Kotitekoinen Raparperihillo

Kotitekoinen Raparperihillo

Ihana ihana raparperihillo. Sen valmistaminen kotona on muuten helppoa ja nopeaa. Jos raparperit löytyvät vielä omasta puutarhasta et voi keksiä mitään syytä miksi hillo ei jo porisisi liedelläsi.

Meillä raparperihilloa nautiskelllaan ympäri vuoden esimerkiksi luonnonjogurtin kanssa, näin kesällä muurinpohjalettujen päällä ja talvella brie-juuston kanssa. Jos jotain niin raparperihilloa löytyy aina meidän kaapista! Lisää sokeria oman makusi mukaan.


Kotitekoinen Raparperihillo

Ohje:

  • noin 1 kg pilkottuja raparpereja
  • noin 1 dl  vettä
  • 3-5 dl hillosokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • (kardemummaa)
  1. Pese ja raparperit. Kuoriminen ei ole välttämätöntä. (saat punaisempaa hilloa, jos et kuori)
  2. Paloittele raparperit pieniksi paloiksi ja nosta kattilaan.
  3. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.
  4. Lisää hillosokeri sekoitellen mukaan.
  5. Käännä lämpö pienemmälle kun seos näyttää kiehuvan.
  6. Hauduttele hilloa noin 10 minuuttia aina välillä hämmentäen.
  7. Lisää vanilja ja halutessasi myös kardemumma tässä vaiheessa.
  8. Jäähdytä hillo ja kuori vaahto hillon pinnalta.
  9. Täytä puhtaat lasipurkit hillolla ja siirrä viileään.
Vinkki: Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen. Lisää ohjeeseen hieman mansikoita, jos haluat mansikan makuisen vivahteen makuun ja kauniin punaisen värin hilloon. 

 

Kotitekoinen Raparperihillo
♥ Anni

 


Katso muita hilloreseptejäni Hillo-kategoriasta.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Comments

  1. Vippe sanoo:

    Mikä vaahto? En nähnyt poistettavaksi asti vaahtoa.

    1. Usein hilloja keittäessä hillon pinnalle muodostuu vaahtoa, jonka voi kuoria pois ennen purkitusta. Jos vaahtoa ei muodostu, niin sehän on vaan hyvä 🙂 ei tarvitse kuoria.

  2. Marja-Leena Morri sanoo:

    Hei Anni, tein ihan ohjeesi mukaan raparperihillon mutta tuli yllättävän löysää ihan vellimäistä?

    1. Hei, hillo jähmettyy viileässä – jääkaapissa hillosokerin ansiosta. Sen kuuluukin olla löysää heti keittämiseen jälkeen, raparperit päästävät paljon nestettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *