Kotitekoinen Raparperihillo

Kotitekoinen Raparperihillo

Ihana ihana kotitekoinen raparperihillo. Sen valmistaminen kotona on muuten helppoa ja nopeaa. Jos raparperit löytyvät vielä omasta puutarhasta et voi keksiä mitään syytä miksi hillo ei jo porisisi liedelläsi.

Meillä raparperihilloa nautiskelllaan ympäri vuoden esimerkiksi luonnonjogurtin kanssa, näin kesällä muurinpohjalettujen päällä ja talvella brie-juuston kanssa. Jos jotain niin raparperihilloa löytyy aina meidän kaapista! Lisää sokeria oman makusi mukaan.


Kotitekoinen Raparperihillo

Ohje:

  • noin 1 kg pilkottuja raparpereja
  • noin 1 dl  vettä
  • 3-5 dl hillosokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • (kardemummaa)
  1. Pese ja raparperit. Kuoriminen ei ole välttämätöntä. (saat punaisempaa hilloa, jos et kuori)
  2. Paloittele raparperit pieniksi paloiksi ja nosta kattilaan.
  3. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.
  4. Lisää hillosokeri sekoitellen mukaan.
  5. Käännä lämpö pienemmälle kun seos näyttää kiehuvan.
  6. Hauduttele hilloa noin 10 minuuttia aina välillä hämmentäen.
  7. Lisää vanilja ja halutessasi myös kardemumma tässä vaiheessa.
  8. Jäähdytä hillo ja kuori vaahto hillon pinnalta.
  9. Täytä puhtaat lasipurkit hillolla ja siirrä viileään.

Vinkki: Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen. Lisää ohjeeseen hieman mansikoita, jos haluat mansikan makuisen vivahteen makuun ja kauniin punaisen värin hilloon. 

Kotitekoinen Raparperihillo

Ihanaa raparperiaikaa!

♥ Anni


Katso muita hilloreseptejäni Hillo-kategoriasta.

Myös näillä sopii

Herkutella

14 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Osaatko sanoa, kuinka kauan tämä säilyy jääkaapissa?

    1. Heippa! Jos hillo on säilötty hyvin puhtaisiin ja tiiviisiin purkkeihin niin voi säilyä todella pitkään, monia kuukausia tai jopa vuoden. Itse tarkkailisin hajua ja koostumusta 🙂 säilöminen riippuu tekijästä myös.

  2. Ulla sanoo:

    Voiko käyttää vaniljasokeria ?

    Kiitos avusta !

  3. Anni sanoo:

    Laitetaanko hillo heti jääkaapiin vai jäähdytetäänkö ensin huoneenlämmössä?

  4. anonyymi sanoo:

    Voiko tämän ohjeen mukaisesti tehdyn hillon pakastaa?

    1. Kyllä hillon voi pakastaa, mutta se säilyy myös kuukausia jääkaapissa kun purkit on huolellisesti kuumennettu ja suljettu 🙂

  5. Vippe sanoo:

    Mikä vaahto? En nähnyt poistettavaksi asti vaahtoa.

    1. Usein hilloja keittäessä hillon pinnalle muodostuu vaahtoa, jonka voi kuoria pois ennen purkitusta. Jos vaahtoa ei muodostu, niin sehän on vaan hyvä 🙂 ei tarvitse kuoria.

  6. Marja-Leena Morri sanoo:

    Hei Anni, tein ihan ohjeesi mukaan raparperihillon mutta tuli yllättävän löysää ihan vellimäistä?

    1. Hei, hillo jähmettyy viileässä – jääkaapissa hillosokerin ansiosta. Sen kuuluukin olla löysää heti keittämiseen jälkeen, raparperit päästävät paljon nestettä.

  7. Katja sanoo:

    Kuinka kauan hillo säilyy jääkaapissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *