• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sydän-Keksit Rakkaalle ja Ystävälle

Keksit ja cookies· Ystävänpäivä

1 helmi

Sydän-Keksit Rakkaalle ja Ystävälle



Päätin tehdä pitkästä aikaa sokerikeksejä. Verkkokaupan uutuudet ja tuleva ystävänpäivä saivat minut inspiroitumaan ja näin syntyi mansikan makuiset sydän-keksit. Käytössä ollut ihana sydänmuotti ei ole perinteisen mallinen ja minusta sillä sai juuri sopivan kokoisia ja muotoisia (rakkaus) herkkukeksejä! Maustoin keksit Lorann mansikka-aromilla, joka sopii mahtavasti ystävänpäivä-teemaan.

Keksien koristelussa en osannut valita yhtä asiaa, joten tein kaikista kekseistä hiukan erilaisia. Näistä on muutama ystävä jo saanut valita itse mieleisen ja viedä mukanaan. Pikeerin tein tällä kertaa helpoimman kautta eli sekoitin sitruunamehua ja tomusokeria keskenään. Väriksi laitoin ripauksen pinkkiä tomuväriä ja sävystä tulikin aivan ihana! Pidin pursottelun melko yksinkertaisena, joten pursottelin vain reunoja ja pieniä viestejä ”Love” ja ”Muru”. Erilaiset sydän-koristerakeet ja pinkit nonparellit huolehtivat hempeästä lopputuloksesta.


Sydän-Keksit Rakkaalle ja Ystävälle

Mansikka-keksit:

  • 100 g voita (huoneenlämpöinen)
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 iso kananmuna (huoneenlämpöinen)
  • 2 tl Mansikka aromia (tai muu aromi)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  1. Mittaa kuivat aineet valmiiksi isoon jauhot kulhoon.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (1-2min).
  3. Lisää tomusokeri desi kerrallaan voin sekaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää kananmuna ja mansikka aromi ja jatka vatkaamista vielä noin 1-2 minuuttia.
  4. Lisää vehnä-, peruna ja leivinjauheseos siivilän läpi kahdessa osassa taikinaan.
  5. Vatkaa pienellä teholla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina on tasaista.
  6. Kääri taikina kelmuun ja laitan jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yön yli.
  7. Kaulitse jääkaappikylmä taikina levyksi jauhoitetulla alustalla.
  8. Ota sydän-muotilla keksejä taikinasta.
  9. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille esim. palettiveitsellä, jotta keksit pysyvät ehjinä.
  10. Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia – niin että keksit ovat kypsiä, mutta eivät ole ottaneet väriä kuin hiukan reunoista.
  11. Jäähdytä keksit jäähdytysritilällä.

Vinkkejä: Tee taikina valmiiksi pakastimeen! Taputtele taikina valmiiksi litteäksi paketiksi kelmun sisälle jääkaappiin, näin helpoitat kaulimista. Taikina pehmenee ja lämpenee nopeasti – kaulitse kylmänä ja käytä jauhoja, mikä helpottaa huomattavasti työskentelyä. 

 
Koristelu
  • nonparelleja
  • sokerirakeita sydämiä
  • mansikkatomusokeri + sitruunamehu
  • tomuväriä (pinkki)
  1. Sekoita sopivasti tomusokeria ja sitruunamehua keskenään pienessä astiassa – niin, että seos on tarpeeksi kovaa pursotukseen.
  2. Laita pikapikeeri pursotinpussiin, leikkaa pussin pää auki ihan pikkiriikkisen ja pursottele kekseille reunat sekä viestejä halutessasi.
  3. Tee mieleisiä koristeluita ja painele sydämiä sekä ripottele nonparelleja märän pikeerin päälle. osta keksit ritilälle kuivumaan!
  4. Pakkaa sellofaaniin tai muihin herkkupusseihin ja vie keksit ystävälle.
Sydän-Keksit Rakkaalle ja Ystävälle
Sydän-Keksit Rakkaalle ja Ystävälle
Sydän-Keksit Rakkaalle ja Ystävälle

Lisää ystävänpäivä-leivonnaisia löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog
Seuraava artikkeli: Runebergintortun eri muodot! »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios