| |

Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA

Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA

Meille on arkena tärkeää, että ruoka on valmista noin puolessa tunnissa. Olisi ihanaa, jos joka päivä olisi aikaa kokata yhdessä mitä tahansa, oppia uusia taitoja ja syödä rauhassa herkutellen. Meille tämä on kuitenkin arkena haastavaa. Olemme kokeilleet myös arkea helpottavia ruokakassi-palveluja, koska välillä jopa kaupassa käynti vaikutti haasteelliselta. Ramppasimme kaupassa joka päivä ilman kunnollista suunnitelmaa siitä mitä syödään. Nykyään suunnittelemme seuraavan viikon arkiruoat sunnuntaina ja pyrimme näin käymään kaupassa vain kerran viikossa.

Arkiruoka on meille useimmiten kevyttä ja ravitsevaa. Syömme paljon pastaa ja salaatteja, jonkun verran uuniruokia ja näin talvella keittoja. Odotamme kesää ja sitä kun grillikausi aukeaa, emme nimittäin kokkaa kesäisin juuri ollenkaan sisätiloissa.

Välillä tarvitaan hemmottelua myös keskellä viikkoa. Me hemmottelemme itseämme esimerkiksi tällä puolen tunnin pizzalla. Pizzan kanssa maistuu iso kulho vihersalaattia ja jos on perjantai, niin lasillinen punaviiniä on enemmän kuin sallittua.

Mieheni seuraa Tastyn (buzzfeedtasty) videoita Instagramissa ja bongasi sieltä todella helpon pizzapohjan, johon tuli ainoastaan jauhoja ja kreikkalaista jogurttia. Oli aika selvää, että hän sai houkuteltua minut pizzan leipomiseen. Tuunasin pohjaa lisäämällä siihen hieman suolaa ja ruokasoodaa (koska meillä ei Suomessa ole itsestään kohoavia jauhoja, joita videossa käytettiin). Tämän pizzan tekeminen (pizzapohja, kastike ja sen paisto) vei minulta 30 minuuttia. Puolen tunnin pizza on herkullista arkiruokaa ja se valmistuu nopeasti. Jos minulla on aikaa valmistan pizzapohjan kuitenkin oikeaoppisesti hiivalla kohottamalla ja vaivaamalla. Helppoja vinkkejä ei kuitenkaan ole ikinä liikaa, joten tässä kolmas arkiruokavinkkini olkaa hyvät.


Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA

2 pyöreää pizzaa tai yksi pellillinen

Tomaattikastike

  • 1 tölkki(400 g) tomaattimurskaa
  • 2 puristettua valkosipulin kynttä
  • noin 2-3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • suolaa
  • hyppysellinen kuivattua chiliä
  • (1 tl punaviinietikkaa)
  1. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Mausta oman maun mukaan.
  2. Jätä tomaattikastike miedolla lämmöllä poreilemaan ja aloita pizzapohjan valmistus.

Vinkki! Keitä pidempään, jos sinulla ei ole kiire ja haluat syvemmän maun kastikkeeseen. Voit tehdä kastikkeen myös edellisenä päivänä. 

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 3 dl kreikkalaista jogurttia
  1. Sekoita jauhot, suola ja ruokasooda keskenään.
  2. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi lastalla. Vaivaa hiukan käsin, jos et saa taikinaa lastalla tasaiseksi.
  3. Jätä taikina hetkeksi lepäämään.

Vinkki! Lisää jogurtti 1 dl kerrallaan! Jos käytät todella paksua kreikkalaista jogurttia, tarvitset sitä hiukan enemmän kuin valuvaa maustamatonta. Lisää vain sen verran, että taikina näyttää juuri täydelliseltä. 

Täytteet

  • pepperonimakkaraa
  • 150 g (1 pussi) mozzarellaraastetta

Tee näin

  1. Tee ensin tomaattikastike.
  2. Ota taikina hyvin jauhoitetulle alustalle (tai suoraan leivinpaperin päälle).
  3. Muotoile ja kaulitse taikinasta kaksi pyöreää ohutta pizzapohjaa tai yksi pellillinen.
  4. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja lopuksi asettele pepperonit päällimmäiseksi.
  5. Paista pizzaa 225-250 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
  6. Herkuttele välittömästi!

Vinkki! Jos sinulla on pizzakivi paista pizza sen päällä. Näin pohjasta tulee täysin rapea! 

Arkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZAArkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZAArkiruokavinkki: PUOLEN TUNNIN PIZZA

Aurinkoa viikkoosi!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät jatkossa täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Kommenttia

  1. Mä kuolen ja oikeesti nauran täällä ääneen, meillä on näköjään samat ruuat mielessä. Viime viikolla pullat ja nyt pizzat, mitä tehdään ensi viikolla, heh heh heee.
    Ihanan näköinen sun pizzasi on, söin jo tuosta puolet, joten älä ihmettele jos kuvasta on pala hävinnyt.
    Muksaa päivän jatkoa ihana ja enemmän kuin toivon, että kortit jo saapuneet <3.

    1. Haha joo on se kumma 😀 Mua nauratti tämä myös aiemmin. Great minds think alike. Ei haittaa, että söit mun kuvaa – mäkin söin nimittäin sun 😉 Ei ole kortteja näkynyt vieläkään, mutta ehkä ennen viikonloppua!

      1. Henna sanoo:

        Tää oli aivan sairaan hyvää! Oikeastaan parasta pitsaa jota olen kuunaan maistanut.

  2. Maija sanoo:

    Onnistuisikohan tämä gluteenittomana? Vaikuttaa niin ihanan helpolta!

    1. Gluteenitonta en ole kerennyt vielä kokeilla. Tämä on kyllä älyttömän helppo – eikä tässä tavoitella sitkoa tai suutuntumaa. Jos kokeilet gluteenittomaan jauhoseokseen, kerro miten onnistuit 🙂

  3. Hauska idea tuo jogurtti ja sooda pohjassa, todellakin pikaruokaa ja näyttää vielä superherkulliselta! Nykyään en itse enää hauduttele tomaattikastiketta, käytän säilykeluumutomaatteja, surautan vaan valkosipulin ja basilikan kanssa sileäksi ja sellaisenaan pizzan päälle. Pepperoni on kyllä syntisen hyvä ja niin sopivan suolainen täyte pizzaan!

    1. Kiitos Heli! Pohjan koostumus oli mielestäni melko hyvä tällaiseksi pikaversioksi 🙂 Hei kiitos vinkistä, pitää kokeilla niksiäsi. Pepperoni on paras! <3 Aurinkoa päivääsi!

  4. Katariina sanoo:

    Kiitos ohjeesta!

  5. Sara sanoo:

    Kuvassa tämä näyttää niin hyvältä, mutta mulla epäonnistu täydellisesti. 🙁 Taikinaa oli tosi vaikea kaulia ja se kohosi uunissa leipämaisesti ja maistui pahalta. En tiedä mitä tein niin väärin! Ja koko projektiin meni tunti…

    1. Hei Sara, tosi harmi kuulla ettei sinulla onnistunut. Moni on tätä ohjetta kehunut. Tulee mieleen, että olikohan jauhoja liikaa suhteessa jogurttiin?

      Vinkki! Lisää jogurtti 1 dl kerrallaan! Jos käytät todella paksua kreikkalaista jogurttia, tarvitset sitä hiukan enemmän kuin valuvaa maustamatonta. Lisää vain sen verran, että taikina näyttää juuri täydelliseltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *