• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Tuulihatut Mätimoussella

Joulu· Uusivuosi

21 joulu

Tuulihatut Mätimoussella

Sain muutama viikko sitten pakkomielteisen halun leipoa tuulihattuja (Tuulihatut Mätimoussella). Leivoin niitä ison kasan pakkaseen, josta ne on helppo ottaa sulamaan joulun pyhinä ja täyttää herkuilla. Jos mätiä jää yli, teemme tätä suloisen kuohkeaa mätimoussea ja täytämme hatut sillä. Lisäksi minulla on ideana täyttää osa tuulihatuista makealla täytteellä, jossa olisi ripaus kirpeyttä ja karamellia. NAM! Tuosta herkusta kuulette lisää myöhemmin. Kurkkaa myös italialaiset tuulihattuni täältä.

Tulipa muuten nyt jo mieleen sekin, että tuulihatut (niin makeat kuin suolaisetkin) ovat ihan täydellistä tarjoiltavaa myös uudenvuoden juhliin! Kannattaa siis korvamerkitä tämä ohje.

Tuulihatut Mätimoussella

Mihin nämä joulukuun päivät ovat kadonneet? Työpöydällä odottaa edelleen muistilista, joka on täynnä toinen toistaan ihanampia jouluideoita. Yli puolet näistä jäi toteuttamatta tänä vuonna. Olen todella järjestelmällinen ja aloitan joululahjojen suunnittelun sekä tekemisen jo elokuussa. Vihaan kiirehtiä viikkoa ennen joulua, koska haluan nauttia mielummin rennosta joulutunnelmasta ja fiiliksestä. Mielestäni fiilistely on ihaninta, koska joulun odottaminen on parempaa kuin itse joulu.

Tänään meidän lauantaipäivä menee omia suosikkeja tehtaillessa. Aion keittää mieheni kanssa konjakilla maustettua sinappia ja totta kai ihanaa fudgea. Uuniin laitan paistumaan saaristolaisleipää ja taatelikakkua leivontakirjani ohjeilla. Nämä herkut paketoimme lahjaksi läheisille. Emme pidä kiirettä vaan aiomme nauttia yhdessä tekemisestä. Tänä vuonna meillä on monta hyvää syytä olla vähän myöhässä joulun suhteen, mutta sen ei anneta vaikuttaa tunnelmaan. Paras joulu syntyy loppujen lopuksi tunnelmasta, läheisistä ja kynttilöistä.


Tuulihatut Mätimoussella

Noin 40 tuulihattua (riippuu hiukan koosta)

Ohje

  • 3 dl vettä
  • 100 g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kanamunaa
  1. Kiehauta vesi ja voi pienessä kattilassa.
  2. Lisää jauhot joukkoon kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla tai nuolijalla, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.
  3. Jäähdytä taikina ja lisää kananmunat vasta sitten yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten sekaan.
    1. Tässä vaiheessa taikina muuttuu liisterimäiseksi ja vatkaus on hieman hankalaa. Se kuuluu asiaan.
  4. Kun taikina näyttää tasaiselta ja olet vatkannut sitä muutamia minuutteja, laita taikina pursotinpussiin pyöreän tyllan tai tähtityllan kanssa.
  5. Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle tuulihattuja, pieniä tai isoja oman mielesi mukaan.
  6. Paista tuulihatut 200 °C:ssa noin 20-25 minuuttia koon mukaan. Tuulihatut ovat valmiita kun ne ovat kauniin värisiä pinnalta.

Vinkki! Voit myös nostella taikinaa lusikalla suoraan pellille. 

HUOM! Uunin luukkua ei saa avata paistamisen alkuvaiheessa. Avaaminen saattaa aiheuttaa tuulihattujen lässähtämisen. Kiertoilma saattaa tehdä tuulihatuista vinoja.

Mätimousse

  • 50 g mätiä (kirjolohi, muikku tms.)
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g smetanaa tai ranskankermaa
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • 0,5 tl valkopippuria
  • tilliä tai ruohospulia koristeluun
  1. Valuta mäti siivilässä ja hienonna salottisipuli.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan smetana, sipuli ja mausteet.
  3. Kääntele lopuksi sekaan valutettu mäti.

Täyttö

  1. Leikkaa tuulihatut auki ja lusikoi tai pursota täytettä niiden sisään.
  2. Koristele tuulihatut ruohosipulilla tai tillillä.
  3. Tarjoile!

Tuulihatut MätimoussellaTuulihatut Mätimoussella

Rauhallista viikonloppua ja joulun tekemistä!

♥ Anni


Katso täältä kaikki joulureseptit.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Joulun herkulliset ruokalahjat x 20
Seuraava artikkeli: Vaniljainen Helppo Fudge »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios