• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pienen pienet Runebergintortut

Kuivakakut· Leivokset· Runebergin Tortut

2 helmi
Pienen pienet runebergintortut

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Runebergin päivä on sunnuntaina eli on aika herkutella taas näillä ihanilla tortuilla. Leivoin perinteisestä tortusta tänä vuonna pienemmän version, koska näitä voi syödä useamman hyvällä omallatunnolla. Heh, tai niin ainakin tykkään uskotella itselleni. Näissä pienen pienissä runebergintortuissa oli sekin hyvä puoli, että hilloa riitti joka suupalalle. Se, jos mikä on tärkeää.

Kostutuksen tein tänä vuonna punssilla, kun yleensä sen olen tehnyt rommilla. Täytyy sanoa, että punssi toimii ehkä jopa paremmin ja antaa tortulle ihanan makuvivahteen. Millä sinä kostutat runebergintortut?

Historiasta taas tämän verran: Muistatko miten alkuperäinen tortturesepti on syntynyt? Kerrotaan, että Runeberg valitti makean nälkää vaimolleen, mutta tällä ei ollut mitään tarjottavaa. Fredrika Runeberg päätti kuitenkin tehdä leivonnaisen niistä aineksista mitä häneltä löytyi kaapista: vehnäjauhoja, keksejä, korppujauhoja, manteleita ja vadelmahilloa. Fredrikan 1850-luvulta peräisin olevasta reseptikirjasta löytyi Runebergin torttujen perinteinen ohje, mutta siinä oli vadelmahillon sijaan omenahilloa.


Pienen pienet Runebergintortut

Ohje (24 kpl) tehty tällaiselle pellille*

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 iso kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl keksimurskaa (pipareita)
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 0,5 dl kermaa
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  4. Sekoita kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa voisokerivaahtoon.
  5. Voitele minimuffinipelti* tai muu pieni vuoka.
  6. Annostele taikina pellin vuokiin (voit laittaa paperiset vuoat alle ensin tai voidella pellin).
  7. Paista torttuja 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes tortut ovat saaneet hyvin väriä ja taikinaa ei jää puutikkuun kokeiltaessa.

Kostutus:

  • 6 rkl vettä
  • 3 rkl punssia
  • 1 rkl sokeria
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja sivele sekä nostele kostuketta jäähtyneiden torttujen päälle.
  2. Laita tortut lepäämään ja maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.

Koristelu:

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 0,5 dl tomusokerikuorrute
  1. Annostele jokaisen tortun päälle vadelmahilloa ja tasoittele.
  2. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi, kun seos on tarpeeksi kiinteää pursota se vadelmahillonokareiden ympärille.

Vinkki! Voit kostuttaa tortut myös pelkällä sokerivedellä tai omenamehulla! 

Pienen pienet runebergintortut
Pienen pienet runebergintortut

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää Runebergin reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Runebergin Mutakakku

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    2.2.2015 07:36

    Todella hyvää on

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.2.2015 08:35

      Kyllä vain! Nämä ovat todella todella herkullisia 🙂

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    2.2.2015 12:59

    Todella hienoja runebergejä. Punssi antaa varmasti hyvää makua näihin:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.2.2015 13:12

      Kiitos 🙂 Punssi sopii täydellisesti. En palaa enään rommiin, millä olen aikaisemmin tottunut kostuttamaan.

      Vastaa
  3. Muffinssitaivas sanoo

    1.2.2020 17:23

    Näitä pitääkin tehdä pian. Yksi mun suosikkileivonnaisista. 🥰🤩

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.2.2020 06:56

      Runebergin päivä on ensi tiistaina! Näitä pitää ehdottomasti leipoa viimeistään silloin <3

      Vastaa
    • Päivi sanoo

      2.2.2020 14:19

      Hyviä ja sieviä tuli, ehkä vähän matalia. Voisiko laittaa 2 munaa?
      Kostutus omenamehu, sokeri ja millejä vaalea viskiä😂, kun ei ollut muuta. Toivottavasti ei ole ”loukkaus Runebergiä kohtaan”. Punssia seur kerralla. Kiitos reseptistä! Saisinpa liitettyä kuvan…

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        2.2.2020 19:30

        Kiva kuulla, kokeile vaan kahdella pienellä kananmunalla seuraavaksi 🙂 Moni käyttää omenamehua ja punssin sijaan myös rommi sopii 🙂 Herkullista Runebergin päivää! <3

        Vastaa
  4. Riitta sanoo

    24.1.2021 15:01

    Aivan ihanan makuisia, MUTTA. Tein ensimmäisellä kerralla ohjeen mukaisena ja minulla oli 12 koloinen muffinssivuoka.
    Taikina juuri ja juuri riitti niihin kahteentoista torttuun. Aika pienen pieniä olivat ja 10 minuutissa paistuivat ehkä jo liiankin.
    Maku siis oli aivan ihan, mutta ohje oli 24:llle. No tästä viisastuneena tein uuden taikinan 1 1/2 kertaisena samaan 12 kpl vuokaan ja se kannatti. Pienehköjä ovat vieläkin mutta ah niin ihania. Onko joku onnistunut tosiaan saamaan ohjeesta 24 torttua ?
    Ja kuinka pienen pienen pieniä niistä onkaan tullut.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2021 15:38

      Hei Riitta,

      Nämä tortut on tehty halkaisijaltaan 24 paikkaisessa minimuffinipellissä – 12 paikkaiseen peltiin tehtynä koko suurenee ja määrä on ihan eri, kuten olitkin huomannut 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios