• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Paistettu Mustikkajuustokakku (gluteeniton)

Gluteeniton· Isänpäivä· Juustokakut

29 elo

Muistatteko vielä alkukesän Raparperijuustokakun, josta tuli kevään hittikakku? No kyseessä oli siis paistettu juustokakku raparperiraidoilla. Tästä kakusta tuli mieheni suosikki juustokakuista ja hänen tokaistuaan tuota kyseistä raparperiversiota syödessään ”Luoja, tämä on maailman parasta kakkua!” tiesin etten muuta hänen toiveesta hänelle enää saa leipoa. Viime viikonloppuna oli mieheni syntymäpäivä ja yllätys toiveena oli paistettava juustokakku, mutta tällä kertaa mustikka sellainen.

Tein kakkua varten mustikkahilloa ja keräsin appiukon pensasmustikat kakun päälle. Tämä oli taivaallista, se on sanomattakin selvää. Sen myönsi myös synttärisankari, joka oli hyvin tyytyväinen kakkuun. Suosittelen kokeilemaan!

Paistettu Mustikkajuustokakku (gluteeniton)

Noin 10 hlö
Mustikkahillo
  • 2,5 dl sokeria
  • 600 g mustikoita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  1. Mittaa mustikat kattilaan ja lisää sokeri.
  2. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
  3. Lisää puolessa välissä sitruuna ja vaniljasokeri.
  4. Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä 30 ennen purkitusta.

Pohja

  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 40g voita
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (18cm).
  2. Asettele reunaleivinpaperi vuoan reunoille.
  3. Sulata voi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan.
  4. Laita jääkaappin vetäytymään sillä aikaa kun valmistat täytteen.
Täyte
  • 600g tuorejuustoa
  • 2 dl siro sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl maissitärkkelys tai perunajauho
  • 3 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 150g creme fraiche
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • pensasmustikoita
  1. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissijauho keskenään monitoimikoneessa sileäksi.
  2. Lisää kananmunat ja lopuksi keltuainen yksi kerrallaan vatkaten massaan.
  3. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetki.
  4. Kaada täytteestä puolet mantelipohjan päälle.
  5. Lusikoi mustikkahilloa täytteen päälle ja vedä palettiveitsellä viiltoja massan pintaan, niin että hillo muodostaa pyörteitä massan pintaan.
  6. Lisää loput juustomassasta ja toista hillon lisäys sekä viillot.
  7. Paista juustokakkua uunin keskitasolla 160 asteessa noin 1,5 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä tunti.
  8. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi tai muutamaksi tunniksi. Paistettu juustokakku on parasta seuraavana päivänä.
  9. Tarjoile mustikkajuustokakku pensasmustikoiden kanssa.

Vinkki! Voit korvata mantelijauhot pohjassa myös erilaisilla keksellä, esim. digestive. Täytteessä oleva maissijauho on korvattavissa vehnäjauhoilla. Tee mustikkahillo jo edellisenä päivänä, kuten itse tein. Voit tehdä kakun myös isompaan vuokaan, kakusta tulee silloin hiukan matalampi.


Lisää juustokakku-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

18 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Äidin Omenapiirakka
Seuraava artikkeli: Ristiäiskakku – vinkkejä kakun kuorrutukseen sokerimassalla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tiina A sanoo

    29.8.2016 08:54

    Kiitos, ihanasta reseptista! Gluteenittomien herkkujen reseptej' ei koskaan ole liikaa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2016 18:23

      Kiitos kommentista 🙂 Tämä oli taivaallista!

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    29.8.2016 15:21

    Superherkullisen näköistä juustokakkua. 🙂 Juustokakut on hyviä sekä paistettuna että paistamattomana. 😛

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2016 18:24

      🙂 kiitos tämä oli kyllä ihanaa! Juustokakut on täälläkin suosikkeja – leipomisen helppous ja herkkuus yhdityvät näissä!

      Vastaa
  3. Pienet Herkkusuut - Maiju sanoo

    31.8.2016 14:18

    Voi, minulla nämä paistetut juustikset ovat vielä kokonaan testaamatta… Ehkä minäkin vielä jokin päivä… 🙂 Ja tuo kakkustandi näyttää hyvältä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2016 14:31

      Eikä! Maiju en voi uskoa! 🙂 Sun täytyy koittaa, mä oon ihan rakastunut näihin!

      Vastaa
  4. Kati sanoo

    5.5.2017 10:32

    Meneekö siis kaikki tuo hillo kakkuun? Tuntuu kovin paljolta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.5.2017 10:51

      Hei Kati – ei tarvitse laittaa kaikkea, vaan oman maun mukaan 🙂 Hilloresepti on vanha luottoreseptini ja siksi laitoin sen kokonaisena tähän, että suhteet menevät oikein. Kuvassa näkyy kuinka paljon kannattaa lusikoida per kerros 🙂 Voi käyttää myös kaupan mustikkahilloa.

      http://www.anninuunissa.fi/2016/09/ihanat-hillot-ruokalahjoina.html

      Vastaa
  5. Eija Sipilä sanoo

    16.10.2017 10:02

    Vatkaat monitoimikoneessa tuorejuuston? Vai tarkoitatko kuitenkin yleiskeittiökonetta? Monitoimikoneessa on leikkuuterä, yleiskeittiökoneessa on vatkaimet.

    Jos laittaa läpimitaltaan suurempaan vuokaan niin paitsi korkeus, myös paistoaika muuttuu. Mikähän se mahtaisi olla esim. 24 cm vuokassa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.10.2017 07:34

      Tarkoitan tässä konetta, jossa on vatkaimet 🙂

      En ole tätä kakkua tehnyt 24 cm vuokaan, joten minulla ei ole täysin 100% oikeaa vastausta. Tekisin ohjeen mukaan, mutta tarkkailisin kakkua hieman. Isompaan vuokaan tehdessä kakusta tulee matalampi, jolloin se kypsyy siitä syystä ehkä jopa nopeammin, kuin korkea, jossa massaa on enenmmän.

      Vastaa
  6. Sari sanoo

    11.7.2018 11:41

    Maizenahan ei ole maissijauhoa vaan maissitärkkelystä. Just saying.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      11.7.2018 13:51

      Kiitos kun viitsit käydä huomauttamassa. Pitää korjata tuo asiavirhe 🙂

      Vastaa
  7. NooraS sanoo

    20.11.2020 18:27

    Tämä kuulostaa niin mahtavalta, että pakko kokeilla kuopuksen 1v synttäreille! Voiskohan tähän tehdä kuitenkin muropohjan ja millähän suhteilla tekisit? Kiitos jo etukäteen =)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2020 08:10

      Tämä on kyllä ihana kakku. Toki sopii muunlaiset pohjat tähän. Suhteet muropohjaan riippuvat vuokasi koosta. Juustokakku-kategoriasta löytyy pohjavinkkejä:

      https://www.anninuunissa.fi/category/kakut/juustokakut/

      Vastaa
  8. Nooras sanoo

    25.11.2020 22:05

    Vielä kysymys, että montako henkeä teillä tästä suunnilleen syö? =)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2020 07:46

      Noin 10 hlö syö tästä. Pitääpä lisätä se myös reseptiin 🙂

      Vastaa
  9. Irps sanoo

    17.7.2022 10:30

    Hei,

    tekisitkö tämän 24-25cm vuokaan tuplana vai 1,5 kertaisena (jos haluaa kuitenkin suht normi korkuisen kakun)? Kiitos jo vastauksesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.7.2022 20:37

      Tekisin itse 1,5 kertaisena 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios