Kylmäsavulohileivät

Kylmäsavulohileivät

Vihdoinkin minulla on voimia kirjoittaa! Olen sairastellut viikon verran lomamatkalta paluun jälkeen. Sänky on ollut siis tutumpi paikka, kuin keittiö viime viikon aikana. Näitä lohileipiä kuitenkin valmistin perheillallisen alkupaloiksi viime viikonloppuna, kun kotonamme oli vieraita Koreasta saakka. Italiareportaasi ja lupaamani kuppikakut ovat tulossa tänne blogin puolelle voimien vielä vahvistuessa.

Lohileivät ovat mielestäni yksi niistä helpoista ja samaan aikaan juhlallisista tarjoittavista. Lohileipiä voi syödä ja tarjota siis arkena ja juhlissa. Tein näihin leipiin majoneesin itse, mutta voit käyttää myös valmista majoneesia, jolloin työvaiheet helpottuvat entisestään. Pohjana leivissä on suosikkiani eli saaristolaisleipää! Senkin voi leipoa itse tai käyttää kaupan valmista leipää aikaa säästääkseen.

Mukavaa viikonloppua kaikille, toivotaan että ne helteet vihdoin saapuisivat!


Kylmäsavulohileivät

Ohje (15 pientä voileipää)

  • 1 limppu saaristolaisleipää
  • 5 kananmunaa
  • 1 puntti tilliä
  • 1 sitruuna
  • 400 g kylmäsavulohta
  1. Keitä kananmunat koviksi (10 min). Ota lohi huoneenlämpöön.
  2. Leikkaa saaristolaisleipä viipaleiksi.
  3. Lohko sitruunasta kauniita siivuja.
  4. Siirry majoneesin valmistamiseen.

Majoneesi

  • 1 keltuainen
  • 2 tl sinappia
  • 1,5 dl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 1-2 rkl etikkaa
  1. Sekoita keltuaisen rakenne kulhossa ja sekoita sipappi mukaan.
  2. Lisää öljy ohuena nauhana seokseen samalla vatkaten koko ajan kovalla teholla.
  3. Lisää etikka, suola ja sekoita. Tarkista maku.
  4. Viipaloi kananmunat ja asettele noin 3 siivua yhden leipäviipaleen päälle.
  5. Lisää kananmunan päälle majoneesia ja asettele päälle lohiruusuke.
  6. Koristele tillillä ja sitruunalla.
  7. Laita leivät tarjolle ja herkkuttele hyvässä seurassa!

Vinkki! Halutessasi voit puristaa sitruunamehua valmiiksi lohen päälle. Voit käyttää hyvin myös valmista majoneesia. Parhaita näistä leivistä tulee, jos saaristolaisleipä on itse leivottu.


Lisää leipäohjeita löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Itse tehty saaristolaisleipa ja kylmäsavulohi on aivan lyömätön yhdistelmä! ja noi näyttää aivan ihanilta!

    1. Kiitos Ellysi kommentistasi. Veit sanat suustani. Kananmunat hain maatilalta ja majoneesi myös itsetehtyä. Nämä hävisivät pöydästä aika nopeasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *