• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanan helpot Pitaleivät

Leivät· Nopeat ja helpot· Suolaiset

12 tammi
Ihanan helpot Pitaleivät

Tomaattikeittoa, uunitomaatteja, lounassalaatteja, täytettyjä kesäkurpitsoita, pitaleipiä ja kotoilua. Jotenkin alkuvuodesta olen aina erityisen innoissani arkiruoista, kasviksista ja leipomisesta. Kiireet hellittävät hetkeksi hiukan ja tuntuu, että löydän tai ainakin otan ylimääräistä aikaa keittiöpuuhille työn ulkopuolellakin.

Olen tehnyt tällä ohjeella pitaleivät jo vuosia. Ohjekin löytyy blogin uumenista pulled pork -reseptin yhteydestä. Leivoin näitä myös tasan vuosi sitten ja lupasin ohjeen teille. Kuvatkin otin, mutta resepti lepäsi silti odottamassa oikeaa hetkeä blogin luonnoksissa. Tänä aamuna vaivasin taikinan kohoamaan. Ja päätin näpytellä postauksen julki!

Pitaleivät täytetään meillä tänään mausteisella nyhtökauralla ja kasviksilla. Onnille tietty myös omat täytetyt pitat. Tykkään tästä ohjeesta, koska se on nopea ja helppo. Ei liian pitkiä vaivauksia tai kohotuksia. Onnistuu niin tuorehiivalla kuin kuivallakin. Tässä töiden lomassa ehdin hyvin laittaa taikinan pyörimään ja kohoamaan. Hiukan tekemistä vaatii tuo kaulitseminen, mutta nämä saavat kaikki olla erikokoisia ja näköisiä.

Ihanan helpot Pitaleivät

Ihanan helpot Pitaleivät

noin 6 kpl

Ohje

  • 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • 1 tl merisuolaa
  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  1. Sulata hiiva veteen. Lisää 1 dl jauhoja ja sitten suola. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, alustaen taikinaa.
  2. Lisää myös öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi käsin tai koneessa.
  3. Anna taikinan nousta liinan alla lämpimässä noin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  5. Kippaa taikina jauhoitetulle alustalle. Jaa kuuteen osaan ja pyöritä taikinasta palloja.
  6. Kaulitse pallot jauhoja apuna käyttäen noin 1 cm paksuisiksi ”letuiksi”.
  7. Nostata pitoja pellillä leivinpaperin päällä vielä 10 minuuttia.
  8. Paista uunin ylätasolla noin 7 minuuttia. Huom! Älä avaa uunia paiston aikana tai pistele reikiä leipiin ennen paistamista, jotta pitatasku muodostuu leipiin.
  9. Jäähdytä ja täytä mieleisillä täytteillä.

Vinkki! Tuplaa taikina ja pakasta osa pitaleivistä, jotta niitä löytyy valmiina kun himo yllättää.

Ihanan helpot Pitaleivät

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää helppoja reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Vegaaninen leivonta – Vinkkejä onnistumiseen
Seuraava artikkeli: Tomaattikeitto basilikalla ja mascarponella »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios