4. Lisää luomuhillosokeri vähän kerrallaan sekoitellen.
  5. Lisää seuraavaksi horsman kukat. Sekoita hiukan.
  6. Käännä lieden teho miedolle ja keitä noin 10 minuuttia.
  7. Jäähdytä hilloa 30 minuuttia kattilassa. Kuori mahdollisesti syntynyt vaahto hillon pinnalta.
  8. Annostele hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje purkit huolellisesti.
  9. Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin. Säilytä purkit viileässä.

Vinkki! Voit käyttää myös 50% hillosokeria ja 50% taloussokeria. Näin hillosta tulee hiukan pehmeämpää.

Vinkki! Jos purkitat hillon liian kuumana, marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy parhaiten viileässä.

Horsmankukka-Mansikkahillo
Horsmankukka-Mansikkahillo

Suomalainen hillosokeri on valmistettu kotimaisista sokerijuurikkaista. Tämä on aina varma valinta, jota löytyy valmiiksi kaapistani koko vuoden ympäri.

Horsmankukka-Mansikkahillo
Horsmankukka-Mansikkahillo

Nautinnollisinta marjasesonkia toivottaen!

/Anni


Lisää hillo-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Timjami-Mansikkakakku (G)
Seuraava artikkeli: Rapea Mansikkapaistos »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @ehrmann_suomi 🫐 Jääd Kaupallinen yhteistyö @ehrmann_suomi 🫐

Jäädytettyä rahkaa ja marjoja! 🍓 LOVE IT! Loma loppui, arki alkoi, mutta kesä jatkuu. Halusin jäätelöiden tilalle jotain muuta ja jäädytin meille rahkasta, hunajasta ja marjoista aivan ihanaa herkkua! 🤤

Meillä Ehrmann rahka kuuluu jääkaapin perusvarustukseen. Kun puhutaan rahkasta tulee ensimmäisenä mieleen juuri Ehrmann. Sen koostumus on pehmeä ja maku raikas. Se on herkullista sellaisenaan, myslin ja marjojen kanssa ja lisäksi se soveltuu myös leivontaan. 

Tässä jäähdytettyjä rahkapalojen ohje 👇🏻

OHJE (noin 2 hlö)

1 prk Ehrmann maitorahkaa
1-2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
3-4 mansikkaa
kourallinen metsämustikoita

Levitä rahka tasaisesti vuokaan tai tarjottimelle leivinpaperin päälle. 
Valuta hunaja rahkan päälle ja asettele lopuksi marjat päälle. 
Jäähdytä levy pakastimessa (4 h tai yön yli) ja leikkaa paloiksi. NAM NAMMM! 

#ehrmannmaitorahka #ehrmann
🦞🦞🦞 Oltiin viikonloppuna pyöräilemäss 🦞🦞🦞

Oltiin viikonloppuna pyöräilemässä ja nähtiin rapujuhlien iloa yhden talon puutarhassa. Jäätiin tuijottamaan pihavaloja, lyhtyjä, katettua pöytää, rapukaulureita ja iloisia kasvoja. Aloitettiin oma rapujuhlaperinne jokunen vuosi sitten. Juhlia, hetkiä ystävien kanssa ja hyvää ruokaa kun ei koskaan voi olla liikaa. Mutta tänä vuonna meidän rapuilut jäävät välistä, koska taaperoita, vauvoja, menoja, töitä jne. Muistelin kuitenkin vuoden takaisia hetkiä 💛
Tahmean lomalta paluun jälkeen kaksi mahtavaa työpäivää takana 🫶🏻 Tässä ihana hetki tänään kuvauksien jälkeen Kumpulan studiolla. Mun #happyplace josta en luovukaan kesän jälkeen 💛
Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkate Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkaterapiaa kerran viikossa? 

@homeingardenkauniainen
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios