Ihanan helpot Pitaleivät
Tomaattikeittoa, uunitomaatteja, lounassalaatteja, täytettyjä kesäkurpitsoita, pitaleipiä ja kotoilua. Jotenkin alkuvuodesta olen aina erityisen innoissani arkiruoista, kasviksista ja leipomisesta. Kiireet hellittävät hetkeksi hiukan ja tuntuu, että löydän tai ainakin otan ylimääräistä aikaa keittiöpuuhille työn ulkopuolellakin.
Olen tehnyt tällä ohjeella pitaleivät jo vuosia. Ohjekin löytyy blogin uumenista pulled pork -reseptin yhteydestä. Leivoin näitä myös tasan vuosi sitten ja lupasin ohjeen teille. Kuvatkin otin, mutta resepti lepäsi silti odottamassa oikeaa hetkeä blogin luonnoksissa. Tänä aamuna vaivasin taikinan kohoamaan. Ja päätin näpytellä postauksen julki!
Pitaleivät täytetään meillä tänään mausteisella nyhtökauralla ja kasviksilla. Onnille tietty myös omat täytetyt pitat. Tykkään tästä ohjeesta, koska se on nopea ja helppo. Ei liian pitkiä vaivauksia tai kohotuksia. Onnistuu niin tuorehiivalla kuin kuivallakin. Tässä töiden lomassa ehdin hyvin laittaa taikinan pyörimään ja kohoamaan. Hiukan tekemistä vaatii tuo kaulitseminen, mutta nämä saavat kaikki olla erikokoisia ja näköisiä.
Ihanan helpot Pitaleivät
noin 6 kpl
Ohje
- 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 25 g hiivaa
- 1 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
- 1 tl merisuolaa
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl oliiviöljyä
- Sulata hiiva veteen. Lisää 1 dl jauhoja ja sitten suola. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, alustaen taikinaa.
- Lisää myös öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi käsin tai koneessa.
- Anna taikinan nousta liinan alla lämpimässä noin 30 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Kippaa taikina jauhoitetulle alustalle. Jaa kuuteen osaan ja pyöritä taikinasta palloja.
- Kaulitse pallot jauhoja apuna käyttäen noin 1 cm paksuisiksi ”letuiksi”.
- Nostata pitoja pellillä leivinpaperin päällä vielä 10 minuuttia.
- Paista uunin ylätasolla noin 7 minuuttia. Huom! Älä avaa uunia paiston aikana tai pistele reikiä leipiin ennen paistamista, jotta pitatasku muodostuu leipiin.
- Jäähdytä ja täytä mieleisillä täytteillä.
Vinkki! Tuplaa taikina ja pakasta osa pitaleivistä, jotta niitä löytyy valmiina kun himo yllättää.
Ihanaa viikon jatkoa!
/Anni
Lisää helppoja reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Tahmea Suklaa-Banaanikakku
Kurpitsaostoksilla – Koiramäen Pajutallit
Blogin 1-Vuotis Syntymäpäivät ja Arvonta
Arkiruokavinkki: Keväinen Parsa-Mansikkasalaatti