Kotitekoinen Raparperihillo

Ihana ihana kotitekoinen raparperihillo. Sen valmistaminen kotona on muuten helppoa ja nopeaa. Jos raparperit löytyvät vielä omasta puutarhasta et voi keksiä mitään syytä miksi hillo ei jo porisisi liedelläsi.
Meillä raparperihilloa nautiskelllaan ympäri vuoden esimerkiksi luonnonjogurtin kanssa, näin kesällä muurinpohjalettujen päällä ja talvella brie-juuston kanssa. Jos jotain niin raparperihilloa löytyy aina meidän kaapista! Lisää sokeria oman makusi mukaan.
Kotitekoinen Raparperihillo
Ohje:
- noin 1 kg pilkottuja raparpereja
- noin 1 dl vettä
- 3-5 dl hillosokeria
- 1 vaniljatangon siemenet
- (kardemummaa)
- Pese ja raparperit. Kuoriminen ei ole välttämätöntä. (saat punaisempaa hilloa, jos et kuori)
- Paloittele raparperit pieniksi paloiksi ja nosta kattilaan.
- Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.
- Lisää hillosokeri sekoitellen mukaan.
- Käännä lämpö pienemmälle kun seos näyttää kiehuvan.
- Hauduttele hilloa noin 10 minuuttia aina välillä hämmentäen.
- Lisää vanilja ja halutessasi myös kardemumma tässä vaiheessa.
- Jäähdytä hillo ja kuori vaahto hillon pinnalta.
- Täytä puhtaat lasipurkit hillolla ja siirrä viileään.
Vinkki: Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen. Lisää ohjeeseen hieman mansikoita, jos haluat mansikan makuisen vivahteen makuun ja kauniin punaisen värin hilloon.

Ihanaa raparperiaikaa!
♥ Anni
Katso muita hilloreseptejäni Hillo-kategoriasta.
Kuinka kauan hillo säilyy jääkaapissa?
Heippa,
kun purkki on puhdas ja purkitus on tehty ohjeiden mukaan säilyy hillo avaamattomana noin vuoden. Avattuna aistinvarainen arviointi. Lisätietoja:
https://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/tervetuloa-hillo-infoon