• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Vadelma Macaron -leivokset Ystävälle

Macarons· Ystävänpäivä

9 helmi
Vadelma Macaron -leivokset Ystävälle

Pitkästä aikaa ihania ihania macaron -leivoksia. Löysin rantein ja omalla lempireseptillä onnistuin tällä kertaa heti. Oli minulla itseasiassa yksi uusi kikka, nimittäin joululahjaksi saatu kestoleivinpaperi, jonka päällä macaron -puolikkaat paistuivat täydellisesti! Kokeilin myös tavallisella leivinpaperilla ja tulos ei ollut yhtään niin hyvä. Suosittelen siis kokeilemaan kestoleivinpaperia tai silikonista uuninkestävää mattoa (ei macaronmatto).

Ystävänpäivän kunniaksi myös Pariisista saadut ihanat käsintehdyt sydänkarkit pääsivät tarjolle ja kuvattavaksi. Macaron -leivoksien päällä olevat sydän koristeet asettelin koristeiksi leivoksiin ennen paistoa. Ne eivät ottaneet väriä tai muutenkaan kärsineet paistosta. Ihanaa tulevaa pinkkiä rakkauden päivää odotellen on kiva mutustella näitä!


Vadelma Macaron -leivokset Ystävälle

Ohje

  • 90 g valkuaista
  • 170 g tomusokeria
  • 110 g mantelijauhoja
  • 0,5 dl hienosokeria
  • pinkkiä pastaväriä
  • sydän koristerakeita
  1. Mittaa mantelijauho ja tomusokeri kulhoon siivilän läpi. Mittaa valkuaiset toiseen kulhoon. Laita leivinpaperia tai uuninkestävä silikonimatto kahdelle uunipellille.
  2. Vaahdota levänneet munanvalkuaiset isossa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan hienosokeri (vähän kerrallaan). Vaahdota kunnes saat kovaa kiiltävää marenkia. Vatkaa joukkoon väri.Vinkki: Laita munanvalkuaiset kulhoon 30-60 min ennen vatkausta, jolloin niistä haihtuu kosteutta. Valmis täydellinen valkuaisvaahto muistuttaa partavaahtoa.

  3. Kääntele varovasti mantelitomusokeriseosta kolmasosa kerrallaan nuolijalla marenkiin. Kun kuivat aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen leikkaamista ja kääntelyä kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa. HUOM älä kuitenkaan sekoita liikaa, ettei taikina juoksetu!Vinkki: Aloita kääntely reunoista ja pohjalta ja leikkaa viimeiseksi keskeltä. Valmis täydellinen taikina valuu nauhana lastasta ja jääneet kuviot tasoittuvat 30 sekunnissa.

  4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota leivinpapereille pieniä pyöreitä nokareita. Ripottele sydän-rakeet macaronien päälle. Kopauta pursotuksen jäljkeen uunipeltejä napakasti pöytää vasten niin, että ilmakuplat rikkoutuisivat. Anna nokareiden seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia, tai kunnes pinta kovettuu.  Koita sormella. Lämmitä uuni tällä aikaa noin 140 asteeseen.Vinkki: Pursota taikinanokareet riittävän kauas toisistaan. Macaronien määrä riippuu siitä miten pieniä tai isoja nokareita pursotat. Muista parillinen määrä. Pellin kopauttaminen auttaa röpelöreunan muodostumista. 
  5. Paista marenkeja uunissa 10-15 minuuttia uunista riippuen. Tarkista aina välillä ettei marengit paistu liikaa reunoilta tai tummu. Anna jäähtyä pellilä 10 minuuttia. Irrota marengit varovasti lastalla leivinpaperilta ja anna jäähtyä kunnolla.Vinkki: Jos marengit ovat ruskistuneet liikaa vähennä uunin lämpötilaa. Marengit ovat valmiita, kun niissä on rapea kuori ja kun röpelöinen pohja ei hylly nostettaessa paistoksia varovasti leivinpaperilta. Jos pohjat ovat vielä pehmeitä ja tahmeita, nosta pelti takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, mutta jätä luukku raolleen.

Täyte

  • 100g tuorejuustoa
  • 20g pehmeää voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vadelmahilloa
  • tippa lilaa pastaväriä
  1. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vatkaa sekaisin noin minuutin ajan.
  2. Pursota tai levitä täytettä toiselle puolikkaalle ja paina toinen päälle.
  1. Asettele sydänkoristeet ennen paistoa macaron -leivosten toiselle puolikkaalle.
    Vadelma Macaron -leivokset Ystävälle

Lisää Macaron-ohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani:

Instagramissa

Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Runeberginkakku
Seuraava artikkeli: Leivotut lahjat ystävälle »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tii Sara sanoo

    10.2.2016 09:53

    Söpöjä kerrassaan 🙂

    Vastaa
  2. Anni Paakkunainen sanoo

    10.2.2016 10:23

    Kiitos Tiia 🙂 Ihanaa tulevaa ystävänpäivää sinulle!

    Vastaa
  3. Essi Argillander sanoo

    10.2.2016 16:10

    Ihania!:) Macaron-leivokset on vaan niin hyviä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2016 16:14

      Kiitos Essi 🙂 Macaron -leivokset ovat mun omia suosikkeja. Niitä voisi syödä vaikka kuinka monta ja ovat niin kauniita!

      Vastaa
  4. Sonja sanoo

    26.2.2018 19:01

    Hei! Et siis suosittele macaron-maton käyttöä? Eikö siinä onnistu kunnolla macaronien paistuminen? Pitäisi tehdä juhliin.. apua.. kunpa onnistuisi yhtä hyvin kuin sulla! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.2.2018 19:03

      Hei Sonja,

      Itse onnistun ilman mattoa parhaiten. Nämä leivokset oppii tekemään ajan kanssa ja harjoittelemalla. Täältä voit lukea lisää vinkkejä:

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-macaron-resepti-nain-onnistut/

      Vastaa
  5. Viivi sanoo

    10.5.2018 16:33

    Hei,

    Onko sulla vinkkiä, miten tuohon itse macarons kuoreen saisi jotain lisämakua pilaamatta taikinan tekstuuria? Itse vadelman makua niihin ei saa varmaan mitenkään? Mites oletko laittanut vanilinisokeria? Sen ei varmaan luulisi pilaavan taikinan koostumusta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2018 20:45

      Hei Viivi,

      Voit maustaa macarontaikinaa vahvoilla aromeilla:

      https://www.anninuunissa.com/makuaineet-aromit-c-8_84.html

      tai käyttää ihania makutomusokereita:

      https://www.anninuunissa.com/makutomusokerit-muut-sokerit-c-8_43.html

      🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💐 Psst... Laitoitko jo Ihanaa uutta viikkoa! 💐 

Psst... Laitoitko jo kalenteriin tulevan perjantain 23.4. klo 17.00 leivonta-liven? 🎈🎉 Leivotaan donitseja ja laitetaan ananas-sima tekeytymään vapuksi ☀️

Ihana vappukimppu on nimeltään Kupla @homeingardenkauniainen 🌸
MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjanta MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjantaina 23.4. klo 17.00. Olethan mukana? 🥳

Laitetaan vapuksi tulemaan 2 litraa perinteistä simaa tai 🍍simaa. Ohjeistan molemmat, niin tuore- kuin kuivahiivalla 👏🏻

Lisäksi leivotaan herkulliset Churro-Donitsit, joiden tekoon tarvitset donitsi- tai muffinipellin 🍩 

Kaikki tämä tehdään tunnissa ja Vappu 🎈on kivasti valmisteltu! Sima on valmista vappuaatoksi ja donitsit voit pakastaa vappubrunssia varten (sen verran hyviä näistä tuli, että kannattaa ehkä leipoa uudet vappuna)🤤 

Ihanaa, jos pääset mukaan! 💕Pyyhkäise seuraaviin kuviin ja kirjaa ylös mitä tarvitset siman ja donitsien tekoon 👉🏻 #anninuunissalive #leivontalive
Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen pehmeää, täyteläistä ja supersuklaista Geisha-vaahdolla hunnutettua Geisha-brownieta? 🍫

Uusi  I H A N A ohje löytyy nyt blogista ja suora linkki profiilista 🤤 Herkullista viikonloppua 💕
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA PÄÄTTYNYT🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios