• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Perinteiset Runebergintortut

Leivokset· Runebergin Tortut

21 tammi
 Perinteiset Runebergintortut

Nyt on se aika vuodesta kun näitä herkkuja saa hyvällä mielellä herkutella ja leipoa kotikeittiössä! Oli ihan pakko kaivaa oma runebergintorttu -ohje esiin täältä blogin arkistoista. Vielä saatan keretä (ennen virallista päivää 5.2.) leipoa jonkun uuden version tästä perinneleivonnaisesta.

Tässä kuitenkin perinteitä noudattaen minun versioni: ihanan herkulliset Perinteiset Runebergintortut. Meillä ei tykätä arrakista tai karvasmantelista, joten kostutan aina runebergintortut kotona rommilla tai punssilla terästetyllä sokerivedellä. Jos on lapsia syöjinä niin omenamehu käy yhtä hyvin kostuttajana.

Tiesittekö miten alkuperäinen Runebergintorttu-resepti on syntynyt? Tarina kertoo, että J.L. Runeberg valitti makean nälkää vaimolleen, mutta tällä ei ollut mitään tarjottavaa kotona. Fredrika Runeberg päätti kuitenkin tehdä leivonnaisen niistä aineksista mitä häneltä löytyi kaapista joulun jäljiltä: vehnäjauhoja, keksejä (piparkakkuja), korppujauhoja ja manteleita. Fredrikan 1850-luvulta peräisin olevasta reseptikirjasta löytyy Runebergin torttujen ohje.

Nykyään leivotaan paljon perinteisiä leivonnaisia uuteen muotoon. Runebergintortusta olen leiponut itsekin minikakkuja, ison kakun ja minikokoisia torttuja. Vielä villimpiä versioita on kuitenkin: Runebergin kääretorttu, Runebergin keksit, Runebergin vohvelit ja jopa täytekakkuja. Vegaanisia ja gluteenittomia runebergintorttuohjeita olen myös nähnyt. Tämä leivonnainen muuntuu moneksi ja jokaiselle sopivaksi! Keräsin yhteen kahdeksan erilaista Runebergiä, voit lukea postauksen täältä.

 

Perinteiset Runebergintortut

Ohje: (6 kpl)
 
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl keksimurskaa (pipareita)
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • 0,5 dl kermaa
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  4. Sekoita kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa taikinaan.
  5. Voitele ja korppujauhota torttuvuoka.
  6. Annostele taikina vuokiin 2/3 tilavuudesta.
  7. Paista 200 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Kostutus:

  • 6 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl rommia tai punssia
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Vinkki! Jos et halua käyttää alkoholia, voit kostuttaa tortut vaikka omenamehulla!

Koristelu

  • vadelmahilloa
  • tomusokerikuorrute (sekoita kiinteä kuorrute tomusokerista ja vedestä)
  1. Kumoa tortut jäähtyneinä alustalle ja sivele ne rommilla tai punssilla maustetulla sokerivedellä. Lusikoi kostuketta vielä torttujen päälle.
  2. Lusikoi jokaisen tortun päälle nokare vadelmahilloa.
  3. Koristele kuorrutteella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.
 
Vinkki. Tuplaa taikinaohje niin saat enemmän torttuja. Tarkista tortun kypsyys myös puutikulla, paistoaika riippuu vuoasta ja uunista. Suosittelen silikonista vuokaa näiden torttujen paistoon.
 
 
Perinteiset Runebergintortut
 

Herkullista J.L. Runebergin Päivää!

Katso lisää perinneherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suklaiset Mokkamarengit
Seuraava artikkeli: Ihanat Pannukakkuvartaat »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    23.1.2019 19:01

    Tuli ihan mieletön herkkuhimo ja varmasti maistuis koko perheelle. Onneksi vielä ehtii, ennen h-hetkeä. Ihanaa viikkoa Anni 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2019 06:13

      Tässähän ei ole vielä mikään kiire 🙂 Hyvin ehtii. Kiitos samoin! <3

      Vastaa
  2. Sinikka sanoo

    30.1.2019 19:54

    Millaiseen vuokaan olet nämä tehnyt?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.1.2019 06:20

      Hei minulla on silikoniset Runebergintorttuvuoat ollut käytössä näissä. Tortut voi myöskin paistaa muffinipellillä, kahvikupeissa tai muissa saman typpisisssä vuoissa 🙂

      Vastaa
      • Suvi sanoo

        18.1.2020 11:12

        Kiitos reseptistä! Tein tortut silikoniseen muffinivuokaan. Onko sinulla vinkkiä kuinka ehkäistä torttujen halkeamisen pinnalta?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          18.1.2020 13:05

          Ole hyvä 🙂 Hmmm erikosita, minulla nämä eivät ole koskaan haljenneet. Voi johtua silikonisesta paistovuoasta tai paistolämpötilasta. Uuneissa on aina vähän eroja, joten suosittelen vähentämään lämpötilaa hiukan halkeamisen estämiseksi.

          Itse käännän paistopinnan aina alas ja tasoitan sen, joten pieni halkeilu ei edes haittaa 🙂

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tahmean lomalta paluun jälkeen kaksi mahtavaa työpäivää takana 🫶🏻 Tässä ihana hetki tänään kuvauksien jälkeen Kumpulan studiolla. Mun #happyplace josta en luovukaan kesän jälkeen 💛
Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkate Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkaterapiaa kerran viikossa? 

@homeingardenkauniainen
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios