• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Laskiaispullawrapit

Laskiainen· Pullat

25 tammi
Laskiaispullawrapit
Tänä vuonna laskiaispulla on saanut uuden muodon! Ihastelin näitä laskiaispullawrappeja jo viime vuonna Ruotsissa, kun paikallinen leipomo lanseerasi ”semmelwrap” -laskiaispullat. Päätin heti, että näitä tehdään meilläkin. Tosin viime vuonna toteutin toisen laskiaispullainnovaation eli Laskiaispullakakun, joka on tänäkin vuonna saanut suurta suosiota. Wrapit jäivät siis kokeiltavaksi.

 

Ai että kannatti odottaa! Laskiaispullawrapit ovat herkullisia ja hauskoja valmistaa. Mielestäni laskiaispullawrapit saa myös kauniisti esille, kun ne voi ”paketoida” ja sitoa esimerkiksi leivinpaperiin. Kotona meillä tykättiin, että nämä ovat parempia kuin perinteiset. Helpompi syödä ja kaikkia makuja (kermaa, hilloa ja pullaa) tulee kerralla yhtä paljon suuhun.

 


Laskiaispullawrapit

Pullataikina:
  • 2,5 dl kevyt maitoa
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa (tai tuorehiivaa)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  1. Lämmitä maito +42 asteiseksi.
  2. Sekoita kuivahiiva yhteen desiin jauhoja.
  3. Lisää hiivajauhoseos lämmittettyyn maitoon ja sekoita.
  4. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita kunnolla.
  5. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen.
  6. Lisää pehmeä huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa.
  7. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoiseksi.
    Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta ja sormista.
  8. Jätä taikina kohoamaan lämpimään vedottomaan paikaan liinan alle noin 45 minuutiksi.
  9. Kaada kohonnut taikina jauhoitetulle alustalle.
  10. Jaa taikina kahtia ja pyörittele kahdeksi tangoiksi.
  11. Jaa kumpikin tanko 6 palaan ja pyörittele palat pulliksi.
  12. Lopuksi paina pullat litteiksi ja kauli sitten noin 20 cm kokoisiksi ”wrapeiksi”.
    Älä nostata pullawrappeja tai voitele niitä. 
  13. Paista wrapit uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5 minuuttia.
    Huom! Paistoaika on lyhyt, koska pullawrapeista täytyy saada taiteltavia ja pehmeitä. Voit paistaa kiertoilmalla useamman pellin kerralla. Itse paistoin erissä ja kaulin seuraavaa erää aina kun edellinen oli uunissa, ettei wrapit päässeet kohoamaan odottaessa. Taikinan pitää olla kohonnutta ja ilmavaa. Kuiva tai liikaa paistettu taikina repeilee taiteltaessa wrapeiksi.
  14. Jäähdytä pullawrapit kunnolla ennen täyttöä.
Täyte:
  • 4-5 dl vispikermaa
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • ripaus sokeria halutessa
  • mantelimassaa tai vadelmahilloa
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla sekä halutessasi sokerilla.
  2. Levitä hilloa tai mantelimassaa wrapin keskelle.
  3. Pursota myös kerma wrapin keskelle.
  4. Kääntele wrappi ja taittele esim. leivinpaperiin ja sido nauhalla.



Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

36 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Ihanin New York (mm. N.Y.Cake)
Seuraava artikkeli: Runeberginkakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari sanoo

    25.1.2016 09:46

    Oi, näitä kuolasin jo viime laskiaisena Ruotsin puolella. Näissä vaan oli jotain houkuttelevaa!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.1.2016 09:51

      Sama juttu 🙂 Jäivät niin vahvasti mieleen, että oli pakko toteuttaa. Ja kannatti, olivat täydellisiä!

      Vastaa
  2. Anna-Kaisa - 47 palasta sanoo

    25.1.2016 17:11

    Voi vitsit miten mahtava resepti! Tätä on kyllä aivan pakko testata! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.1.2016 18:10

      Kiitos Anna-Kaisa 🙂 Suosittelen ehdottomasti testaamaan! Ihania leivontahetkiä!

      Vastaa
  3. Celebration Treats 4U sanoo

    25.1.2016 17:36

    Nää on kyllä todella herkullisen näköisiä :). Itsekin kuulin näistä viime laskiaisena, mutta oli täysin päässyt unohtumaan. Ehkä joutuu kokeilemaan 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.1.2016 18:11

      Kiitos 🙂 Multa ei nämä unohtunut! Koko vuoden odottanut, että koska kehtaa leipoa 😀 Ei kun leipomaan sielläkin!

      Vastaa
  4. Roosa sanoo

    25.1.2016 18:22

    Ihana idea! <3 Perinteisessä pullaversiossa on kyllä aina hieman hupaisaa, kun kermavaahdot tursuavat ulos puraistessa. 😀
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2016 04:20

      Kyllä tässäkin versiossa pursuaa, jos niin haluaa 😉 Riippuu tietenkin täytteiden määrästä. Kiitos kommentista!

      Vastaa
  5. Sanni sanoo

    25.1.2016 18:56

    Voi nam! Oli pakko ottaa varaslähtö laskiaiseen ja tehdä yksin tein koeleipomus 😀 Samaa tavaraahan nämä on kuin perinteisetkin laskiaispullat, mutta jotenkin uusi muoto tuo herkkuun uutta makua. Todella hauska idea!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2016 04:24

      Kiitos Sanni eli sulla kävi ihan sama kun mulla. Ei vaan voinut enää odottaa. No laskiaisen aika on niin lyhyt vuodesta, joten annettakoon anteeksi 🙂 Minustakin tämä muoto toi uutta makua tuttuun herkkuun!

