• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

Makeat piirakat· Vegaaninen

12 syys

omenapiirakka_anninuunissa_reseptit

Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä on vaniljan ystävien unelmien täyttymys! Tämän piirakan täyte on nimittäin täyteläinen ja suussa sulava vaniljakreemi! Vaniljakreemi on lisäksi helppo valmistaa, koska käytin pohjana valmista vaniljakastikejauhetta, joka lisätään yksinkertaisesti vispaamalla kermaviilin sekaan! Muropohja toimii aina, siksi se löytyy myös tämän piirakan pohjasta. Voit toki tehdä pohjan muullakin ohjeella halutessasi.

Tämä herkullinen piirakka ei tarvitse välttämättä ollenkaan vaniljakastiketta kylkeen sitä tarjoiltaessa, koska tavallaan vaniljakastike löytyy jo omenoiden alta (toki itse suosin kastiketta lähes aina ja kaikkeen!).

Oletko vegaani? Tee vegaaninen muropohja tällä ohjeella ja käytä vaniljakreemiin Alpron valmista vaniljavanukasta, johon kannattaa lisätä hieman maizenaa paremman paistotuloksen saamiseksi.

Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

Kuvasimme tätä tämän vuoden ensimmäistä omenapiirakkaa ja kolmea muuta satokauden herkkupiirakkaa eilen  KakkuKatrin kanssa sään helliessä meitä ulkona työpaikkani puutarhassa. Ikkunasta kurkattaessa keli näyttää tällä hetkellä varsin kurjalta. Valitsimme eilisen kuvauspäivän siis hyvin ja meillä taisi olla myös hiukan onnea. Kannattaa käydä kurkkimassa Katrin blogin puolella mitä herkkuja sinne ilmestyy satokauden raaka-aineista. Myöhemmin tällä viikolla jaan teille itse suolaisen sienipiirakkaohjeen!


Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

Muropohja ohjeen löydät esimerkiksi tästä.

Täyte:

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 pussi vaniljakastikejauhetta (Ekströms n. 45 g)
  1. Valmista muropohja ohjeen mukaan ja painele se 24-28 cm irtopohjallisen piirakkavuoan pohjalle.
  2. Mittaa kermaviili, maito ja muna kulhoon ja vispaa tasaiseksi.
  3. Lisää vaniljakastikejauhe hiljalleen vispaten sekaan.
  4. Levitä vaniljakreemi pohjan päälle tasaisesti.
  5. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Lisäksi:

  • 2-3 kotimaista omenaa
  • kanelia
  1. Kun piirakka paistuu uunissa, pese omenat (älä kuori).
  2. Halkaise omenat ja poista siemenkota.
  3. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi omenan leveyssuunnassa.
  4. Asettele omenasiivut lomittain esipaistetun piirakan päälle aloittamalla asettelu piirakan reunoilta keskelle.
  5. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se saa hiukan väriä.
  6. Anna piirakan olla hetki vuoassa ja siirrä se sitten ritilälle jäähtymään.
  7. Sihtaa valmiin piirakan päälle kanelia.

Vinkki! Katso ylempää miten teet tästä piirakasta vegaanisen.

Vinkki! Voit tehdä piirakan 24 cm tai 28 cm vuokaan. Pienempään vuokaan tehtynä piirakasta tulee hieman paksumpi ja isompaan taas ohuempi. Minun piirakka on tehty tällä kertaa tuohon pienempään 24cm vuokaan. 


Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

Tänä vuonna vanhempieni omenapuut pitävät välivuotta. Omenoita kypsyi ainoastaan noin viisi kappaletta ja nekin ovat kadonneet jo parempiin suihin. Myös hylätty omenatarha, jonka löysimme viime vuonna lenkkeillessämme kotimme lähistöllä, on täysin omenaton. Oksissa ei roiku yhden yhtä omenaa. Näyttää siis siltä, että hankin tämän vuoden omenat marketista tai torilta. Hilloa haluan vielä ehdottomasti keittää ja paistaa omenakaurapaistosta syksyisten iltojen herkutteluun.

Onko sinulla omia omenapuita? Millaisen sadon sait tänä vuonna? Otan vastaan myös vinkkejä itsepoimintapaikoista!

Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

Katso kaikki Omena-reseptini täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa? Psst.. vielä kerkeät osallistua arvontaan! Arvon kaikkien Instagram-seuraajieni kesken kolme tuotepakettia! Osallistua voit 15.9.2017 mennessä!

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Makarskan Riviera – Kroatia
Seuraava artikkeli: Blogin Syntymäpäivät – Korkea Täytekakku Luonnonkukilla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Emilia sanoo

    12.9.2017 16:32

    Onpas herkullisen näköinen piiras? Paljon tuota vaniljakastikejauhetta on tuossa pussissa?

    Vastaa
  2. Anni sanoo

    12.9.2017 16:49

    Kiitos Emilia! Piirakka oli herkkua, kiva kokeilla välillä jotain erilaista! Käytin tosiaan tätä Ekströms vaniljakastikejauhetta (linkki alla). Paketissa 87 g on kaksi pussia ja käytin yhden pussin eli noin 45 g. Varmasti voi käyttää jotain muutakin merkkiä samassa suhteessa tai maistelemalla makua 🙂

    http://www.ekstroms.fi/tuotteet/Vaniljakastike/Vaniljakastikeainekset+87+g

    Vastaa
  3. Hanna sanoo

    26.9.2020 16:13

    Hei. Jäin miettimään miksi piirakkaa pitää esipaista paistaa kreemin kanssa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2020 17:31

      Jos omenat laittaa piirakan päälle samaan aikaan ne tummuvat eivät enää näytä yhtä kauniilta 🙂 Voit toki laittaa kaikki samaan aikaan ja paistaa piirakkaa sen 35 min.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios