• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Raikas Passionjuustokakku (GL)

Juhannus· Juustokakut· Pääsiäinen

25 maalis

Raikas Passionjuustokakku (GL)

Palmusunnuntain kunniaksi päätin jakaa teille vielä yhden pääsiäiskakkuohjeen! On uskomatonta miten vähän olen passionista koskaan leiponut. Se on nimittäin suosikkihedelmäni. Passionhedelmää voi syödä sellaisenaan lusikoiden ihanan hedelmälihan hedelmän sisältä suoraan suuhun, siitä voi keittää vastustamatonta passion curdia ja lisäksi kaikki raikkaat cocktailit tai mocktailit, joissa on passionhedelmää vievät kielen mennessään! Kun passionhedelmän yhdistää leivonnaisiin ei voi mennä pieleen!

Pääsiäisen kunniaksi leivoin raikkaan passionjuustokakun. Jos olen tykästynyt mangojuustokakku ohjeeseeni, sinun on kokeiltava myös tätä kakkua! Passionjuustokakun koostumus on ihanan pehmeä ja raikas. Käytin maustamattoman tuorejuuston sijaan tällä kertaa mascarponea, mutta tämä kakku onnistuu loistavasti myös philadelphia tuorejuustolla. Passionhedelmää löytyy sekä täytteestä, että kiilteestä. Pohjan tein gluteenittomista vaniljakekseistä, mutta voit tehdä pohjan ihan mistä vaan suosikkikekseistäsi (kaurakeksit, digestive tai miksi ei jokin suklaakeksikin toimisi?).

Nyt menen tästä pakkailemaan pienille noidille vielä muutaman karkkipussin. Ovellamme on käynyt tänä aamuna jo yllättävän paljon virpojia! Olen innoissani kun sain kauniita vitsoja keittiön pöydälle maljakkoon, joka on jo odotellut pääsiäiskukkia tai -oksia! Eilen oli jo tarkoitus mennä keräämään pajunkissat itse lähimetsiköstä, mutta en kerennyt  ja nyt ei tarvitse. Virpojien vitsat ovat ehdottomasti kauniimpia kuin mitä itse olisin arkarellut!


Raikas Passionjuustokakku (GL)

Riittoisuus noin 10-12 hlö.

Pohja:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 150 g gluteenittomia vaniljakeksejä (Semper)
  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (18-22 cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle.
  2. Murenna keksit ja sulata voi.
  3. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.
  4. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2-3 passion hedelmää
  • 6 liivatetta + sitruunamehua
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa sokerit, sitruunamehu ja mascarpone notkeaksi.
  4. Lisää passionhedelmien liha ja sekoita. Lisää hedelmää oman makusi mukaan enemmän tai vähemmän.
  5. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa sitruunamehua.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponen joukkoon koko ajan vatkaten.
  7. Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
  8. Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
  9. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:

  • 6-8 passion hedelmää (noin 2 dl passionhedelmän lihaa)
  • 1 dl mangopyrettä (valinnainen, korvaa osa passionista pyreellä halutessasi)
  • 2 liivatetta + tilkka vettä
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaadi hedelmäliha kulhoon.
  3. Mittaa mukaan mangopyre, jos käytät sitä. Sinulla pitäisi olla yhteensä noin 2 dl hedelmää kiilteeseen.
  4. Sulata puristetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä.
  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmälihan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada kiille kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen.
  7. Laita kakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi. (jos sinulla on kiire, voit hyydyttää kiilteen pakkasessa n. 30 minuutissa)

Suklaakoriste:

  • keltaisia candy melts nappeja
  1. Mittaa reunakalvosta kakun halkaisijan pituinen kaistale ja laita se tasaiselle alustalle.
  2. Sulata mikrossa noin 1 dl candy melts nappeja.
  3. Laita sulanut seos pursotinpussiin ja leikkaa pursotinpussin pää auki.
  4. Pursottele reunakalvon päälle vapaalla kädellä nopeasti pyöreää kuvioita.
  5. Odota 2 minuuttia (niin että pursotukset kovettuvat hiukan mutta ei kokonaan ja paina kalvo (se puoli missä pursotus) kakun reunoille varovasti.
  6. Laita kakku jääkaappiin ja odota muutama minuutti.
  7. Ota kakku kaapista ja vedä reunakalvo varovasti pois kakun reunoilta niin että suklaakoristeet jäävät kakun pintaan.

Vinkki! Koristelu vaatii huolellisuutta. Suklaakoriste rikkoutuu herkästi, jos käsittelet sitä varomattomasti. Minunkaan lopputulos ei ollut ihan täydellinen. Toisaalta tässä ei haeta täydellisyyttä vaan hauskaa erilaista koristelua perinteiseen juustokakkuun.  

Raikas Passionjuustokakku (GL)

Raikas Passionjuustokakku (GL)

Raikas Passionjuustokakku (GL) Raikas Passionjuustokakku (GL)


Lisää Pääsiäisen herkkuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

39 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pizzan ystäville: Calzone
Seuraava artikkeli: Rainbow Room NYC – Herkuttelua näköalalla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Helene sanoo

    25.3.2018 18:30

    Hei! Millä voisin korvata liivatteen? 🙂 Aivan herkullisen näköinen kakku ja tekisi mieli maistaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.3.2018 19:15

      Hei Helene, tein melkein samoilla suhteilla tämän kakun käyttämällä agaria. Voit myös käyttää kaupoissa myytävää vegegeliä. Lue pakkauksesta ohjeet hyydyttämiseen 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-mansikkajuustokakku-vegaaninen-liivatteeton/

      Vastaa
  2. Jenna sanoo

    29.3.2018 16:30

    Mistäköhän johtuu että tuosta täytteestä tuli vähän kokkareinen? Maku oli kyllä hurmaava!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2018 16:46

      Moi Jenna,

      Nyt on käynyt jotain erikoista. Veikkaan että kermaa joko vatkattu liikaa tai liivate laitettu sekaan liian kuumana joka on juoksettanut massaa. Voi harmi, mutta onneksi maku oli hyvä 🙂

      Vastaa
      • Kirsi sanoo

        6.5.2019 17:41

        Hei! Tuli mieleen, että tässä edellä on voinut hyvin käydä niin että mascarpone on juoksettunut. Itselle on muutaman kerran käynyt niin ja silloin seoksesta tulee rakeinen. Tavallinen tuorejuusto ei ole niin herkkä vatkaamiselle.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          7.5.2019 07:01

          Hyvä huomio 🙂

          Vastaa
          • Anni sanoo

            10.4.2020 14:38

            Minulle kävi myös niin, että täytteestä tuli vähän kokkareista. Liivate ei ollut liian kuumaa, eikä kermakaan mielestäni liian kovaksi vatkattu. Sen sijaan minusta tuntui, että liivatteen määrä oli liian suuri, ja juustoseos aivan liian ”kovaa” ennen kerman lisäämistä. Mutta maku oli kyllä mainio, illalla herkutellaan!

          • Anni Paakkunainen sanoo

            11.4.2020 07:36

            Hei Anni, liivatteiden määrä lasketaan yleensä näin 1 dl nestettä = liivate. Happamat marjat ja hedelmät vähentävät liivatteen tehoa – siksi tässä ohjeessa on niitä 6 kpl. Muutama tuolla alempana mietti että laktoositon mascarpone on aiheuttanut kokkareisen koostumuksen. Mielenkiinnollla kysyn mitä tuorejuustoa käytit, jos se oli kovaa liivatetta lisättäessä. Notkeutithan juuston ennen lisäämistä?

  3. Sirkka Haapanen sanoo

    1.4.2018 22:00

    Tein passionmango juustokakun. Käytin aitoa mango hedelmää ja passion. Oli todella herkullinen, suussasulava. Käytin pohjaan Fazerin muro ja Pirkka Eleonora keksejä. Kiitos todella hyvästä, herkullisesta ohjeesta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2018 11:36

      Kuulostaa mahtavalta <3 Ilo on minun puolellani! Aurinkoista kevättä sinulle!

      Vastaa
      • Sirkka Haapanen sanoo

        3.4.2018 17:51

        Kiitos ☺️Myös sinulle aurinkoista kevättä?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          3.4.2018 17:53

          Kiitos 🙂

          Vastaa
  4. Anne sanoo

    16.5.2018 18:07

    Hei, kannattaako ohje kaksinkertaistaa 24cm vuokaan? Kakkusi pääsee valmistujaisjuhlapöytään. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.5.2018 07:49

      Hei Anne, jos haluat korkean kakun niin tuplaisin noin isoon vuokaan 🙂 Ihania juhlia teille!

      Vastaa
  5. Petra / Viilankantolupa sanoo

    30.12.2018 13:53

    Loistava ohje! Koukuttava yhdistelmä hapanta hedelmää (ehkä innostuin kuorrutteen kanssa vähän) ja kuohkeanmakeaa mascarponea. Leivon verrattain harvoin, enkä ollut koskaan sulattanut liivatetta sitruunamehuun, käytän tätä jatkossakin. Resepti lähti välittömästi useamman juhlavieraan mukaan. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2018 17:55

      Voi miten kiva kuulla! Rakastan itsekin passion hedelmää ja paksu kerros kiillettä on kyllä houkutteleva yhdistelmä <3 Mahtavaa uutta vuotta!

      Vastaa
  6. Linda sanoo

    30.12.2018 18:33

    Moikka! Onko kakku kovin kirpeä, sopiiko lapsen suuhun? Kahvipöydässä on myös lapsia, ja mietin onko ollenkaan heidän makuunsa. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2018 19:42

      Moi Liisa, riippuu passion hedelmistä. Joskus ovat kovin makeita ja joskus taas hiukan kirpeämpiä. Miten olisi mangojuustokakku? Siitä pitävät lapsetkin varmasti 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/parhaista-parhain-mangojuustokakku/

      Vastaa
  7. Heidi sanoo

    1.2.2019 08:33

    Heippa, kokeilen tätä ohjetta isoon irtopohjavuokaan mutta laskin että juustoa n. 600g ja vain 6dl kermaa. Miten tuo liivatteiden määrä lasketaan kun täyte on kiinteää? Pitääkö tässä sekin tuplata eli 12kpl, koska se kuulostaa kamalan paljolta 😁. Kiitos jos ehdit auttaa!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2019 13:37

      Hei Heidi, liivatteiden määrä lasketaan yleensä näin 1 dl nestettä = liivate. Happamat marjat ja hedelmät vähentävät liivatteen tehoa. Sinuna ehkä noin isoon kakkuun laittaisin 8 kpl liivatteita. Nyt kuitenkin painotan, että itse en ole kokeillut noin suurella massalla, joten en ole ihan varma miten se käyttäytyy. Uskon kyllä vahvasti, että pysyy kasassa. 🙂

      Vastaa
      • Heidi sanoo

        1.2.2019 14:12

        Kiitos paljon vastauksesta ❤️

        Vastaa
  8. Iida sanoo

    26.4.2019 10:53

    Hei!

    Resepti kuulostaa ihanalta! 😍 Haluaisin tehdä siitä mangopassion version ja mietiskelen nyt kuinkahan paljon minun kannattaisi laittaa mangososetta täytteeseen? Vaatisiko kakku sitten enemmän liivatteita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.4.2019 07:26

      Hei Ida,

      Maista täytettä ja laita sen mukaan. Jos lisäyksestä huolimatta massamäärä on sama niin liivatetta ei tarvitse lisätä. 1 dl nestettä = liivate on yleensä sääntö, jos haluat lisätä.

      Vastaa
      • Iida sanoo

        30.5.2019 12:53

        Kiitos vastauksesta! Laitoin desin mangososetta ja lisäsin yhden liivatteen, kakku onnistui todella hyvin 👌 kiitos ihanasta ohjeesta! ❤️

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          30.5.2019 14:39

          Kiva kuulla 🙂

          Vastaa
  9. Janna sanoo

    23.8.2019 19:41

    Huomasin että laktoositon mascarpone tekee kokkareiseksi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.8.2019 14:35

      Hei, kiitos kun vinkkasit tänne asiasta. Pitänee testata itsekin.

      Vastaa
  10. Marika sanoo

    7.11.2019 13:44

    Hei, haluaisin tehdä kakun ilman kiillettä. Onnistuukohan, jos vaan lusikoisin passionin hedelmälihaa hyytyneen kakun pinnalle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.11.2019 16:49

      En näe miksi ei onnistuisi, passionhedelmän hedelmäliha on kuitenkin aika paksua 🙂 kunhan et laita liikaa. Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  11. Maria sanoo

    27.1.2020 13:13

    Hei, kuinka pitkä hyytymisaika tässä on? Pitäisi aamulla tehdä ja iltapäivällä olla valmis, mahtaakohan ehtiä hyytyä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.1.2020 05:49

      Moikka, kyllä varmasti ehtii. Voit käyttää myös esim pakkasen kautta 🙂

      Vastaa
  12. Tiina sanoo

    12.6.2020 13:25

    Moi! Haluaisin tehdä passion-vaniljatäytteellä täytekakun. Täytekakun pohja vaikka sinun Mehevä vaalea vaniljakakkupohja. Olen etsinyt hyvää reseptiä täytteeksi. Olisiko tämän täytteen ohje hyvä? Miten muuttaisit esim liivatteen määrää, kun tulee hieman kostutettujen kerrosten väliin? Kiitos!🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.6.2020 13:46

      Moi Tiina, tämä kakku oli musitaakseni aika napakka tällaisena. En muuttaisi määriä 🙂 Toimii varmasti kakun välissä!

      Vastaa
  13. Tiina sanoo

    12.6.2020 14:04

    Kiitti supernopeasta vastauksesta! Isäntä saa mieluisensa synttärikakun nyt 😊

    Vastaa
  14. Johanna sanoo

    7.8.2020 08:51

    Moi! Haluaisin tehdä passion-valkosuklaajuustokakun. Onnistuuko jos täytteeseen lisää valkosuklaata? Laitanko valkosuklaata maun mukaan vai mikä olisi sopiva määrä ja vaikuttaako liivatteet määrään?Vaikuttaako valkosuklaa sokerin määrään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.8.2020 10:19

      Voit toki lisätä, oman maun mukaan ja itse vähentäisin kyllä sokeria, koska valkosuklaa on niin makeaa. Sekin oman maun mukaan. Kokeilematta en voi lähteä arvelemaan liivatteen määrää joten tekisin ihan ohjeen mukaan ja lisäisin vain sulan suklaan massaan.

      Vastaa
      • Johanna sanoo

        7.8.2020 11:12

        Kiitos nopeasta vastauksesta. Mietinkin että sokerin määrää varmaan kannattaa vähentää niin ei tule liian makeaa. Täytyy kokeilla ja kattoo minkälaisen kakun saan aikaiseksi. 😊

        Vastaa
  15. Sara sanoo

    5.1.2023 09:39

    Kiitos erinomaisesta reseptistä! Tein tämän käyttäen laktoositonta mascarponea ja lopputulos oli loistava. Ei juoksettunut eikä tullut kokkareiseksi. Olin erityisen huolellinen liivatteen sekoittamisessa mascarponemassaan. Kakku tuli puolisoni juhliin ja hänelle maistuu kirpeät sekä vähemmän makeat asiat, joten vähensin sokeria yhteen desiin. Oli hänen makuunsa juuri sopiva, mutta uskon, että 1,5 dl olisi ollut yhtä hyvä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2023 06:01

      Ihana kuulla, kiitos kommentistasi! <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios