Jauhelihapiirakka
Suolaiset piirakat ovat nopeita, maukkaita ja helppoja tehdä. Tänään valmistui jääkaapin tähteistä ensi viikon lounas: meksikolaisiin makuihin vivahtava jauhelihapiirakka. Tämän voi joko tarjoilla pikkusuolaisena kahvivieraille tai pakata vihreän salaatin kanssa lounaaksi. Takuuvarma kumpaan vain tilanteeseen.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pohja:
- 100g voita
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 muna
- 2 rkl kermaa
Sama pohja, jota olen käyttänyt Pekoni-kanttarelli piirakassa. Korvasin tällä kertaa 1 dl vehnäjauhoja ruisjauhoilla.
Täyte:
- 1 vihreä paprika
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- jalopenoja maun mukaan
- 300g jauhelihaa
- sinappia
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
- 0,5 tl oreganoa
- 0,5 tl basilikaa
- Paista jauheliha ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Hienonna paprika, sipuli, valkosipuli ja jalopeno ja lisää jauhlihan sekaan.
- Lisää nyt myös mausteet: sinappi, oregano ja basilika.
- Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Päälle:
- 2 kananmunaa
- 200g kermaviiliä
-
60g parmesan juustoa
-
100 g cheddarjuustoa
-
ripaus suolaa
-
ripaus pippuria
- Raasta parmesan- ja cheddarjuusto raasteeksi.
- Sekoita keskenään kananmunat ja kermaviili.
- Lisää puolet juustoraasteista muna-kermaseokseen.
- Lisää lopuksi myös mausteet.
- Kaada seos nyt jauhelihatäytteen päälle.
- Ripottele lopuksi loput juustoraasteista päälle.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Myös näillä sopii
Herkutella
Honeycomb – Hunajamakeiset (Ve)
Pieni Sokeritehdas
Kesäpannari – Marjapannukakku (G)
Sunnuntai-Brunssi (Isälle)