Jauhelihapiirakka

Suolaiset piirakat ovat nopeita, maukkaita ja helppoja tehdä. Tänään valmistui jääkaapin tähteistä ensi viikon lounas: meksikolaisiin makuihin vivahtava jauhelihapiirakka. Tämän voi joko tarjoilla pikkusuolaisena kahvivieraille tai pakata vihreän salaatin kanssa lounaaksi. Takuuvarma kumpaan vain tilanteeseen.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Pohja:

  • 100g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 muna
  • 2 rkl kermaa
Sama pohja, jota olen käyttänyt Pekoni-kanttarelli piirakassa. Korvasin tällä kertaa 1 dl vehnäjauhoja ruisjauhoilla.

Täyte:
  • 1 vihreä paprika
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • jalopenoja maun mukaan
  • 300g jauhelihaa
  • sinappia
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl oreganoa
  • 0,5 tl basilikaa

 

  1. Paista jauheliha ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna paprika, sipuli, valkosipuli ja jalopeno ja lisää jauhlihan sekaan.
  3. Lisää nyt myös mausteet: sinappi, oregano ja basilika.
  4. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Päälle:
  • 2 kananmunaa
  • 200g kermaviiliä
  • 60g parmesan juustoa
  • 100 g cheddarjuustoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  1. Raasta parmesan- ja cheddarjuusto raasteeksi.
  2. Sekoita keskenään kananmunat ja kermaviili.
  3. Lisää puolet juustoraasteista muna-kermaseokseen.
  4. Lisää lopuksi myös mausteet.
  5. Kaada seos nyt jauhelihatäytteen päälle.
  6. Ripottele lopuksi loput juustoraasteista päälle.
  7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *