|

Jättikokoiset Piparkakut (Helppo Royal Icing)

 Jättikokoiset Piparkakut (Helppo Royal Icing)

Jättikokoiset Piparkakut veivät sydämeni viime jouluna. Leivoin isoja joulukuusia, joulutähtiä ja piparkakkumiehiä. Koristelin piparkakut pikeerillä ja pakkasin sellofaaniin. Pakatut piparit vein ystäville, sukulaisille ja muille tärkeille ihmisille. Jättipiparit olivat kuulemma niin kauniita joulukoristeita, ettei niitä raaskinut syödä ollenkaan.

Leivoin pari viikkoa sitten ensimmäisen satsin joulupipareita. Halusin kokeilla uutta valmista Royal Icing -kuorrutetta, joka on kuin pikeeri, mutta helpompi vaihtoehto. Ei valkuaisten mittailua ja tomusokerilla läträämistä. Valmis jauhe sekoitetaan veteen ja vatkataan kuohkeaksi. Noin se on valmista! Ihastuin täysin tähän kuorrutteeseen, josta tuli juuri täydellistä pursoteltavaa, se kuivui nopeasti ja piti muotonsa. Valmiit Royal Icing kuorrutteet ovat myös kauniin pastellin värisiä: vihreää, sinistä, vaaleanpunaista ja vaaleankeltaista.

Tästä postauksesta löydät perinteisen piparkakkutaikina -reseptin ja vinkit pipareiden kuorrutukseen Royal icingilla. Ihanaa viikonloppua!


Jättikokoiset Piparkakut (Helppo Royal Icing)

Ohje: (noin 10 isoa piparia)

  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl sokeria
  • 125 g voita
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl ruokasoodaa
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  1. Mittaa siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
  2. Siirrä seos kattilasta kulhoon ja jäähdytä kunnolla.
  3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna ja lopuksi sooda-jauhoseos.
  4. Sekoita kunnolla ja kääri taikina kelmuun.
  5. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään jääkaapissa.
  6. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
  7. Ota taikinalevystä jätti piparkakkumuotilla pipareita pellille.
  8. Paista piparkakkuja 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.

Vinkki! Löydät gluteenittoman piparkakkutaikina -ohjeeni tästä. Voit käyttää myös kaupan valmista taikinaa.

Kuorrutus:

  • Vihreä Royal Icing (jos teet itse, niin ohje löytyy täältä)
  1. Tee vihreä (tai sininen, pinkki tms.) royal icing kuorrutus pakkauksen ohjeiden mukaan vatkaamalla vesi ja kuorrute kuohkeaksi!
  2. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on 2mm pyöreä pieni tylla. Pursottele kekseille ääriviivat.
  3. Tee keksin sisälle pursotettavasta kuorrutuksesta hiukan juoksevampaa lisäämällä hiukan vettä seokseen.
  4. Täytteen voit laittaa pussiin ilman tyllaa. Pursota täyteosuus ääriviivojen sisälle kun ääriviivat ovat kuivuneet.

Vinkki! Valmis Royal icing on todella helppokäyttöistä. Sinun ei tarvitse mittailla valkuaisia ja testailla koostumusta. Ohjeet Royal icingin käyttöön löydät pakkauksesta! Iso pakkaus riittää moneen projektiin! Royal icing myös kuivuu nopeasti keksin pintaan tai piparkakkutaloa tehdessä! 

Vinkki! Voit maustaa Royal Icing-kuorrutetta aromeilla. 

Koristelu

  • Kultaisia tähtiä
  • Sokerihelmiä ja jättisokerihelmiä
  1. Koristele lopuksi keksit sokerihelmillä, tähdillä ja muilla koristeilla.
  2. Kiinnitä koristeet Royal Icing kuorrutteella.

Jättikokoiset Piparkakut Jättikokoiset Piparkakut Jättikokoiset Piparkakut


Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Marja sanoo:

    Aivan mahtava piparkakkutaikinaohje. Tämä mullistaa jouluni ja sinun resepteistä tulee paras ystäni. Tilasin kirjasikin🥳

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *