• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kotitekoinen Raparperihillo

Täytteet ja kuorrutukset

8 kesä

Kotitekoinen Raparperihillo

Ihana ihana raparperihillo. Sen valmistaminen kotona on muuten helppoa ja nopeaa. Jos raparperit löytyvät vielä omasta puutarhasta et voi keksiä mitään syytä miksi hillo ei jo porisisi liedelläsi.

Meillä raparperihilloa nautiskelllaan ympäri vuoden esimerkiksi luonnonjogurtin kanssa, näin kesällä muurinpohjalettujen päällä ja talvella brie-juuston kanssa. Jos jotain niin raparperihilloa löytyy aina meidän kaapista! Lisää sokeria oman makusi mukaan.


Kotitekoinen Raparperihillo

Ohje:

  • noin 1 kg pilkottuja raparpereja
  • noin 1 dl  vettä
  • 3-5 dl hillosokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • (kardemummaa)
  1. Pese ja raparperit. Kuoriminen ei ole välttämätöntä. (saat punaisempaa hilloa, jos et kuori)
  2. Paloittele raparperit pieniksi paloiksi ja nosta kattilaan.
  3. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.
  4. Lisää hillosokeri sekoitellen mukaan.
  5. Käännä lämpö pienemmälle kun seos näyttää kiehuvan.
  6. Hauduttele hilloa noin 10 minuuttia aina välillä hämmentäen.
  7. Lisää vanilja ja halutessasi myös kardemumma tässä vaiheessa.
  8. Jäähdytä hillo ja kuori vaahto hillon pinnalta.
  9. Täytä puhtaat lasipurkit hillolla ja siirrä viileään.
Vinkki: Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen. Lisää ohjeeseen hieman mansikoita, jos haluat mansikan makuisen vivahteen makuun ja kauniin punaisen värin hilloon. 

 

Kotitekoinen Raparperihillo
♥ Anni

 


Katso muita hilloreseptejäni Hillo-kategoriasta.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pulled Porkilla täytetyt Pitaleivät
Seuraava artikkeli: Ihana Trio-Jäätelökakku Keskikesän Juhliin »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    11.6.2014 10:23

    Osaatko sanoa, kuinka kauan tämä säilyy jääkaapissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.6.2014 10:58

      Heippa! Jos hillo on säilötty hyvin puhtaisiin ja tiiviisiin purkkeihin niin voi säilyä todella pitkään, monia kuukausia tai jopa vuoden. Itse tarkkailisin hajua ja koostumusta 🙂 säilöminen riippuu tekijästä myös.

      Vastaa
  2. Ulla sanoo

    4.6.2020 17:22

    Voiko käyttää vaniljasokeria ?

    Kiitos avusta !

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2020 17:52

      Korvaamaan vaniljatangon siemeniä? Tottakai voi 🙂

      Vastaa
  3. Anni sanoo

    10.6.2020 18:20

    Laitetaanko hillo heti jääkaapiin vai jäähdytetäänkö ensin huoneenlämmössä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.6.2020 19:16

      Voit halutessasi jäähdyttää ensin huoneen lämmössä purkit.

      Vastaa
  4. anonyymi sanoo

    28.6.2020 10:42

    Voiko tämän ohjeen mukaisesti tehdyn hillon pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.6.2020 18:38

      Kyllä hillon voi pakastaa, mutta se säilyy myös kuukausia jääkaapissa kun purkit on huolellisesti kuumennettu ja suljettu 🙂

      Vastaa
  5. Vippe sanoo

    21.7.2020 19:54

    Mikä vaahto? En nähnyt poistettavaksi asti vaahtoa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.7.2020 09:17

      Usein hilloja keittäessä hillon pinnalle muodostuu vaahtoa, jonka voi kuoria pois ennen purkitusta. Jos vaahtoa ei muodostu, niin sehän on vaan hyvä 🙂 ei tarvitse kuoria.

      Vastaa
  6. Marja-Leena Morri sanoo

    24.6.2021 11:53

    Hei Anni, tein ihan ohjeesi mukaan raparperihillon mutta tuli yllättävän löysää ihan vellimäistä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.6.2021 09:14

      Hei, hillo jähmettyy viileässä – jääkaapissa hillosokerin ansiosta. Sen kuuluukin olla löysää heti keittämiseen jälkeen, raparperit päästävät paljon nestettä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios