Raikas Fresita-Juustokakku (G)
Kaupallinen yhteistyö Viinimaa
Muistan yhä viinimessut yli kymmenen vuoden takaa, joissa maistoin ensimmäisen kerran Fresitaa, tuota punaista kuohuviiniä, jossa on aitoa mansikkaa. Siitä tuli heti minun ja monen muun suomalaisen suosikki kuohuva. Tiesitkö, että Fresita on ollut useasti myydyin kuohuviiini Suomessa? Vuosi sitten vähemmän sokeria sisältävä ja miedompi Fresita pääsi myös markettien hyllyille. Tämän jälkeen useissa markettiviini-testeissä Fresita on valittu makunsa puolesta parhaimmaksi! Olin siis luonnollisesti innoissani tästä yhteistyöstä ja uudesta Fresita Orange Sunset -kuohuviinistä, joka sisältää aitoa appelsiinia ja tottakai ripauksen mansikkaa!
Fresita Orange Sunset on syvän oranssin värinen kuohuviini, jonka luvataan olevan annos aurinkoa lasissa. Kuohuviini tuli keväällä myyntiin ja siitä tuli nopeasti hitti. En ihmettele nimittäin appelsiinin makuinen kuohuviini on kuin kaatovalmis mimosa ja sopii niin kesäaamuihin kuin -iltoihin täydellisesti. Brunssien ja mimosan (kuuluu jokaiseen brunssiin) fanina tykkään tästä jopa enemmän kuin legendaaisesta mansikkaversiosta. Appelsiiniversio on vähemmän makea ja todella raikas.
Sen lisäksi, että uutuus Fresita on raikasta juotavaa on se myös loistava raaka-aine raikkaaseen aikuisten juustokakkuun! Suunnitelin Fresita Orangen kuohuviinin innoittamana ohjeen Raikas Fresita-Juustokakku (G), joka hurmasi ainakin juustokakkuja rakastavan mieheni. ”Raikasta, ei liian makeaa.” kommentoi hän. Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä kakun keksipohjaan gluteenittomia keksejä, esimerkiksi kaurakeksejä. Kakun kiille on tehty pelkästään Fresitasta ja pehmeää mascarpone-juustokakkumassaa se raikastaa ihanasti!
Kuten me kaikki Fresita-fanit muistamme, tulee pulloa kääntää kerran varovasti ylös alaisin ennen avaamista, jottei juoma kuohu ja että juoman hedelmäliha pääsee sekoittumaan tasaisesti kuohuviinin joukkoon. Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä on saatavilla suurimmista S-ryhmän ja K-ryhmän ruokakaupoista myös kätevässä piccolo pullossa, joka on loistavan kokoinen esimerkiksi piknik-koriin tai mökkilaiturille, jossa me nautimme pienet pullot auringonlaskua katsellen.
Raikas Fresita-Juustokakku (G)
Pohja
- 200 g keksejä (kaura tai digestive)
- 50 g voita tai margariinia
- Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita halutessasi vuoan ympärille myös reunakavo, jotta saat reunoista siistit.
- Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
- Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
- Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
GLUTEENITON: Gluteenittoman kakusta saat käyttämällä gluteenittomia keksejä kakun pohjassa.
Täyte
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 2 dl vispikermaa
- 200 g appelsiinirahkaa
- 250 g mascarponejuustoa
- noin 1 dl tomusokeria (voi lisätä halutessasi makeamman kakun)
- 2 dl Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä
- 4 liivatelehteä
- Pese appelsiini ja raasta kuori, jätä sivuun.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa lopuksi rahka ja appelsiinin kuoriraaste sekaan.
- Notkista mascarpone nopeasti sokerin kanssa toisessa kulhossa.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Mittaa Fresita kuohuviini pieneen kattilaan ja kuumenna.
- Sulata puristetut liivatteet kuohuviiniin ja anna liivateseoksen jäähtyä hetken.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponen sekaan koko ajan kevyesti vatkaten.
- Kääntele kerma-rahkaseos sekaan.
- Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin noin 3-4 tunniksi.
Vinkki! Halutessasi makeamman kakun, lisää sokeria!
Kiille
- 3 dl Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä
- 3 liivatetta
- Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Lämmitä kuohuviini (älä kiehauta) ja sulata puristetut liivatelehdet kuohuviiniin.
- Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
- Kaada kiille hyytyneen kakun pintaan lusikkaa apuna käyttäen.
- Laita kakku hyytymään pariksi tunniksi.
Koristeet
- mansikoita
- vadelmia
- syötäviä kukkia
- marenkeja
- Halkaise mansikat ja murenna.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää Fresita-hetkiäni Instagramista.
Jos päätät kokeilla ohjetta ja jakaa kuvasi Instagramissa käytä tageja: #fresitakakku & #anninuunissa jotta pääsen ihastelemaan versiotasi!
Ihastuttavaa, lämmintä ja herkkujen täyteistä viikonloppua!
♥ Anni
Moikka!
Käykö vaahtokarkkimousse vaniljakakkupohjan (kiinteämpi ja mehukkaampi kuin sokerikakkupohja) väliin vai tarviiko olla jämäkämpi täyte?
Haluaisin toisaalta laittaa pensasmustikoita täytteeseen (samalla tavalla kuin vadelmia sitruuna-vadelmakakussa) ja mietin mikä olisi hyvä täyte sen kanssa, epäilen että vaahtokarkkimousse ei sovi mustikoiden kanssa. Haluaisin siinäkin käyttää vaniljakakkupohjaa (tehty siihen korkeampaan vuokaan). 🙂
Moi,
Uskon, että vaahtokarkkimousse käy kyseisen kakun väliin sopivina kerroksina 🙂 Kyllä minusta mustikat sopivat vaahtokarkin kanssa, samoin kuin vadelmat tai mansikatkin 🙂
Okei ja kiitos nopeasta vastauksesta!
Kannattaako vaahtokarkkimousseen lisätä varmuudeksi vielä muutama liivate ja jos lisään niin missä vaiheessa ne pitäisi lisätä?
Hyvää kesän jatkoa! 🙂
Vaahtokarkeissa on itsessään jo liivatetta. Valitettavasti ohjeita lisäämiseen tämän täytteen suhteen ei ole, koska en ole testannut miten se käyttäytyy liivatetta lisättäessä.
Mukavaa kesää myös sinulle! 🙂
Todella kaunis kakku😍👌🏼Aion ehdottomasti tehdä tälläisen vanhemmilleni, kun itse alaikäinen vielä. Kiitos reseptistä❤️
Kiitos paljon 🙂 Ihana kuulla, toivottavasti vanhempasi pitävät kakusta! Lämmintä kesän jatkoa!
Tein kakun ohjeella,juuri hyytymässä jääkaapissa.. Mutta aloin heti epäillä hyytyykö kakku,täyte todella löysä?
Hei Emma, hyytyikö kakku, siihen osaat vastata sinä parhaiten? Tähän mennessä sen olisi pitänyt hyytyä. Liivatteet aiheuttavat kakun hyytymisen ja jos kaikki aineet on mitattu oikein hyytyy kakku normaalisti. Annoithan liivateseoksen myös jäähtyä etkä kaatanut sitä kuumana juustokakkumassan sekaan?
Parhaat vinkit oikeiden kukkien käyttämiseen koristelussa? 😊
Voisin kirjoittaa tästä kokonaisen postauksen, koska aihe on itseasiassa aika laaja 🙂
Kiitos kattavasta postauksesta, auttoi kovasti! 🙂
Ole hyvä 🙂 Tästä oli apua monelle muullekin. Linkitän vielä tähän niin löytyy helposti tulevaisuudessa tämä postaus: https://www.anninuunissa.fi/syotavat-kukat-kakkujen-koristelussa/
Onko 2 dl kuohuviiniä liivatteen kanssa kakkuun (ei kiille) tarpeellinen, kun yleensä nesteen määrä on tässä vaiheessa pienempi. Onko tähän joku syy?
Hei Johanna,
kakkuun tulee 2 dl Fresitaa ihan siitä syystä, että se antaa makua Fresita-kakulle 🙂 Se ei ole liivatteiden sulattamista varten pelkästään.
Kiitos vastauksesta. Niin sit ajattelinkin, että täytyy olla. Kakku hyytyi kyllä hyvin!
Hienoa 🙂
Voiko tomusokerin vaihtaa muuhun makeuttajaan jo esim haluaa kakusta hieman vähemmän hiilihydraattipitoisen?
Tottakai! Voit käyttää mitä tahansa muuta makeuttajaa – maistamalla tiedät itse mikä on sopiva määrä maukeutta kakkuusi 🙂
Hei! Mitenkähän tämän tai mansikkaisen version kakusta voisi toteuttaa vegaanisena, agar agar kun yleensä lisätään soseeseen?
Hei,
En ole expertti agarin käytössä niin en viitsi ohjeistaa kokeilematta ensin itse. Tänä keväänä on tulossa kuitenkin vinkkejä agarilla hyydytettävistä kakuista 🙂
Appelsiini-Fresitaa löytyi näin helmikuussa meidän Alepan korttelitoiveena. Siitä se ajatus sitten lähti… kakku hyytymässä kaapissa! Minäkin säikähdin, kun mascarpone-fresita-seoksesta oli tulossa ohjeen mitoilla hyvin vetistä enkä uskaltanut sitten kaataa kaikkea juuston sekaan. Mutta toisaalta valtavan hienosti hyytyneeltä näyttää tässä kohtaa! Kiitos hauskasta ohjeesta. Minusta on mukava tehdä näitä mihin tulee kiva säväys pullosta ja sitten saa leivonnan huumassa maistella lasista ylimääräiset, heh!
Kiitos kommentista ja nautinnollista kahvi – sekä Fresita hetkeä 🙂