• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Uunidonitsit ilman donitsipeltiä

Donitsit· Nopeat ja helpot· Vappu· Vegaaninen

29 huhti
Uunidonitsit ilman donitsipeltiä

Vielä ehdin lähettää teille yhden herkullisen vappuvinkin! Ja hyvä vinkki tämä onkin, nimittäin näiden herkullisten donitsien tekemiseen menee ainoastaan puoli tuntia. Niin ja eihän donitseja syödä ainoastaan vappuna, vai mitä?

Uunidonitsit ovat olleet pitkään jo suuri hitti ja joka vuosi vapun aikaan ne nousevat uudestaan pinnalle. Leivoimme viime viikon IG-Livessä näitä uunidonitseja ja testasimme samalla jotain uutta. Miten onnistuvat nämä ihanuudet ilman donitsipeltiä?

Uunidonitsien kanssa ei tarvitse leikkiä kuumalla öljyllä ja taikinakin valmistuu kuin itsestään. Ainekset vain sekoitetaan keskenään. Donitsit paistetaan perinteisesti niille suunnitellulla donitsipellillä. Joka vuosi te kyselette, että miten uunidonitsit onnistuisivat ilman peltiä. Turha tuota peltiä on hankkia nurkkiin pölyttymään, jos donitseja leipoo vain kerran vuodessa. Nyt asia on selvitetty! Viime viikolla testasimme donitsien paiston muffinssipellillä ja tässä tulos!

Täytyy sanoa, että olin itse alkuun hieman skeptinen tämän asian suhteen. Olin ihan varma, ettei donitsin ulkomuotoa voi jäljitellä ilman tuota peltiä, joka takaa kauniin paiston ja muodon. Tässä kohtaa, näitä herkkuja katsellessa myönnän olleeni väärässä. Nyt voimme kaikki tehdä donitseja uunissa ilman niille suunniteltua peltiä! Ja hei tällä reseptillä onnistut myös gluteenittomasti, vegaanisesti, maidottomasti ja munattomasti. Lue vinkit ohjeen yhteydestä.


Uunidonitsit ilman donitsipeltiä

Ohje 12 kpl

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl öljyä tai noin 50 g sulatettua voita 
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sekoita kevyesti kananmuna, maito/kerma ja rasva toisessa kulhossa
  3. Yhdistä kuivat ja juoksevat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
  4. Voitele 12-paikkainen muffinssipelti sulalla voilla tai öljyllä. Voit käyttää myös vuokasprayta.
  5. Nostele taikinaa noin 1 cm paksuinen kerros vuokien pohjalle.
  6. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia.
  7. Anna donitsien jäähtyä hetki, nostele ne sitten pelliltä vielä lämpöisinä ja paina esimerkiksi pyöreäpäisellä tyllalla tai omenaporalla reikä jokaisen keskelle.
  8. Nostele donitsit jäähtymään jäähdytysritilälle.

Vinkki! Uuneissa on eroja, joten tarkkaile paistoa. Jos paistat donitseja liikaa niistä tulee kuivia.

MAIDOTON/VEGAANINEN: Käytä kauramaitoa ja öljyä taikinassa.

MUNATON: Korvaa kanamuna 1 dl banaanisosetta tai omenasosetta.

GLUTEENITON: Käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenittomia jauhoja. Voit lisätä hiukan psylliumia ja tarkista sisältääkö jauhoseoksesi nostatusaineita valmiiksi. Jos sisältää, älä laita leivinjauhetta. 

Koristeluun

  • suklaata (tummaa, maitosuklaata, valkosuklaata)
  • nonparelleja tai confetteja
  1. Sulata suklaata, dippaa donitsit suklaaseen ja ripottele koristeet päälle.
Uunidonitsit ilman donitsipeltiä
Uunidonitsit ilman donitsipeltiä
Uunidonitsit ilman donitsipeltiä

Herkullista Vappua! Pian taas mennään hiukan kevyemmin.

/Anni


Kaikki vappuherkut löydät täältä
Seuraathan herkkujani myös 
Instagramissa ja Facebookissa?

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sokeriton suklaavanukas ja kattausvinkkejä kevääseen
Seuraava artikkeli: Granola-Jogurttipiirakka eli Aamiaispiirakka (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Krisse sanoo

    7.5.2020 13:55

    Hei Anni! Miten näitä kannattaisi säilyttää, jos tekee jo tarjoilua edeltävänä päivänä? Onko jääkaapissa vai huoneenlämmössä parempi? Tarkoitus tehdä munattomina. Kannattaako kuorrutus tehdä vasta tarjoilupäivänä? Kiitos jo etukäteen vastauksesta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2020 13:58

      Hei Krisse, kumpikin paikka käy yhtä hyvin kunhan muistat peitellä donitsit kunnolla, jotta ne eivät kuivu. Voit kuorruttaa tekopäivänä tai tarjoilupäivänä. Sillä ei ole väliä 🙂

      Vastaa
  2. Janica sanoo

    28.4.2021 23:10

    Voiko kauramaidon Korvata mantelimaidolla 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2021 06:16

      Voi, ihan millä tahansa maidolla voi korvata minkä tahansa maidon tällaisissa ohjeissa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios