• Etusivu
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Häähumua
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
    • Mökkiohjeet
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Vegaaninen
  • Ravintolat & Kirjat
  • Mehut ja muut juomat

Annin Uunissa

Herkullista Elämää

  • Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
Kuivakakut

Runeberginkakku

30.1.2016

Runeberginkakku
Runeberginkakku

Runeberginkakku

Runebergin päivää vietetään pian ja päätin, että on aika suunnitella vähän erilainen torttu tälle vuodelle. Näin valmistui keittiössäni tämä mehevä Runeberginkakku! Viime vuonna tein runebergintortuista miniversioita. Tänä vuonna olen syönyt jo perinteisiä muutamaan otteeseen. On tämä Runebergin torttuaika sen verran lyhyt, että pitää ottaa kaikki irti siitä. Vai mitä?

Olen kovin ihastunut Dansukkerin tummaan muscovado ruokosokeriin, joten sitä löytyy tästäkin kakusta. Tumma lakritsinen sokeri antaa leivonnaisille ihanan pikantin maun. Kostutuksesta sen verran, että alkoholin ja veden suhdetta voi muuttaa sen mukaan miten itse tykkää makujen tulevan esiin. Samoin tomusokerikuorrute voi olla löysempää tai kiinteämpää – ihan miten sinä tykkäät eniten! Tämä kakku sai kovati kehuja mehukkuudestaan ja siitä, että se sopii alkuvuoden juhlapöytäänkin loistavasti! Tämä on ehdottomasti oma suosikki Runebergintorttu-fuusioista!


Runeberginkakku

Ohje:
  • 100 g voita
  • 1 dl muscovado ruokosokeria (myös tavallinen käy)
  • 1,5 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl piparimurskaa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • 0,5 dl kermaa
  1. Voitele ja jauhota leipävuoka.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
  3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  5. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa taikinaan samalla sekoittaen.
  6. Kaada taikina vuokaan.
  7. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Kostutus:
  • 6 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl punssia
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna sokerin sulaa nesteeseen.
  2. Kostuta jäähtynyt kakku ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa (ei välttämätön, mutta suositeltava syvemmän maun takia).
Koristelu:
  • Vadelmahilloa
  • Tomusokerikuorrute (sekoita kuorrute tomusokerista ja vedestä)
  • Vadelmia
  1. Pursottele hillo ja kuorrute kakun päälle ja koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.
Runeberginkakku

 


Katso lisää perinneherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Arvonta Kakut Leivonta Perinteiset
by Anni Paakkunainen 
16 kommenttia

About Anni Paakkunainen

View all posts by Anni Paakkunainen

Muita postauksia

  • Lahjaidea: PiparkakkukranssiLahjaidea: Piparkakkukranssi
  • Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
  • Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
  • Portugalin helmet: Lissabon & LagosPortugalin helmet: Lissabon & Lagos
Edellinen postaus: Laskiaispullawrapit
Seuraava postaus: Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät

Kommentit

  1. Red Dragon sanoo: 30.1.2016 10:22:ssa

    tämä resepti on kokeilemisen arvoinen, jos jaksaisi ruveta tekemään!

    Mukana arvonnassa heidi.olkila(at)gmail.com

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 30.1.2016 10:42:ssa

      Heips 🙂 Osallistuthan arvontaan linkin kautta http://kilpailu.anninuunissa.fi/ 🙂

      Runeberginkakku on itseasiassa helppotekoisempi kuin perinteiset tortut. Kannattaa jaksaa, tämä on ihanaa! Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  2. Essi Argillander sanoo: 30.1.2016 11:12:ssa

    Ihana Runeberginkakku!<3 Tuo mittari tulisi todella tarpeeseen, joten pitää käydä osallistumassa! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 30.1.2016 11:13:ssa

      Kiitos Essi 🙂 Arvonta onnea sinulle!

      Vastaa
  3. Heidi/ Leivontanurkka sanoo: 1.2.2016 14:20:ssa

    Onkin tullut koklattua kakun muodossa jo viime vuonna. Kätevä oli tarjoilla töissä 🙂 Nyt olisi mielessä puolipallon muodossa.
    Ja mittarin saisin annettua ( jos voitto osuu 😉 ) ystävälleni, jolla sellaista ei ole.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 1.2.2016 14:53:ssa

      Tämä oli mun ensimmäinen kakku, mutta täytyy sanoa, että toimii! Kätevä, juuri niin kuin sinunkin mielestä. Onnea arvontaan! Kaikilla LBI16 illassa olleilla tämä mittari onkin 🙂

      Vastaa
  4. Jack Bauer sanoo: 1.2.2016 15:58:ssa

    Näyttää erittäin hyvältä myös näin kakun muodossa! 🙂 Huomenna olisi suunnitelmissa tehdä runebergintorttuja. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 1.2.2016 17:05:ssa

      Ja oli hyvää! Tuo muscovado tekee ihmeitä 🙂 Sulla on hyvä suunnitelma huomiseksi 🙂

      Vastaa
  5. Bosse sanoo: 2.2.2016 21:43:ssa

    Pieni liraus punssia vielä päälle niin ettei pääse kuivahtamaan

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 3.2.2016 04:11:ssa

      Kostutin kakun punssivedellä 🙂 ei tullut kyllä yhtään kuivaa, tosin kostutuksen määrä on syöjästä kiinni 🙂

      Vastaa
  6. Anonyymi sanoo: 4.2.2016 21:32:ssa

    Mahtavaa herkkua Nam,Nam…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 5.2.2016 04:11:ssa

      Kiitos ja hyvää Runebergin päivää ? muistithan osallistua arvontaan?

      Vastaa
  7. Anonyymi sanoo: 5.2.2016 19:19:ssa

    Kuvat on varmaan yhtä herkulliset kuin kakkukin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 6.2.2016 07:51:ssa

      Kakku oli jopa herkullisempi 🙂 Kiitos kommentista!

      Vastaa
  8. Anonyymi sanoo: 3.2.2017 08:28:ssa

    Eihän tuo arvontalinkki toimi tai siis ilmottaa että "kilpailu päättynyt". Nythän on vasta 3.2.2017
    -Kati-

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 3.2.2017 10:33:ssa

      Hei, postaus on viime vuodelta, joten arvonta on päättynyt 🙂

      Vastaa

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae tästä blogista

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Vuoden Herkullisin

Vuoden Herkullisin - IBA - Blog Awards

Annin Uunissa

Tervetuloa tutustumaan Annin omaan resepti- ja matkakirjaan. Blogin takana on herkkuihin, matkailuun ja kuvaamiseen hurahtanut esteetikko ja yrittäjä. Leivon kaikkea kaunista niin suolaista kuin makeaa. Herkuissani keskityn kauden teemoihin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin kotona ja matkoilla. Haluan tietää myös kuka ruudun toisella puolella on, joten jätähän terveisiä, toiveita tai palautetta!

info(at)anninuunissa.fi

Seuraa somessa

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakkupohjat Kakut Keksit ja muut makeat Kirja Kuorrutteet ja täytteet Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

Omenareseptit

Omenareseptit

Puolukka

Puolukka

Täydellinen Porkkanakakku

porkkanakakku

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

Häähumua

Häähumua

Minikakut

Minikakut

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Sokerikakkupohja

Leipurin Työvälineet

Leipurin Työvälineet

Vegaaninen Kinuski

Vegaaninen Kinuski

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit - Annin Uunissa

Jääkaappisämpylät

Jääkaappisämpylät

DAIMKAKKU

DAIMKAKKU

Keksikakku

Keksikakku

Marengit ilman uunia

Marengit ilman uunia

BEBE-LEIVOKSET

Bebe

BOSTONKAKKU

Bostonkakku

Suklaaspray

Suklaaspray

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Äidin Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Vadelmareseptit

Vadelma Reseptit

Punaherukka -reseptit

Punaherukka - Leivonta - Ohjeet

Mansikkareseptit

Annin Uunissa - Mansikkareseptit

Raparperireseptit

Raparperireseptit

Mansikkakakku

Mansikkakakku - Leivonta - Annin Uunissa
Parhaat ruokablogit
  • Tietosuojalauseke

LUE LISÄÄ ANNISTA

Anni

Tuoreimmat

  • Lahjaidea: Piparkakkukranssi
    Lahjaidea: Piparkakkukranssi
    Joulu, Keksit ja cookies
  • Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivä, Kakkupohjat, Täytekakut
  • Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Joulu

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja saat 5 euroa shoppailurahaa!

  • Christmas markets 💒 Terkkuja Tallinnan joulutorilta. Tultiin äidin kanssa tänne glögille ja ihastelemaan joulutunnelmaa ✨ Yhdestä kojusta löytyi tämä söpö vaaleanpunainen piparitalo ja oli pakko saada se! Olen käynyt aika vähän joulutoreilla Suomen ulkopuolella. Onko vinkata joitain käynnin arvoisia Saksasta, Italiasta tai muualta Euroopasta? 🎄
  • ✨Tänään pääsin fiilistelemään joulua  aamusta alkaen töiden merkeissä 🌿 Tämä upea joulukimppu on jälleen Marian @homeingardenkauniainen käsialaa. Nyt takki päälle ja kohti Vanhaa Kirkkoa. YL:n joulukonsertti on meidän jokavuotinen traditio ✨
  • ❄️ Viimeisiä viedään! Huomenna leivontaohjelmani toiseksi viimeisessä jaksossa @mtv3suomi klo 9.10 saan vieraakseni yhden suosikeistani, nimittäin ihastuttavan pienen ystäväni Claudian 💕Leivomme piparkakkutaikinaa ja askartelemme itsetehdystä taikinasta kauniita piparikransseja. Pyyhkäise kuvaa ja kurkkaa ohjelman kulisseihin 👉🏻 #anninuunissatv
  • ✨ Toivoisin, että joulujärjestelyt olisivat näin pitkällä eli lahjat tehtynä, hankittuna ja pakattuna koristellun kuusen alla 🌲 Tällä viikolla sairastelu ja väsymys on vienyt voimat ja kaikki sekä vähän enemmän on tekemättä. Tämän lisäksi pino työpöydällä kasvaa ja päivät hupenevat kalenterista yksi kerrallaan ✨ Tilanne on näkynyt ja näkyy varmasti ensi viikollakin hiljaisuutena täällä somen puolella. Ellen piristy ja saa jostain supervoimia! Näillä ajatuksilla toivottelen mukavaa lauantai-iltaa ✨
  • Fudge 💕 Näitä ajattelin keitellä tänäkin vuonna lahjapaketteihin ✨ Myös itselleni (keittäjä saa tietty myös kaikki ihanat rumat reunapalat). Onko toimivia makuyhdistelmiä vinkata? Tähän mennessä on kokeiltu piparminttu, oreo, perinteinen ja lakritsi 👌🏻
  • Suomen lippu 🇫🇮 Leivottiin maanantaina @hannasumari kanssa Itsenäisyyspäivän ihanin täytekakku, jossa maistuu mustikka ja vanilja ✨ Kakun video-ohje eli uusin jakso löytyy linkkinä profiilista. Joskus ne kaikista yksinkertaisimmat ja tutuimmat ohjeet saattavat olla niitä haastavimpia, siksi kerromme ja näytämme vinkit täydellisen kakkupohjan leipomiseen, kakun leikkaamiseen, täyttöön sekä kermapursotuksiin 👌🏻 Katsoitko jakson jo? Mitä pidit siitä? Mitä toivoisit jatkossa näkeväsi ohjelmassani? 🍰
  • Parhaat pikkujoulut ikinä 🌿 Askarreltiin koko ilta tyttöjen kanssa kransseja ja naposteltiin herkkuja juustolautaselta sekä siemailtiin kuohuvaa 🥂 Kiitos @homeingardenkauniainen terapeuttisen kranssipikkujoulun toteuttamisesta. Mikä ilo oli oppia, tehdä ja nauraa yhdessä ✨ Nähdä ystäviä ja inspiroitua! Tästä olimme kaikki yhtä mieltä ja syntyi perinne pikkujouluihin, joiden jälkeen voi ripustaa seinälle kauniin itsetehdyn joulukranssin! Upeaa joulukuun ensimmäistä ✨ Psst.. huomenna klo 9.10 MTV3-kanavalla juhlitaan ennakkoon Itsenäisyyspäivää ja leivotaan sen mukaisesti 💙
  • 🌆 Piparkakkukaupungin kaavat ja ohjeet löytyvät nyt blogista ✨ Kaikki piparkakkuprojektit ovat haastavia, ainakin minulle. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Tässä versiossa leivotaan itse tehdystä taikinasta kaavojen mukaan pieniä talon päätyjä, jotka liimataan koristelun jälkeen piparkakusta tehtyyn alustaan ympyrän muotoon. Sisälle laitoin pienen lasin, jonka päälle laitoin pienemmän version edellisestä 👌🏻 Pienemmän version sisään laitoin kynttilän. Tadaa lyhty! Millainen piparitalo teillä tehdään tänä vuonna? ✨#anninuunissa

Seuraa @anninuunissa

Copyright © 2019 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios