• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Porkkana Cupcakes

Kuppikakut

26 loka

Tänään leivoimme hyvän ystäväni kanssa porkkana kuppikakkuja halloween hengessä. Ohje on muunnelma omasta suosikki porkkanakakku reseptistäni. Nämä cupcakesit vievät kielen mennessään!

Ohje: (24 isoa tai 48 pientä cupcakea)

  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 3 kananmuna
  • 2 dl auringonkukkaöljyä (rypsiöljyä voi käyttää myös)
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • 300 g porkkanaraastetta
  1. Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi.
  2. Mittaa sokerit, munat ja öljy astiaan ja vatkaa sekaisin.
  3. Mittaa kuivat aineet keskenään toisessa astiassa.
  4. Raasta porkkanoista hienoa raastetta kolmanteen kulhoon.
  5. Lisää munaseokseen hitaasti kuivataineet (jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, suola) ja vanilja-aromi. Jatka vatkaamista kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
  6. Lisää viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita se nuolimella tasaisesti taikinaan.
  7. Jaa taikina voideltuun kuppikakku vuokaan.
  8. Paista kakkuja uunissa noin 15 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys. Kuppikakut ovat valmiita kun yhtään taikinaa ei jää tikkuun. Nosta uunista ja jätä kakut jäähtymään

Kuorrutus:

  • 50 g voita
  • 3,5 dl tomusokeria (jotkut lattavat jopa 6dl, itse en pidä niin makesta)
  • 200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • Tippa oranssia karamelliväriä
  1. Vatkaa ensin voi ja tomusokeri keskenään, kunnes ne ovat sekoittuneet kunnolla.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja karamelliväri. Vatkaa kovemmalla teholla niin pitkään kunnes seos on kuohkeaa. (Huom. Jos vatkaat liikaa seos muuttuu juoksevaksi).

Kun kuppikakut ovat jäähtyneet kunnolla, pursota kuorrute niiden päälle ja koristele karkeilla, nonparelleilla tai muilla syötävillä koristeilla.

Vinkki:  Lisää taikinaan saksanpähkinöitä rouheena porkkanaraasteen kanssa (itse jätin pois allergioiden takia). Voit käyttää paperisia kuppikakku vuokia jo ennen paistamista. Minun mielestä kuppikakut ovat näyttävämpiä, kun kakut laitetaan vuokiin vasta paistamisen jälkeen.

Maukasta Halloweenia 🙂

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Fazerina browniet
Seuraava artikkeli: Suklaapähkinä-muropatukat »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Lystimäen emäntä sanoo

    1.11.2013 13:36

    Nämä ovat tosi kauniita.. 🙂 ja varmasti myös todella maistuvia..

    Vastaa
  2. Anni Paakkunainen sanoo

    2.11.2013 05:55

    Kiitos kommentista. Nämä olivat aivan suussa sulavia!

    Vastaa
  3. Tiia Warteva sanoo

    20.5.2016 03:39

    Hei
    Mitä käy jos pistää tuon kuorrutteen, muffinssien sisään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2016 03:44

      Hei,

      Siis laittaisit tuorejuustokuorrutteet muffinin sisään paiston jälkeen? Kyllä niinkin varmasti voi tehdä. Se vaikuttaa vähän ulkonäköön ja näissä minikokoisissa voi olla hiukan haastavaa, mutta isoissa helpompaa. Tässä ohje isoihin:

      http://www.anninuunissa.fi/2016/01/maailman-parhaat-porkkana-kuppikakut.html

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios