Kotitekoinen Raparperihillo
Ihana ihana kotitekoinen raparperihillo. Sen valmistaminen kotona on muuten helppoa ja nopeaa. Jos raparperit löytyvät vielä omasta puutarhasta et voi keksiä mitään syytä miksi hillo ei jo porisisi liedelläsi.
Meillä raparperihilloa nautiskelllaan ympäri vuoden esimerkiksi luonnonjogurtin kanssa, näin kesällä muurinpohjalettujen päällä ja talvella brie-juuston kanssa. Jos jotain niin raparperihilloa löytyy aina meidän kaapista! Lisää sokeria oman makusi mukaan.
Kotitekoinen Raparperihillo
Ohje:
- noin 1 kg pilkottuja raparpereja
- noin 1 dl vettä
- 3-5 dl hillosokeria
- 1 vaniljatangon siemenet
- (kardemummaa)
- Pese ja raparperit. Kuoriminen ei ole välttämätöntä. (saat punaisempaa hilloa, jos et kuori)
- Paloittele raparperit pieniksi paloiksi ja nosta kattilaan.
- Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.
- Lisää hillosokeri sekoitellen mukaan.
- Käännä lämpö pienemmälle kun seos näyttää kiehuvan.
- Hauduttele hilloa noin 10 minuuttia aina välillä hämmentäen.
- Lisää vanilja ja halutessasi myös kardemumma tässä vaiheessa.
- Jäähdytä hillo ja kuori vaahto hillon pinnalta.
- Täytä puhtaat lasipurkit hillolla ja siirrä viileään.
Vinkki: Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen. Lisää ohjeeseen hieman mansikoita, jos haluat mansikan makuisen vivahteen makuun ja kauniin punaisen värin hilloon.
Ihanaa raparperiaikaa!
♥ Anni
Katso muita hilloreseptejäni Hillo-kategoriasta.
Osaatko sanoa, kuinka kauan tämä säilyy jääkaapissa?
Heippa! Jos hillo on säilötty hyvin puhtaisiin ja tiiviisiin purkkeihin niin voi säilyä todella pitkään, monia kuukausia tai jopa vuoden. Itse tarkkailisin hajua ja koostumusta 🙂 säilöminen riippuu tekijästä myös.
Voiko käyttää vaniljasokeria ?
Kiitos avusta !
Korvaamaan vaniljatangon siemeniä? Tottakai voi 🙂
Laitetaanko hillo heti jääkaapiin vai jäähdytetäänkö ensin huoneenlämmössä?
Voit halutessasi jäähdyttää ensin huoneen lämmössä purkit.
Voiko tämän ohjeen mukaisesti tehdyn hillon pakastaa?
Kyllä hillon voi pakastaa, mutta se säilyy myös kuukausia jääkaapissa kun purkit on huolellisesti kuumennettu ja suljettu 🙂
Mikä vaahto? En nähnyt poistettavaksi asti vaahtoa.
Usein hilloja keittäessä hillon pinnalle muodostuu vaahtoa, jonka voi kuoria pois ennen purkitusta. Jos vaahtoa ei muodostu, niin sehän on vaan hyvä 🙂 ei tarvitse kuoria.
Hei Anni, tein ihan ohjeesi mukaan raparperihillon mutta tuli yllättävän löysää ihan vellimäistä?
Hei, hillo jähmettyy viileässä – jääkaapissa hillosokerin ansiosta. Sen kuuluukin olla löysää heti keittämiseen jälkeen, raparperit päästävät paljon nestettä.
Kuinka kauan hillo säilyy jääkaapissa?
Heippa,
kun purkki on puhdas ja purkitus on tehty ohjeiden mukaan säilyy hillo avaamattomana noin vuoden. Avattuna aistinvarainen arviointi. Lisätietoja:
https://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/tervetuloa-hillo-infoon