      Vastaa
  6. Rommirusina sanoo

    25.1.2016 19:43

    On kyllä todella hyvä idea, kiitos vinkistä! Minulla on myös aina vähän hankaluuksia perinteisten laskiaispullien siistin syömisen kanssa, nämä ratkaisivat varmasti ko ongelman.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2016 04:25

      Nämä tosiaankin ratkaisevat ongelman 🙂 Ja kiitos ruotsalaisille tämänkin version keksimisestä. Kyllä ruotsalaiset osaa 😀

      Vastaa
  7. Kaura sanoo

    25.1.2016 22:45

    Onpas kiva idea! Itsekin teen tulevana vkonloppuna ekan kerran, pidän tämän mielessä. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2016 04:26

      Kiitos Kaura, kiva kun nämä ovat herättäneet paljon innostusta. Odotan jo innolla muiden versioista kuvia 🙂 Mukavia pullahetkiä!

      Vastaa
  8. Jack Bauer sanoo

    26.1.2016 08:16

    Jos tänä vuonna teen laskiaispullia, niin ne tulee kyllä tässä muodossa. Pitäisi joskus kokeilla myös sitä täytettä, jossa mantelimassaa on sekoitettu kermavaahtoon ja niistä on tehty sellainen tasainen massa. Muistaakseni Leila leipoo sarjasta olen kyseisen täytteen bongannut.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2016 08:17

      Kiva kuulla, että sinäkin lähdet kokeilemaan näitä! Hei mun yksi ruotsalainen kaveri sanoi, että juuri tuo on se ainut ja oikea tapa syödä laskiaispulla, siis että mantelimassa ja kerma ovat sekaisin 🙂 Sitäkin täytyy siis kokeilla!

      Vastaa
  9. Emma sanoo

    26.1.2016 11:56

    KUOLA VALUU! Aivan mahtava idea ja ihana toteutus. Nämä menee kyllä ihan varppina testiin! Kiitos idiksestä! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2016 12:05

      🙂 Ihanaa, kiitos! Mukavia leivontahetkiä siis! Kannattaa varautua, nämä ovat liian hyviä 😉

      Vastaa
  10. Kakkumonsteri sanoo

    26.1.2016 19:44

    Hauska idea! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2016 04:11

      Nämä perinteiset leivonnaiset mitä ollaan syöty vuosikausia kaipaavat välillä jotain uutta piristystä 🙂

      Vastaa
  11. Krisse / Rise and Sparkle sanoo

    28.1.2016 16:50

    Ihana resepti! Lähtee heti tänään testiin 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2016 17:22

      Kiitos! Mahtavaa 🙂 toivottavasti näen wrapit instagramissa #laskiaispullawrap 🙂

      Vastaa
  12. Maaria | HULIVILINI sanoo

    29.1.2016 08:35

    Oi nam! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.1.2016 08:44

      🙂 Kiitos kommentista! Nämä olivat tosiaan nam!

      Vastaa
  13. Celebration Treats 4U sanoo

    3.2.2016 18:34

    Kiitos Annis ohjeesta. Tänään tein näitä ja hyviä olivat :).

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2016 18:39

      🙂 Ihanaa! Kiva kun resepti pääsi testiin! Ihanan näköisiä sinun wrapit!

      Vastaa
  14. Anne H sanoo

    7.2.2016 14:40

    Näyttää huippuihanilta! Näitä on pakko kokeilla 😛 Rakastan laskiaispullia muutenkin, joten tämä resepti on ihan mahtava 🙂

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2016 04:28

      Kiitos Anne 🙂 Tätä kannattaakin kokeilla! On kiva löytää uusia tapoja syödä perinteisiä herkkuja.

      Vastaa
  15. Janina sanoo

    20.1.2017 08:08

    Vaikuttaako tuo ettei wrappeja nostateta, rakenteeseen?�� Tai lähinnä, eihän jää "kumimaiseksi"?�� Tekisi mieli kyllä kokeilla näitä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2017 09:00

      Tietenkin vaikuttaa sillä tavalla, ettei tule ilmavia. Kumimaisia näistä ei kuitenkaan tullut 🙂 Tosi hyviä!

      Vastaa
  16. Satu sanoo

    4.2.2017 19:14

    Nämä wrapit pääsivät alustavasti laskiaisen ajan synttäreiden tarjoilulistalle. Onnistuuko täyttäminen seuraavana päivänä vai täytyykö aikatauluttaa siten, että leipoo wrapit vasta juhlapäivänä? Suunnittelin koe-erän leipomista, mutta kysyn nyt kuitenkin ensin. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.2.2017 21:34

      Pulla on aina parasta leipomispäivänä, joten leipoisin ja täyttäisin silloin 🙂 En ole kokeillut wrappeja niin että täyttö myöhemmin, joten en osaa sanoa miten käyttäytyy. Kiva kun kysyit ja kommentoit. Mukavia juhlia!

      Vastaa
  17. Heidi sanoo

    21.2.2018 12:20

    Varmaankin puolikas tuorehiiva, kun on puolikas annos pullataikinaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.2.2018 12:34

      Hei Heidi,

      Tarkennatko mitä tarkoitat? Jos puolitat taikinan niin luonnollisesti laitat kaikkia aineita 50% vähemmän.

      Vastaa
      • Heidi sanoo

        22.2.2018 12:31

        Eikun tarkoitan tuota, eikös tuo sinun annos ole ns puolikas? itse, kun yleensä teen puolen litran taikinan :D.
        Tuohon annokseen, kun on 1 pss kuivahiivaa, joten 25g tuorehiivaa? 😀

        Vastaa
        • Anni sanoo

          22.2.2018 13:34

          Hei 🙂 Kyllä 25 g tuoretta hiivaa. Mukavaa leivontaa!

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios