• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Pizzan ystäville: Calzone

Pizza

21 maalis

Pizzan ystäville: Calzone

Minä ja mieheni: me rakastamme pizzaa yli kaiken. Sunnuntaisin leivomme usein yhdessä alusta alkaen pellillisen pizzaa tai pyöreitä pienempiä pizzoja pizzakivellä, joka on ollut muuten mahtava hankinta. Kesällä paistamme pizzat grillissä pizzakiven päällä. Pohjasta tulee rapea, maukas ja aito. Pizza, se on ehdottomasti yksi lempiruoistamme. Pizzaa kului P A L J O N myös New Yorkissa, josta palasimme tänään aamulla.

Ei siis ollut mikään ihme, että rakastuimme myös näihin ihaniin pizzataskuihin eli calzoneihin! Ihan perinteisesti ja yksinkertaisesti (minun mielestäni) calzonet ovat parhaimmillaan (yksinkertaisesti) mozzarellalla ja tomaatilla täytettynä, mutta käytännössä voit laittaa calzonen sisään mitä tahansa: kinkkua, salamia, pepperonia, lempijuustoasi tms.

Calzone tulee alunperin Italiasta, Napolista, jossa käteen sopivan kokoiset calzonet täytetään tomaatilla, mozzarellalla ja salamilla tai kinkulla. Käteen sopiva koko mahdollistaa sen, että voit napata herkun mukaan ja syödä sen kävellessä tai seistessä. Siksi calzoneja myydään Italiassa paljon lounasaikaan kojuissa ja pienissä ravintoloissa. Ja tiesitkö muuten, että friteeraamalla calzoneja saat suussa sulavia panzerotteja! Tein niitä tässä taannoin. Löydät ohjeen täältä.

Matkustamme pääsiäisenä (eli ihan kohta!) Gardajärvelle Italiaan. En malta odottaa, että pääsemme maistelemaan aitoa italialaista pizzaa pitkästä aikaa! Sitä odotellessa taidan vaivata vielä muutaman calzonetaikinan ♥


Pizzan ystäville: Calzone

Ohje 6 kpl:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja (+ lisää vaivaukseen ja kaulitsemiseen)
  • 6 g kuivahiivaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 20 g voita
  • maitoa (mikä tahansa käy – käytin kauramaitoa itse)
  1. Mittaa isoon kulhoon molemmat jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola.
  2. Nypi huoneenlämpöinen voi jauhoseokseen.
  3. Lisää jauhoseokseen sen verran haaleaa maitoa, että saat sileän, joustavan taikinan – sekoittele koko ajan.
  4. Vaivaa taikina noin 10 minuutin ajan jauhoitelulla pöydällä tai yleiskoneessa.
  5. Laita taikina takaisin kulhoon ja tee ristiviilto taikinaan. Peittele kulho liinalla  ja laita vedottomaan paikkaan lepäämään 2 tunniksi.
  6. Jaa taikina 6 osaan, pyörittele pyöreiksi pulliksi ja kaulitse pullat pieniksi ”pizza pohjiksi” runsaasti jauhotulla alustalla.

Täyte:

  • n 1 dl tomaattimurskaa
  • 2 mozzarellapalloa
  • raastettua parmesania
  • oraganoa
  • 1 kananmuna
  1. Lisää sopivasti tomaattikastiketta (reilu 1 rkl), mozzarellajuustoa (pari siivua), parmesanraastetta ja oreganoa jokaiselle pohjalle (vain toiselle puolelle).
  2. Taita tyhjä puoli täytteen päälle. Paina reikiä taskun reunaan haarukalla ja ”liimaa” reuna kiinni vatkatun kananmunan kanssa.
  3. Laita liina panzerottien päälle ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  4. Paista calzoneja 250 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.
  5. Tarjoile ja nauti hieman lämpiminä.

Pizzan ystäville: Calzone

Pizzan ystäville: Calzone Pizzan ystäville: Calzone

Pizzan ystäville: Calzone Pizzan ystäville: Calzone


Aurinkoista viikkoa!

Lisää ihania pizza-reseptejä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pääsiäiskakku – Päärynä-suklaakakku
Seuraava artikkeli: Raikas Passionjuustokakku (GL) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Miuku sanoo

    21.3.2018 17:24

    Ah, rakastuin (kinkku) calzoneen Ruotsissa yli 20v sitten ?. Suomessa en ole samanlaiseen törmännyt ja onkin vakkaripizza mikä tulee silloin tällöin Ruotsissa nautittua 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.3.2018 18:29

      Ahh kuulostaa ihanalta! Tähänkin voi tosiaan laittaa kinkkua sisälle. Nyt sinun pitää ehdottomasti tehdä suosikki calzonesi kotona 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios