• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kevät-Brunssi & Annan Banaaniletut

Brunssi· Pannukakut ja letut

2 touko

 

Näin aurinkoinen ja raikas aamu yllätti minut ja neljä rakasta ystävääni Kööpenhaminassa muutama viikko sitten. Olimme käymässä ihanan yhteisen ystävämme Annan luona, joka muutti vajaa vuosi sitten tähän tyylikkääseen kaupunkiin, josta Johan Bulow´n lakut sekä maukkaat Smørrebrödit ovat kotoisin. Matkan suunnittelu (tai oikeastaan varaaminen) oli vienyt meiltä jonkun aikaa, mutta ei olisi kyllä parempaa ajankohtaa matkalle ollut kuin kevät, joka Köpiksessä oli paljon pidemmällä kuin Suomessa.

 

Varasimme ihan keskustan kulmilta Airbnb -asunnon, joka yllätti meidät valoisuudellaan ja tilavuudellaan! Tällaisille lomille ottaisin aina mielummin asunnon, jossa matkaporukka saa olla koko ajan yhdessä. Meidän porukka on nimittäin yhdessäoloon tottunut, mutta näin vanhetessa aikaa tällaisiin viikonloppuihin on ollut vähemmän kuin teinivuosina! Mitä sitten teimme mieluiten? Söimme! Aamusta iltaan, maistelimme viiniä, keskustelimme ja nautimme aurinkoisesta kaupungista, terasseista ja tyttöjen välisistä keskusteluista!

 

Lauantaiaamuna nautimme yhdessä hitaan ja herkullisen brunssin. Käytännössä se meni näin: yksi paistoi letut, toinen keitti kahvin, kolmas kattoi pöydän ja tadaa minä kuvasin kaiken! Yllättävää? Kyllä, koska yleensä olen (päällepäsmärinä) keittiön puolella laittamassa ruokaa, leipomassa jne. Kuvaaminen tosin ei ollut yllättävää 🙂 Tällä kertaa keittiön valoisuus ja ihanan raikkaat raaka-aineet saivat inspiraationi heräämään ja päätin kuvata kun muut tekivät.

 

Brunssi: mitä se sisältää yleensä? Mitä enemmän herkkuja sitä parempi!? Kyllä – mutta herkutkin voivat olla kevyitä ja raikkaita. Meillä Köpiksen brunssi oli kevyt ja raikas. Osa ystävistäni ei syö vehnää tai maitotuotteita. Siksi meidän menu oli tälläkertaa tämän näköinen: Annan banaanilettuja, kasviksia, marjoja sekä siemeniä ja kyllä se nälkäkin lähti moneen kertaan!


Kevät-Brunssi & Annan Banaaniletut

Menu:
  • Banaaniletut hunajalla
  • Mansikoita, mustikoita, vadelmia
  • Jogurttia & hunajaa
  • Tanskalaista jyväleipää & kasviksia
  • Paistettua pekonia & munia
  • Appelsiinimehua
  • Kahvia
  • Kuohuviiniä
Banaanilettu-Ohje: (iso kasa lettuja 5:lle)
  • 4 banaania
  • 8 kananmunaa
  • voita tai kookosöljyä
  • marjoja
  • hunajaa
  1. Riko ja hienonna hieman tummuneet banaanit kulhoon.
  2. Vatkaa munat kevyesti kuohkeiksi ja  lisää banaaniseokseen.
  3. Sekoittele koko ”taikina” tasaiseksi.
  4. Paista lettuja kuumalla pannulla voissa tai kookosöljyssä.
  5. Tarjoile marjojen ja hunajan kanssa.
Vinkki! Itse surautan lettutaikinan sileäksi sauvasekoittimella – sellaista ei Annalla ollut käytössä Köpiksen majapaikassamme. En ymmärrä miten hän sai haarukalla ja lusikalla taikinasta niin sileää, mutta se on mahdollista. Vatkaamalla kananmunan kuohkeaksi ennen banaanimössöön lisäämistä saat letuista ihanan kuohkeita!

 

Ihanaa, että tuo aurinko ja kevät näyttää vihdoin saapuneen myös Suomeen (ainakin Helsinkiin). Eilinen vappupäivä sujui meillä ihanan brunssin jälkeen aurinkoisissa merkeissä Kaivopuistossa kävellen ja vapputunnelmasta nauttien.

 

Aurinkoista Viikkoa!

 Seuraathan jo somessa?

 

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Pienet Pehmeät Kinuskimunkit
Seuraava artikkeli: Kääretorttutorni – Kääretorttukakku »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios