maanantai 25. tammikuuta 2016

Laskiaispullawrapit


Tänä vuonna laskiaispulla on saanut uuden muodon! Ihastelin näitä laskiaispullawrappeja jo viime vuonna Ruotsissa, kun paikallinen leipomo lanseerasi "semmelwrap" -laskiaispullat. Päätin heti, että näitä tehdään meilläkin. Tosin viime vuonna toteutin toisen laskiaispullainnovaation eli Laskiaispullakakun, joka on tänäkin vuonna saanut suurta suosiota. Wrapit jäivät siis kokeiltavaksi. Ai että kannatti odottaa! Nämä ovat herkullisia ja hauskoja valmistaa. Mielestäni laskiaispullawrapit saa kauniisti myös esille, kun ne voi "paketoida" ja sitoa esimerkiksi leivinpaperiin. Kotona meillä tykättiin, että nämä ovat parempia kuin perinteiset. Helpompi syödä ja kaikkia makuja tulee kerralla yhtä paljon suuhun.

Pullataikina:
2,5 dl kevyt maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa (tai tuorehiivaa)
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Lämmitä maito +42 asteiseksi.
Sekoita kuivahiiva yhteen desiin jauhoja. 
Lisää hiivajauhoseos lämmittettyyn maitoon ja sekoita.
Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita kunnolla.
Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen.
Lisää pehmeä huoneenlämpöinen voi taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. 
Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoiseksi.
Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta ja sormista. 
Jätä taikina kohoamaan lämpimään vedottomaan paikaan liinan alle noin 45 minuutiksi.
Kaada kohonnut taikina jauhoitetulle alustalle.  
Jaa taikina kahtia ja pyörittele kahdeksi tangoiksi.
Jaa kumpikin tanko 6 palaan ja pyörittele palat pulliksi.
Lopuksi paina pullat litteiksi ja kauli sitten noin 20 cm kokoisiksi "wrapeiksi".
Älä nostata pullawrappeja tai voitele niitä. 
Paista wrapit uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5 minuuttia. 
Huom! Paistoaika on lyhyt, koska pullawrapeista täytyy saada taiteltavia ja pehmeitä. Voit paistaa kiertoilmalla useamman pellin kerralla. Itse paistoin erissä ja kaulin seuraavaa erää aina kun edellinen oli uunissa, ettei wrapit päässeet kohoamaan odottaessa. Taikinan pitää olla kohonnutta ja ilmavaa. Kuiva tai liikaa paistettu taikina repeilee taiteltaessa wrapeiksi.
Jäähdytä pullawrapit kunnolla ennen täyttöä. 

Täyte:
4-5 dl vispikermaa
1,5 tl vaniljasokeria
ripaus sokeria halutessa
mantelimassaa tai vadelmahilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla sekä halutessasi sokerilla. 
Levitä hilloa tai mantelimassaa wrapin keskelle. 
Pursota myös kerma wrapin keskelle.
Kääntele wrappi ja taittele esim. leivinpaperiin ja sido nauhalla. 

Taiteltuasi wrapit kääri ne halutessasi leivinpaperiin ja sido nauhalla.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

32 kommenttia:

  1. Oi, näitä kuolasin jo viime laskiaisena Ruotsin puolella. Näissä vaan oli jotain houkuttelevaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu :) Jäivät niin vahvasti mieleen, että oli pakko toteuttaa. Ja kannatti, olivat täydellisiä!

      Poista
  2. Voi vitsit miten mahtava resepti! Tätä on kyllä aivan pakko testata! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna-Kaisa :) Suosittelen ehdottomasti testaamaan! Ihania leivontahetkiä!

      Poista
  3. Nää on kyllä todella herkullisen näköisiä :). Itsekin kuulin näistä viime laskiaisena, mutta oli täysin päässyt unohtumaan. Ehkä joutuu kokeilemaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Multa ei nämä unohtunut! Koko vuoden odottanut, että koska kehtaa leipoa :D Ei kun leipomaan sielläkin!

      Poista
  4. Ihana idea! <3 Perinteisessä pullaversiossa on kyllä aina hieman hupaisaa, kun kermavaahdot tursuavat ulos puraistessa. :D
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässäkin versiossa pursuaa, jos niin haluaa ;) Riippuu tietenkin täytteiden määrästä. Kiitos kommentista!

      Poista
  5. Voi nam! Oli pakko ottaa varaslähtö laskiaiseen ja tehdä yksin tein koeleipomus :D Samaa tavaraahan nämä on kuin perinteisetkin laskiaispullat, mutta jotenkin uusi muoto tuo herkkuun uutta makua. Todella hauska idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanni eli sulla kävi ihan sama kun mulla. Ei vaan voinut enää odottaa. No laskiaisen aika on niin lyhyt vuodesta, joten annettakoon anteeksi :) Minustakin tämä muoto toi uutta makua tuttuun herkkuun!

      Poista
  6. On kyllä todella hyvä idea, kiitos vinkistä! Minulla on myös aina vähän hankaluuksia perinteisten laskiaispullien siistin syömisen kanssa, nämä ratkaisivat varmasti ko ongelman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tosiaankin ratkaisevat ongelman :) Ja kiitos ruotsalaisille tämänkin version keksimisestä. Kyllä ruotsalaiset osaa :D

      Poista
  7. Onpas kiva idea! Itsekin teen tulevana vkonloppuna ekan kerran, pidän tämän mielessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura, kiva kun nämä ovat herättäneet paljon innostusta. Odotan jo innolla muiden versioista kuvia :) Mukavia pullahetkiä!

      Poista
  8. Jos tänä vuonna teen laskiaispullia, niin ne tulee kyllä tässä muodossa. Pitäisi joskus kokeilla myös sitä täytettä, jossa mantelimassaa on sekoitettu kermavaahtoon ja niistä on tehty sellainen tasainen massa. Muistaakseni Leila leipoo sarjasta olen kyseisen täytteen bongannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinäkin lähdet kokeilemaan näitä! Hei mun yksi ruotsalainen kaveri sanoi, että juuri tuo on se ainut ja oikea tapa syödä laskiaispulla, siis että mantelimassa ja kerma ovat sekaisin :) Sitäkin täytyy siis kokeilla!

      Poista
  9. KUOLA VALUU! Aivan mahtava idea ja ihana toteutus. Nämä menee kyllä ihan varppina testiin! Kiitos idiksestä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ihanaa, kiitos! Mukavia leivontahetkiä siis! Kannattaa varautua, nämä ovat liian hyviä ;)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Nämä perinteiset leivonnaiset mitä ollaan syöty vuosikausia kaipaavat välillä jotain uutta piristystä :)

      Poista
  11. Ihana resepti! Lähtee heti tänään testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mahtavaa :) toivottavasti näen wrapit instagramissa #laskiaispullawrap :)

      Poista
  12. Vastaukset
    1. :) Kiitos kommentista! Nämä olivat tosiaan nam!

      Poista
  13. Kiitos Annis ohjeesta. Tänään tein näitä ja hyviä olivat :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ihanaa! Kiva kun resepti pääsi testiin! Ihanan näköisiä sinun wrapit!

      Poista
  14. Näyttää huippuihanilta! Näitä on pakko kokeilla :P Rakastan laskiaispullia muutenkin, joten tämä resepti on ihan mahtava :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne :) Tätä kannattaakin kokeilla! On kiva löytää uusia tapoja syödä perinteisiä herkkuja.

      Poista
  15. Vaikuttaako tuo ettei wrappeja nostateta, rakenteeseen?�� Tai lähinnä, eihän jää "kumimaiseksi"?�� Tekisi mieli kyllä kokeilla näitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin vaikuttaa sillä tavalla, ettei tule ilmavia. Kumimaisia näistä ei kuitenkaan tullut :) Tosi hyviä!

      Poista
  16. Nämä wrapit pääsivät alustavasti laskiaisen ajan synttäreiden tarjoilulistalle. Onnistuuko täyttäminen seuraavana päivänä vai täytyykö aikatauluttaa siten, että leipoo wrapit vasta juhlapäivänä? Suunnittelin koe-erän leipomista, mutta kysyn nyt kuitenkin ensin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulla on aina parasta leipomispäivänä, joten leipoisin ja täyttäisin silloin :) En ole kokeillut wrappeja niin että täyttö myöhemmin, joten en osaa sanoa miten käyttäytyy. Kiva kun kysyit ja kommentoit. Mukavia juhlia!

      Poista

Kiitos kommentistasi!