• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Brigadeiros – Helpot itsetehdyt makeiset!

Joulu· Karkit

23 joulu

Brigadeiros – Helpot itsetehdyt makeiset.. lupaan otsikko ei johda yhtään harhaan!

Jäikö joulumakeiset tekemättä kiireen takia? Etkö tykkää punnita ja mittailla aineksia? Asia ratkaistu! Näiden itsetehtyjen makeisten tekoon tarvitset vain kolme ainesosaa ja koristeet! Löytyykö kaapistasi purkki kondensoitua maitoa, kaakaojauhetta ja nokare voita? Näiden aineiden lisäksi tarvitset noin 15 minuuttia makeisten tekoon!

Brigadeiros makeiset tulevat alunperin Brasiliasta, jossa niitä valmistetaan usein juhliin. Brigadeiros makeisten makua voi kuvailla näin: kaakaolla maustettua toffeeta. Kuulostaa hyvältä vai mitä? Nämä oikeasti ovat liian hyvää ollakseen totta! Nopeaa ja helppoa! Jos et enää jouluksi valmista näitä tai muutakaan, niin miksi et keitä ja pyörittele näitä herkkuja uudenvuoden juhliin! Brigadeiros palleroihin saa näyttävyyttä pyörittelemällä ne erilaisissa koristerakeissa ja sokerissa.


Brigadeiros – Helpot itsetehdyt makeiset

Noin 15 kpl

Ohje:

  • 1 purkki kondensoitua maitoa (noin 400ml/397g)
  • 3 tl kaakaojauhetta
  • 3 rkl sulaa voita
  • makuaromi (laitoin piparminttua)

Koristeeksi:

  • koristesokeria
  • jouluströsseleitä
  1. Kaada kondensoitu maito kattilaan, lisää kaakaojauhe ja sekoita.
  2. Lopuksi lisää myös voi, jonka olet sulattanut valmiiksi.
  3. Keittele seosta, kunnes se sakenee ja on kuin paksua kinuskia (noin 5-7 minuuttia).
  4. Lisää tässä vaiheessa jokin maku-aromi halutessasi (aromia ei tarvitse laittaa välttämättä).
  5. Kaada makeismassa kulhoon ja siirrä jääkaappiin.
  6. Kun massa on jäähtynyt voit pyöritellä siitä palloja.
  7. Ota siis lusikalla nokare massasta ja pyörittele palloja kahden käden välissä.
  8. Pyörittele pallot lopuksi erilaisiassa jouluisissa koristeissa.
  9. Paketoi esimerkiksi tähän ihanan kultaiseen pakettiin ystävälle!

Vinkki! Voit lisätä halutessasi enemmän kaakaojauhetta. Useissa ohjeissa kaakaota laitetaan, jopa 3 rkl. 


Lisää karkki-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Glögi-Marmeladi ja asiaa Agar-jauheesta
Seuraava artikkeli: Pienet Kylmäsavulohipiirakat »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nea sanoo

    22.12.2017 19:59

    Missä näitä voisi sitten säilyttää ja kuinka kauan ? Lahjaks aattelin

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2017 21:49

      Hei Nea,

      Itse säilytän jääkaapissa niin pitävät pyöreän muodon paremmin – eivät kuitenkaan mene huoneksi huoneenlämmössä. Itsetehdyilla karkeilla on säilyvyys aina noin viikon. Kannattaa käyttää aistinvaraista arviointia 🙂 Hyvää Joulua!

      Vastaa
  2. Kristiina sanoo

    23.12.2017 12:20

    Massasta ei jostain syystä tullut niin paksua että saisi pyöriteltyä palloja, nyt jää tahmeana sormiin. Mistäköhän voisi johtua?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.12.2017 13:16

      Hei Kristiina,

      Kuulostaa siltä ettei massaa ole keitetty tarpeeksi kauan tai se ei ole tarpeeksi jäähtynyt. Harmi. Toivottavasti maku oli kuitenkin hyvä! 🙂 Ihanaa Joulua!

      Vastaa
  3. Kati sanoo

    3.11.2018 14:11

    Moikka
    Kiitos ihanasta blogista ja ohjeista sekä inspiroivista kuvista instagramissa, sinua on ilo seurata! ? Ajattelin kokeilla näitä Brigadeiroksia tänä jouluna, mutta jäin kuitenkin miettimään tuota 3tl kaakaojauhetta, kaikissa aiemmin törmäämissäni ohjeissa kaakaojauhetta tulee jopa 3rkl! Ovatko tällä ohjeella tehdyt siis vähempi suklaisia ja erilailla makeita? ? Kiitos vastauksesta ja mukavaa talven odotusta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.11.2018 07:51

      Moikka Kati, kiitos ihanasta kommentista 🙂 Todella mukava saada tällaista palautetta omalle työlleen. Laitoin ohjeeseen vähemmän kaakaota, koska pidän enemmän kinuskisesta mausta. Voit ihan hyvin laittaa tuon 3 rkl. Se ei vaikuta makeuteen, koska kaakaojauhe, joka lisätään tulisi olla tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta. Mukavaa talven odotusta myös sinulle!

      Vastaa
  4. Naamu sanoo

    10.12.2018 14:09

    Kysymys 🙂 Tuleeko tähän sitä valmiiksi karamellisoitua maitoa? Kiitos huippu hyvästä ohjeesta!

    Vastaa
    • Annin Uunissa sanoo

      10.12.2018 16:25

      Näihin tulee juuri sitä toista eli ei karamellisoitua (kondensoitu maito) 🙂

      Vastaa
  5. vierailija sanoo

    20.3.2021 08:56

    Jostakin syystä ei onnistunut. Palloista sain juuri ja juuri pyöreitä, mutta ne olivat aivan tahmeita eivätkä olleet jähmettyneet ollenkaan, vaikka olivatkin jääkaapissa yön yli.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.3.2021 13:30

      Epäilen, että keittoaika on jäänyt hieman liian lyhyeksi jos massa ei kunnolla jähmety.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios