• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

New York Cheesecake kesän marjoilla

Juustokakut

2 elo
New York Cheesecake kesän marjoilla

New York Cheesecake kesän marjoilla on taivaallinen kakku vailla vertaa!

Paistoin isäni syntymäpäiväkahveille ihanan mehevän jenkkijuustokakun. Kakun täyteläisyyttä piristivät kauden marjat eli mustikat ja mansikat sekä omalla pihalla kasvatettu minttu. Nam kyllä oli herkkua!

Tästä kakusta riittää noin 8-10 hengelle kahvipöydässä. Annoin kakun maustua yhden vuorokauden jääkaapissa ennen tarjoilua. Olen todennut, että varsinkin paistetut juustokakut maistuvat paremmalta pienen odottelun tuloksena. Ja se digestivepohja nyt vaan sattuu olemaan se paras pohja New York Cheesecaken kanssa. Kakun kompastuskiviä pohdin alempana.


New York Cheesecake kesän marjoilla

(noin 12 hlö/palaa)

Pohja:

  • 150 g digestive keksejä
  • 75 g voita
  • 1 tl sokeria
  1. Murskaa keksit tai hienonna tehosekoittimessa.
  2. Sulata voi ja kaada se keksimurun sekaan.
  3. Lisää sokeria halutessa ja sekoita.
  4. Painele keksipohja 20-24 cm irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.
    20 cm vuoassa keksipohja riittää myös hiukan kakun reunoille, kuten minun kakussa.
  5. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valistat täytteen.

Täyte:

  • 600 g tuorejuustoa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 200 g (1 prk) crème fraichea
  • 1,5 tl sitruunamehua
  1. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään.
  2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten.
  3. Lisää seuraavaksi crème fraiche edelleen vatkaamalla.
  4. Lisää lopuksi myös sitruunanmehu.
  5. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
  6. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti.
  7. Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassa ja siirrä vuoka jääkaappiin.

Koristeet:

  • mansikoita
  • pensasmustikoita
  • mintun lehtiä
  1. Koristele tarjoilupäivänä viipaloiduilla mansikoilla ja mustikoilla.
  2. Asettelen mintunlehtiä kakun päälle.

Olen miettinyt näiden uunissa paistettujen juustokakkujen kompastuskiviä omalta osaltani ja yksi on se miten saisin kakun reunoista siistimmät. Olen kokeillut vuoan reunojen voitelemista ja käyttänyt ohutta veistä apuna kun irrotan kakun vuoasta, mutta silti tulos ei omasta mielestä ole täydellinen. Mietin jopa pitäisikö vuoan reunatkin vuorata leivinpaperilla? Toinen asia on paistoväri. Makua ei mielestäni haittaa tämä kakun tummempi sävy, mutta jos kakusta haluaa vaaleamman niin tulee paistolämpötilaa alentaa. Useimmiten New York cheesecake on väriltään vaalean keltainen. Onko teillä vinkkejä siihen miten uunissa paistetusta juustokakusta saa täydellisen?

New York Cheesecake kesän marjoilla
New York Cheesecake kesän marjoilla

 

Katso kaikki juustokakku-ohjeeni täältä.

28 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Raikkaat Mansikka-Jogurttijäätelöt
Seuraava artikkeli: Kantarellipiirakka sinihomejuustolla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hannele sanoo

    2.8.2015 06:02

    Marjoja ja juustokakkua, voiko ihanampaa olla!
    Tällaisen ei-niin-leipurin silmin kakun reunat ovat sitä paitsi aivan täydelliset.

    Auttaisikohan leivinpaperi kakun päällä (osan paistoaikaa) vaaleamman paistovärin metsästyksessä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.8.2015 06:11

      No ei voi! Olisi pitänyt tehdä isompi kakku, kun tämä hävisi pöydästä sekunnissa 😉 Kiitos Hannele. Useimmiten se taitaa olla niin, että itse leipuri on ainoa, joka pienet virheet näkee.

      Leivinpaperivinkkisi toimii varmasti ja sitäkin pitää kokeilla seuraavaksi. Toimiihan sama kikka myös sokerikakkuun. Ihanaa sunnuntaita sinulle!

      Vastaa
  2. nuppu sanoo

    2.8.2015 08:47

    Outoa, että on tullut noin tumma kakku, kun omassa uunissa tuolla 175-asteisella uunilla ja tunnin paistolla tuli pinnaltaan ihan vaalea juustokakku. Kyseessä oli kyllä vielä vähän pienempi, 18cm vuokaan tehty kakku 😀 Hyvältä näyttää ja varmasti maistui silti 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.8.2015 09:21

      Mysteeristä. En ole kokenut, että mun uuni olisi tavallista tehokkaampi. Pitänee koittaa uudestaan ja pienemmällä lämpötilalla. Onneksi väri ei haitannut makua. Tämä nimittäin oli täydellisen maukasta 🙂

      Vastaa
  3. Jack Bauer sanoo

    2.8.2015 16:38

    Minä vuoraan yleensä leivinpaperilla vuoan reunatkin, kun teen juustokakkua. Silloin saa kyllä reunat helposti ja siististi irtoamaan. Ei tuosta sinun kakustasi kyllä huomaa, että olisi ollut ongelmia irrotuksen kanssa 🙂 Digestivepohja on minunkin mielestäni paras pohja juustokakkuun. Sen hieman suolainen maku täydentää mukavasti pehmeää juustotäytettä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.8.2015 17:29

      Kiitos kommentista, tässä kakussa irrotus oli hiukan helpompi, huonompi puoli ei ole näkyvissä 😉 Kokeilen sitten seuraavaksi myös sitä reunojen leivinpaperitusta. Juuri tuo digestiven suolaisuus on minustakin se juttu 🙂

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    2.8.2015 18:35

    Kakku uunin alaosaan, vesihaude (Tulee tasainen eikä kärtsää reunoiltakaan!) ja matala 150-160 astetta lämpötila!! Vaikka kakku löllyisi uunista otettaessa, niin yhden yön jääkaapituksen jälkeen se on täydellistä silkkistä juustokakkua!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.8.2015 05:46

      Kiitos mahtavista vinkeistä. Olen kuullut vesihauteesta aikasemminkin. Sitä pitää ehdottomasti kokeilla myös 🙂

      Vastaa
  5. Jenni / Juhlahuuma sanoo

    3.8.2015 00:26

    Oi New Yorkin cheesecake on niin parhautta!!! ♥ ♥ Mä kyllä kans katoin et vau miten täydelliset reunat!! 🙂 Mutta I know the feeling, kun metsästää onnistumisia! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.8.2015 05:47

      Kiitos 🙂 Tämä on kyllä semmonen herkku, joka välillä unohtuu ja sitten kun taas syö palan niin ihmettelee miksi tätä leipoo itse niin harvoin <3

      Vastaa
  6. Kirsti sanoo

    3.9.2015 07:57

    Ihanan näkönen kakku ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2015 08:01

      Kiitos Kirsti 🙂 täm oli myös todella ihanan makuista!

      Vastaa
  7. Noora sanoo

    27.6.2018 14:06

    Hei Anni! Haluaisin tehdä kyseisen kakun isompana, noin 25 henkilölle. Minkä kokoista vuokaa suosittelet ja monenko kertaisena ohje? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.6.2018 15:39

      Moikka Noora,

      Tämä ohje on noin 12 hengelle eli kaksi kakkua saattaisi riittää ? Tekisin itse kaksi kakkua, mutta jos haluat tehdä yhden ison (kaksinkertainen ohje) tulisi vuoan olla ainakin 25 cm ja paisto pitenee. Tarkempia ohjeita en osaa antaa, koska en ole itse kokeillut leipoa niin isoa.

      Vastaa
  8. Anni Paakkunainen sanoo

    27.6.2018 15:39

    Vastaa
    • Suklaasuu sanoo

      10.11.2018 13:14

      Minä ’korppujauhotan’ voidellun vuoan digestivemuruilla Kun olen jauhanut keksit sileäksi otan murumassasta vähän sivuun siis ennen rasvan lisäämistä. Siivilöin sen vielä ennen kuin jauhotan vuoan. Tulee upea reunus kakulle ja irtoaa hyvin vuoasta

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        11.11.2018 09:16

        Wau, kiitos vinkistä! Pitää kokeilla tätä 🙂

        Vastaa
  9. Getu sanoo

    7.2.2020 12:30

    Paista kakkua 165-asteisessa uunissa tunti (vesihauteessa). Sammuta sitten uuni ja jätä sen luukku raolleen. Anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä toinen tunti. Se on tärkeä, koska estää kakun halkeamisen ja ainakin kaikissa jenkkiresepteissä, mitä olen katsonut, on se jälkilämpöjuttu. Kakun vuoan ympärille kannattaa laittaa 2x folio, silloin on varma, että vesi ei pääse läpi. Ja vielä: kun vatkaat juustokakkutäytettä liian paljon, siihen tulee ilmaa. Silloin kakkun pintaa nousee uunissa ja myöhemmin laskeutuu alas, mutta se ei ole hyvä juttu. Eli mahd vähän vatkaamista ja ei liian lujaa, mutta kuitenkin sen verran, että kaikki sekoittuu kunnolla.

    Vastaa
  10. Getu sanoo

    7.2.2020 12:32

    Elikä jenkkivideoissa laitetaan peltille vettä ja kakkuvuoka kaksinkertaiseen folioon ja se sinne peltille veteen. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.2.2020 12:45

      Kiitos vinkeistä 🙂 pitää testata ensi kerralla!

      Vastaa
  11. Ida sanoo

    8.9.2020 14:22

    Onnistuuko jos taikinaan lisää mustikoita? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.9.2020 15:12

      Voit toki 🙂 Tässä myös mustikkainen vaihtoehto: https://www.anninuunissa.fi/paistettu-mustikkajuustokakku/

      Vastaa
  12. Mari sanoo

    5.7.2022 07:16

    Tein tätä sunnuntain juhliin ja sain vaalean sävyn. Ohje oli ikivanha, lähes sama kuin sinun, mutta siinä valkuaiset ja keltuaiset eroteltiin. Kakku on aina jäänyt vaaleaksi ja olen tehnyt sitä useassa eri uunissa.
    Keltuaiset lisättiin juustoon, sitä oli 800g ja munia 5, lisäksi perunajauhoja tuli 2 rkl. Valkuaismassa lisättiin ihan viimeisenä ja ripaus suolaa. Vuoroaan myös reunat leivinpaperilla, vaikka se välillä on vähän haastavaa!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.7.2022 06:42

      Oi kiitos vinkeistä! 🙂

      Vastaa
      • Mari sanoo

        8.7.2022 10:15

        Ohje oli aikanaan äidin lehdessä (Seura tai Apu) ja
        päälle tuli kokonaisia mansikoita reunoille.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          9.7.2022 09:49

          New York Cheesecake on klassikko, jonka ohje löytyy erilaisina versioina monesta paikasta 🙂 Ihanaa että on vaihtoehtoja ja erilaisia koristeluvinkkejä!

          Vastaa
  13. Jessica sanoo

    9.8.2022 17:51

    Moi! Ajattelin tehdä tämän yleiskoneella, kannattaisko mun käyttää lapavatkainta vai ihan vispilävatkainta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.8.2022 18:39

      Vispilää olen itse käyttänyt 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios