|

Suomi100 Mustikka-Valkosuklaamoussekakku

Suomi100 Mustikka-Valkosuklaamoussekakku

Suomi100 Mustikka-Valkosuklaamoussekakku on kakku, jota olen jo pidempään hautonut mielessäni tulevia itsenäisyyspäivän juhlia ajatellen. Sain hyvän tilaisuuden tehdä harjoituskakun ja testata tätä reseptiä, kun pidimme pienimuotoiset pikkujoulut ystävillemme tänä viikonloppuna. Tällä Suomi100 kakulla herkuteltiin siis mukavan 3-ruokalajin illallisen päätteeksi. Raikas ja kevyt kakku sopii hyvin raskaidenkin pääruokien jälkeen nautittavaksi.

Suomi100 Mustikka-Valkosuklaamoussekakun sisältä löytyy mousse, jonka tein itsepoimituista mustikoista ja valkosuklaasta. Ihanan kuohkean moussen salaisuus on kuohkeaksi vatkatut valkuaiset. Sininen suklaaspray, lehtikulta ja muotoilumassasta muotilla painetut lumihiutaleet kruunaavat juhlallisen sydämen muotoisen kakun, jonka keksipohjasta löytyy piparkakkuja. Mietin pitkään teenkö koristelun juuri tällä tavalla vai tekisinkö valkoisen kakun ja siniset lumihiutaleet. Vaihtamalla suklaasprayn valkoiseen ja tekemällä lumihiutaleet sinisestä muotoilumassasta tulisi kakusta varmasti yhtä upea ja yhtä hyvin itsenäisyyspäivään sopiva!

Suomi100 Mustikka-Valkosuklaamoussekakku

Testissä oli myös uusi ja kaunis silikoninen sydämen muotoinen kakkuvuokani. Kakun voi yhtä hyvin tehdä muuhunkin silikoniseen kakkuvuokaan. Tämän reseptin massa soveltuu noin 7 dl vetoiseen vuokaan/muottiin. Mustikka-valkosuklaamoussesta voi halutessaan tehdä kauniita leivoksia ja mousse soveltuu myös loistavasti täytekakun väliin.

Mitä mieltä olet tästä kakusta? Mitä itse aiot leipoa itsenäisyyspäiväksi? Löydät lisää sinivalkoisia kakkuja ja muita leivonnaisia täältä. Julkaisen myös pian ihanien mustikkamarenkien ohjeen. Ihanaa sunnuntaita!


Suomi100 Mustikka-Valkosuklaamoussekakku (n. 8hlö)

Mustikka-valkosuklaamousse

  • 4 liivatelehteä
  • 50 g valkosuklaata
  • 250 g mustikoita (pakaste)
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 2 dl kermaa
  • 2 valkuaista
  1. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi isoon kulhoon, jossa on kylmää vettä.
  2. Sulata valkosuklaa ja jätä sivuun.
  3. Mittaa mustikat ja tomusokeri kattilaan, kuumenna seos sekä aja lopuksi tasaiseksi.
  4. Lämmitä pyree uudestaan ja sulata liivatteet kuumaan pyreeseen. Jäähdytä kunnolla.
  5. Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi ja vaaleaksi.
  6. Vatkaa kerma myös kuohkeaksi, mutta ei liian kovaksi.
  7. Lisää mustikkasose 3 erässä kerman joukkoon ja sekoita hyvin, mutta varovasti.
  8. Kääntele jäähtynyt sula valkosuklaa mustikkakermaan nuolijalla varovasti käännellen.
  9.  Lisää valkuaiset viimeisenä neljässä erässä ja kääntele hyvin moussen sekaan nuolijalla.
  10. Kaada mustikkamousse silikoniseen kakkuvuokaan ja laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.
  11. Jätä tilaa hieman (0.5 cm) keksipohjalle. Moussea voi jäädä yli noin 1 dl. Laita se pieneen annosvuokaan ja hyydytä jääkaapissa, jolloin voit esimaistaa moussen ennen kakun tarjoilua!

Vinkki! Voit tehdä tällä ohjeella moussekakun normaalisti hyydyttämällä kakun jääkaapissa, jos et käytä suklaaspraytä. Kakku hyytyy noin 4-6 tunnissa. Jos käytät irtopohjavuokaa suosittelen 15cm halkaisijaa tähän määrään moussea – isompaan vuokaan tuplaa täyte. Lisää massaan sokeria tai valkosuklaata halutessasi hieman makeamman kakun.  

Piparkakkupohja

  • 50 g piparkakkuja
  • 20 g voita
  1. Murenna piparkakut hienoksi ja lisää sekaan sulatettu voi.
  2. Painele keksimuru hieman hyytyneen kakun päälle varovasti taputellen.
  3. Laita kakku takaisin pakastimeen ja anna olla yön yli jäätymässä.
  4. Ota kakku huoneenlämpöön vasta juuri ennen kuorrutusta.

Koristelu

  • Sininen suklaaspray (tai miksi ei valkoinen?)
  • Lumihiutaleita (tehty tällä muotilla)
  • Lehtikultaa
  • Jättisokerihelmiä
  1. Irrota jäinen kakku silikonisesta vuoasta varovasti heti kun otat sen pakkasesta.
  2. Käsittele suklaaspray ohjeen mukaan eli lämmitä 30 asteiseksi esimerkiksi upottamalla pullo kuumaan vesiastiaan (muutama minuutti).
  3. Peittele ja suojaa kaikki pinnat, jotka saattavat altistua suihkutukselle.
  4. Suihkuta 30 cm etäisyydeltä suoraan jäisen kakun pintaan kääntelemällä kakkua pyörivällä kakkualustalla.
  5. Laita kuorrutettu kakku jääkaappiin sulamaan muutamaksi tunniksi.
  6. Koristele kakku lumihiutaleilla ja lehtikullalla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!  Irrota jäinen kakku hyvin varovasti vuoasta, jotta sen pinta on täysin sileä. Näin saat suklaakuorrutuksesta tasaisen. Jos pintaan jää koloja tai epätasaisuuksia, näkyvät ne helposti. 400 ml pullo suklaasprayta riittää varmasti 8-10 kakkuun, niin vähän sitä kuluu yhteen tämän kokoiseen. 

Suomi100 Mustikka-ValkosuklaamoussekakkuSuomi100 Mustikka-ValkosuklaamoussekakkuSuomi100 Mustikka-Valkosuklaamoussekakku

♥ Anni


Katso lisää Suomi100-reseptejä.

Seuraa herkkujani myös

Instagramissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Voi taivas miten upea kakku, tämä olisi kyllä omiaan itsenäisyyspäivänä, oikea katseenvangitsija. Ihana täyte, jota itsekin meinasin omaan kakkuuni käyttää. Jos omistaisin tällaisen vuoan, varmasti kokeilisin. Iloa päiviisi!

    1. Hei Sari <3 olipa ihana kommentti, kiitos siitä! 🙂 Mustikka-valkosuklaa toimii kyllä täydellisesti Suomi100 teemaan. Iloa päivääsi ja mukavia leivontahetkiä itsenäisyyspäiväksi!

  2. Susanna sanoo:

    Voi kun tämän voisi tehdä ilman liivatetta!

    1. Niimpä 🙁 Ilman ei onnistu. Toki voi kokeilla agarilla tai vege gelillä – määriä en osaa sanoa/neuvoa kokeilematta ensin itse. Pahoittelut <3

  3. Hanna sanoo:

    Hemmetti täyte juoksettui ryynimäiseksi, eikä aikaa/aineksia tehdä uutta 🙁
    Ei ole ikinä ennen käynyt vastaavaa…

    1. Hei Hanna, voi harmi kuulla ettet onnistunut 🙁 Missä vaiheessa mousse juoksettui? Odotitko varmasti ettei mustikkasose tai valkosuklaa ollut enää lämmintä ja kääntelit valkuaiset varovaisesti osissa moussen joukkoon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *