• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes

Kuppikakut· Pääsiäinen

22 helmi
Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes

Eilen oli vuoden 2016 ensimmäinen Ravintolapäivä. Olimme menossa mukana avomieheni kanssa ja pidimme popup -kahvilaa Kauniaisissa kukkakauppa Ihana Kukkasen tiloissa. Kahvilan ja kuppikakkujen suosio yllätti meidät taas täysin, kun kakut myytiin loppuun reilussa tunnissa. Kiitos vielä kaikille herkkusuille, jotka vierailitte kahvilassamme. Seuraava Ravintolapäivä on toukokuussa ja näemme taas silloin!

Tässä ensimmäinen kuppikakkuohje eilen tarjotuista mauista. Tässä reseptissä yhdistyy sitruunan kirpeys ja vaahtokarkin makeus. Kokeilen ensimmäistä kertaa vaahtokarkkikuorrutusta. Sen koostumus oli ihanan vanukasmainen ja kuorrutuksen maussa oli vivahde kinuskimaisuutta. Ohje on helppo, joten suosittelen kokeilemaan. Kuorrutteella voi kuortuttaa myös isomman kakun halutessa. Kuorrutus on hyvin pursottuvaa. Ohje on muunnelma Pinterestissä törmäämääni Marshmallow Icing -ohjeeseen.


Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes

Ohje: (noin. 24 kuppikakkua tai 44 minikuppikakkua)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Sulata voi ja vispaa se kanamunan ja jogurtin kanssa sekaisin toisessa kulhossa.
  3. Yhdistä jauhoseos ja voimunaseos nuolimella käännellen tasaiseksi taikinaksi.
  4. Lisää lopuksi sitruunamehu ja kuori ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Asettele paperiset muffinivuoat minimuffinipellille.
  6. Annostele taikinaa iso teelusikallinen jokaiseen vuokaan.
  7. Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista ritilän päällä.

Vaahtokarkkikuorrutus: 

  • 5 dl vispikermaa
  • 300 g vaahtokarkkeja
  • 2 dl tomusokeria
  • 1/10 tl suolaa
  • 1 tl vanilja-aromia (valinnainen)
  1. Mittaa kerma, sokeri, suola ja aromi isoon kattilaan. Sekoittele hiukan ja lisää vaahtokarkit.
  2. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, niin kauan kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet.
  3. Kaada seos kulhoon, jäähdytä hiukan ja laita yöksi jääkaappiin.
  4. Ota jähmettynyt seos jääkaapista. (kuorrute on kovettunut hieman ja hyytelömäistä)
  5. Vatkaa vaahdoksi monitoimikoneessa. Kuorrute on valmista, kun se on sileää ja kiiltävää. Tähän menee vain muutama minuutti.
  6. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on mielesesi tyllä ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
  7. Koristele kakut nonparelleilla ja muilla koristeilla.
Vinkki! Voit kuorruttaa vaahtokarkkikuorrutuksella myös kokonaisen kakun, käyttää sitä täytteenä tai esimerkiksi woopie -leivosten välissä!
Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes
Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes
Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes

 

18 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pienet Helpot Banoffee Leivokset
Seuraava artikkeli: Chocolate-Fudge Cupcakes »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jack Bauer sanoo

    22.2.2016 10:37

    Tuota vaahtokarkkikuorrutetta täytyy kyllä testata jossain välissä! Tosi söpöjä kuppiksia jälleen 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.2.2016 11:36

      Kiitos 🙂 Siis olen itseasiassa aivan innosisani tästä vaahtokarkkikuorrutuksesta. Koko yön (kun se oli hyytymässä) epäilin onnistuuko se, mutta kyllä onnsitui. Täydellistä tavaraa siitä tuli! Suosittelen lämpimästi. Ihanaa viikkoa!

      Vastaa
  2. Taru sanoo

    23.2.2016 14:56

    Voi kun suloisia! ♥ Tuo kuorrute kuulostaa herkulliselta! 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.2.2016 15:36

      Kiitos Taru 🙂 Suosittelen testaamaan tätä vanukasmaista ihanaa kuorrutetta! <3

      Vastaa
  3. nuppu sanoo

    25.2.2016 12:15

    Oi että miten suloisia 🙂 Ja varmasti myös maistuivat ihanilta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.2.2016 13:17

      Kiitos nuppu 🙂 Kyllä olivat hyviä ja kelpasivat asiakkaillekin!

      Vastaa
  4. Anni sanoo

    24.10.2018 18:40

    Kuorrutus todella hyvä! Kuppikakuista tuli todella tiiviitä eivätkä kohonneet 🙁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2018 07:37

      Hmm onpa erikoista, että eivät kohonneet ja tuli tiivitä. Jotain varmasti mennyt pieleen taikinan kanssa. Paistoithan muffinssit pellillä? Pelkässä paperisessa vuoassa rraskas taikina painuu eikä kohoa samalla tavalla. Tällöin tulee lättäniä muffinsseja.

      Vastaa
  5. Lili sanoo

    10.1.2020 11:13

    Hei, olen kokeilemassa vaahtokarkkikuorrutteen tekemistä. Onko keman oltava vispikermaa vai käykö tavallinen laktoositon kuohukerma ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.1.2020 15:21

      Luulen, että kumpikin käy yhtä hyvin 🙂

      Vastaa
  6. Ninni sanoo

    16.3.2022 18:28

    Tosi houkutteleva ohje! Luuletko, että onnistuisi vegaanituotteilla (etenkin tuo kuorrute)?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.3.2022 07:34

      En ole testannut kuorrutetta ikinä vegaanisena, joten en ole täysin varma miten vaahtoutuu. Kaikki kasvipohjaiset vispit eivät kestä kuumennusta. Liivatteettomia vaahtokarkkeja pitäisi kyllä löytyä. Siitä vaan testaamaan 🙂

      Vastaa
  7. Eeva sanoo

    10.4.2022 21:27

    Voiko tehdä etukäteen ja pakastaa?
    Ihanan näköisiä 🥰

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2022 07:12

      Kuppikakkuja voi pakastaa, mutta kuorrutetta en pakastaisi 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
      • Eeva sanoo

        13.4.2022 10:23

        Kiitos 😊

        Vastaa
  8. Jessica sanoo

    30.6.2022 12:35

    Moikka!
    Onnistuuko nämä tehdä gluteenittomana korvaamalla jauhot vain samalla määrällä gluteenitontajauhoa (semper)? Tekisin siis 24 isompaa kuppikakkua.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.6.2022 13:08

      Moi, kyllä pitäisi onnistua 🙂 isojen kuppikakkujen paistoaika on noin 20-25 min.

      Vastaa
      • Jessica sanoo

        30.6.2022 15:09

        Kiitos nopeasta vastauksesta!:)

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios