• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Candy Cane Cookies – Piparminttukeksit

Joulu· Keksit ja cookies

15 marras

Candy Cane Cookies - Piparminttukeksit

Candy Cane Cookies – Piparminttukeksit -resepti aloittaa virallisen joulufiilistelyn täällä blogissani! Olen jo jonkin aikaa pyöritellyt näitä joulureseptejä mielessäni, pantannut niitä ja suunnitellut sopivaa aikaa aloittaa hehkutus eli joulun hehkutus. Eilen kuvasin teille valkosuklaafudgea ja mustikkamarenkeja, kuulette niistä pian lisää. Olen kuulemma jo myöhässä, vaikka luulin olevani ajoissa, joten nyt voin todellakin vaihtaa jouluvaihteen virallisesti päälle koko loppuvuodeksi. Ensimmäiset pikkujoulutkin vietämme ensi perjantaina. Kyllä aika vaan juoksee ja vuodenajat vaihtuvat niin nopeasti ettei meinaa pysyä mukana. Juurihan oli syksy ja Halloween!

Tein jokin aika sitten perusreseptin vaaleisiin sokerikekseihin. Se resepti on näiden ihanien karkkikeppi-keksien takana. Yksinkertaisesti jaoin piparminttu-aromilla maustetun taikinan kahtia, värjäsin toisen osan ja pyörittelin kahdesta taikinatangosta ihanat karkkikepit. Lisämakua nämä keksit saivat vielä aidoista rouhituista piparminttukarkeista, joita sirottelin keksien pintaan ennen paistoa! Nam eikö ole ihania! Ja nämä ovat superherkullisia! Lisäksi voin kertoa sen, että ohje on helppo. Keksien paisto kestää vain 8 minuuttia. Taikinan voi tehdä etukäteen (itselläni on sitä pakastimessa melkein aina). Tavallinen sokerikeksitaikina muotoutuu moneksi! Vielä ennen joulua kerron teille muutaman muun vinkin sen käyttöön!


Candy Cane Cookies – Piparminttukeksit

Helpon sokerikeksitaikina-ohjeen löydät täältä. Tee yksi annos taikinaa ja mausta se piparmintulla.  Jaa taikina kahtia ja värjää tipalla punaista pastaväriä. Tarkemmat ohjeet alapuolella.

Lisäksi tarvitset:

  • piparminttu-aromia
  • tippa punaista tai pinkkiä pastaväriä
  • karkkikeppejä tai piparminttukarkkeja

Keksien tekeminen: 

  1. Valmista taikina ohjeen mukaan ja mausta se muutamalla tipalla piparminttu-aromia.
  2. Värjää puolet taikinasta tipalla pastaväriä ennen kun laitat taikinan jääkaappiin.
  3. Aseta pellille leivinpaperi ja lämmitä uuni 185 asteeseen.
  4. Jauhota silikoninen leivonta-alusta ja ota taikina jääkaapista.
  5. Ota kummastakin taikinasta pieni pallo ja pyörittele se kynän paksuiseksi 10-12 cm tangoksi alustalla.
  6. Letitä tai pyöritä vaalea ja punainen tanko yhteen. Käännä tanko karkkikepin muotoon ja nipistä keksien kummatkin päät kiinni ettei letitys aukea uunissa. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen taikina pois muovisella taikinaraapalla.
  7. Nosta keksit pellille lastalla ja ripottele päälle piparmintturouhetta (karkkikepeistä tai piparminttukarkeista).
  8. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
  9. Nosta keksit uunista ja anna jäähtyä hetki. Nosta lopuksi keksit lastalla jäähdytysritilän päälle.

Vinkki! Kääntele piparminttu-aromi valmiiseen taikinaan. Lisää pari tippaa tai enemmän oman makusi mukaan. Lisää pastaväri taikinan keskelle ja kääntele taikinan väri käsissä tasaiseksi. 

Vinkki!  Voit halutessa paistaa keksejä ensin 6 minuuttia ja lisätä karkkirouheen keksien päälle ja jatkaa paistoa vielä 2 minuuttia. Itse halusin piparmintturouheen sulavan kunnolla keksien päälle, joten laitoin rouheen ennen koko paistoa. 

Candy Cane Cookies - PiparminttukeksitCandy Cane Cookies - Piparminttukeksit

Candy Cane Cookies - Piparminttukeksit


Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viikonjatkoa!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Täydellinen Macaron Resepti – Näin onnistut!
Seuraava artikkeli: Jättikokoiset Piparkakut (Helppo Royal Icing) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    15.11.2017 08:37

    Todella ihana idea ja kauniita <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.11.2017 09:08

      Kiitos Peggy 🙂 Näistä tuli herkkuja! <3

      Vastaa
  2. Raija sanoo

    16.12.2020 19:57

    Siis apua nämä leviää aina uuniin vaikka olen kokeillut vaikka mitä! Muuten hyviä

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2020 07:09

      Hmm outo juttu. Onko sinulla liikaa kohotusainetta taikinassa?

      Vastaa
      • Raija sanoo

        24.12.2020 08:58

        Jos jättäisin leivinjauheen kokonaan pois?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          26.12.2020 05:55

          Voit toki kokeilla sitä.

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios