• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kevyt Porkkana-kurpitsakeitto (Ve)

Arkiruoka· Kasvisruoka· Keitot· Vegaaninen

5 loka
Kevyt Porkkana-kurpitsakeitto

Sateinen syysviikko on hyvä käynnistää ihanalla, hieman kevyemmällä reseptillä, nimittäin porkkana-kurpitsakeitolla. Herkuttelimme mökillämme Lapissa viikko takaperin paljon sosekeittoja lounaaksi ja tästä tuli yksi suosikkimme, joten päätin jakaa ohjeen myös teille.

Sosekeitot ovat ihanan helppoja. Voit käytännössä piilottaa keittoon mitä vaan kasviksia jääkaapista löytyy. Sosekeittoja voi maustaa oman maun mukaan esimerkiksi chilillä ja yrteillä. Täyteläisyyttä keittoon voi lisätä tuorejuustoilla, sulatejuustoilla ja kermalla. Käytin tähän keittoon kevyttä kermaviiliä. Jos tekisin hienomman illallisversion laittaisin kuohukermaa tai ranskankermaa. Vegaaniseen versioon valitsen aina kaurapohjaisen kerman. Toisaalta keiton voi myös nautiskella ilman maitotuotteita sellaisenaan. Itse tykkään tuoda keittoihin täyteläisyyttä.

Herkuttelimme keiton ihanien puolukkasämpylöiden kanssa. Voit napata sämpyläohjeen tästä. Lapin ihana tunnelma välittyy näistä kuvista. Voih tuo lomaviikko on pelkkä muisto vain. Nyt täytyy odotella vielä hetki ennen kuin päästään taas takaisin hengittämään Lapin taikaa.

Kevyt Porkkana-kurpitsakeitto

Kevyt Porkkana-kurpitsakeitto (Ve)

noin 6 annosta

Ohje

  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • puolikas myskikurpitsa
  • 3 pientä perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • reilu 1 rkl oliiviöljyä
  • 7 dl kasvislientä
  • 200 g kermaviiliä
  • suolaa
  • pippuria
  • chilijauhetta
  • 1 tl hunajaa
  1. Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli, porkkanat, perunat ja kurpitsa.
  2. Kuullota noin 1 cm kokoiset kasvikset öljyssä isossa kattilassa.
  3. Valmista kasvisliemi sekoittamalla liemikuutio kuumaan veteen. Kaada kasvisliemi kasvisten päälle ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kermaviili. Kuumenna keitto ja soseuta vielä kerran.
  5. Tarkista maku ja mausta keitto suolalla, pippurilla, chilillä ja hunajalla.
  6. Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa.

Vinkki! Vaihda kermaviili kaurapohjaiseen ruokakermaan, niin ohje on myös vegaaninen.

Kevyt Porkkana-kurpitsakeitto

Ihanaa uutta viikkoa!

/Anni


Lisää arkiruokaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Lapin Ruska (yöjunalla vauvan kanssa)
Seuraava artikkeli: Baby Shower Kakku »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios