• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Runeberginkakku

Kuivakakut· Runebergin Tortut

30 tammi
Runeberginkakku

Runeberginkakku

Runebergin päivää vietetään pian ja päätin, että on aika suunnitella vähän erilainen torttu tälle vuodelle. Näin valmistui keittiössäni tämä mehevä Runeberginkakku! Viime vuonna tein runebergintortuista miniversioita. Tänä vuonna olen syönyt jo perinteisiä muutamaan otteeseen. On tämä Runebergin torttuaika sen verran lyhyt, että pitää ottaa kaikki irti siitä. Vai mitä?

Olen kovin ihastunut Dansukkerin tummaan muscovado ruokosokeriin, joten sitä löytyy tästäkin kakusta. Tumma lakritsinen sokeri antaa leivonnaisille ihanan pikantin maun. Kostutuksesta sen verran, että alkoholin ja veden suhdetta voi muuttaa sen mukaan miten itse tykkää makujen tulevan esiin. Samoin tomusokerikuorrute voi olla löysempää tai kiinteämpää – ihan miten sinä tykkäät eniten! Tämä kakku sai kovati kehuja mehukkuudestaan ja siitä, että se sopii alkuvuoden juhlapöytäänkin loistavasti! Tämä on ehdottomasti oma suosikki Runebergintorttu-fuusioista!


Runeberginkakku

Ohje:
  • 100 g voita
  • 1 dl muscovado ruokosokeria (myös tavallinen käy)
  • 1,5 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl piparimurskaa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • 0,5 dl kermaa
  1. Voitele ja jauhota leipävuoka.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
  3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  5. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa taikinaan samalla sekoittaen.
  6. Kaada taikina vuokaan.
  7. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Kostutus:
  • 6 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl punssia
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna sokerin sulaa nesteeseen.
  2. Kostuta jäähtynyt kakku ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa (ei välttämätön, mutta suositeltava syvemmän maun takia).
Koristelu:
  • Vadelmahilloa
  • Tomusokerikuorrute (sekoita kuorrute tomusokerista ja vedestä)
  • Vadelmia
  1. Pursottele hillo ja kuorrute kakun päälle ja koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.
Runeberginkakku

 


Katso lisää perinneherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Laskiaispullawrapit
Seuraava artikkeli: Vadelma Macaron -leivokset Ystävälle »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Red Dragon sanoo

    30.1.2016 10:22

    tämä resepti on kokeilemisen arvoinen, jos jaksaisi ruveta tekemään!

    Mukana arvonnassa heidi.olkila(at)gmail.com

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2016 10:42

      Heips 🙂 Osallistuthan arvontaan linkin kautta http://kilpailu.anninuunissa.fi/ 🙂

      Runeberginkakku on itseasiassa helppotekoisempi kuin perinteiset tortut. Kannattaa jaksaa, tämä on ihanaa! Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  2. Essi Argillander sanoo

    30.1.2016 11:12

    Ihana Runeberginkakku!<3 Tuo mittari tulisi todella tarpeeseen, joten pitää käydä osallistumassa! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2016 11:13

      Kiitos Essi 🙂 Arvonta onnea sinulle!

      Vastaa
  3. Heidi/ Leivontanurkka sanoo

    1.2.2016 14:20

    Onkin tullut koklattua kakun muodossa jo viime vuonna. Kätevä oli tarjoilla töissä 🙂 Nyt olisi mielessä puolipallon muodossa.
    Ja mittarin saisin annettua ( jos voitto osuu 😉 ) ystävälleni, jolla sellaista ei ole.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2016 14:53

      Tämä oli mun ensimmäinen kakku, mutta täytyy sanoa, että toimii! Kätevä, juuri niin kuin sinunkin mielestä. Onnea arvontaan! Kaikilla LBI16 illassa olleilla tämä mittari onkin 🙂

      Vastaa
  4. Jack Bauer sanoo

    1.2.2016 15:58

    Näyttää erittäin hyvältä myös näin kakun muodossa! 🙂 Huomenna olisi suunnitelmissa tehdä runebergintorttuja. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2016 17:05

      Ja oli hyvää! Tuo muscovado tekee ihmeitä 🙂 Sulla on hyvä suunnitelma huomiseksi 🙂

      Vastaa
  5. Bosse sanoo

    2.2.2016 21:43

    Pieni liraus punssia vielä päälle niin ettei pääse kuivahtamaan

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2016 04:11

      Kostutin kakun punssivedellä 🙂 ei tullut kyllä yhtään kuivaa, tosin kostutuksen määrä on syöjästä kiinni 🙂

      Vastaa
  6. Anonyymi sanoo

    4.2.2016 21:32

    Mahtavaa herkkua Nam,Nam…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.2.2016 04:11

      Kiitos ja hyvää Runebergin päivää ? muistithan osallistua arvontaan?

      Vastaa
  7. Anonyymi sanoo

    5.2.2016 19:19

    Kuvat on varmaan yhtä herkulliset kuin kakkukin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.2.2016 07:51

      Kakku oli jopa herkullisempi 🙂 Kiitos kommentista!

      Vastaa
  8. Anonyymi sanoo

    3.2.2017 08:28

    Eihän tuo arvontalinkki toimi tai siis ilmottaa että "kilpailu päättynyt". Nythän on vasta 3.2.2017
    -Kati-

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2017 10:33

      Hei, postaus on viime vuodelta, joten arvonta on päättynyt 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios