• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helpot Marjatartaletit Vaniljarahkatäytteellä

Tartaletit

26 touko

Kun inspiraatio iskee on aika toimia. Tänään aamulla kun mies oli astunut ovesta ulos päätin paistaa pakastimessa odottavat tartalettipohjat ja täyttää ne helpolla rahkatäytteellä sekä torilta ostamillani kesämarjoilla. Rakastan vaniljan ja rahkan yhdistelmää – siitä syntyikin oikein raikas ja hieman kevyempi täyte näihin kauniisiin sekä superherkullisiin tartaletteihin. Juuri äsken työpäivän jälkeen keitimme iltapäiväkahvit ja nautimme ihanat tartaletit terassilla. Edes pieni sade ei haitannut herkkuhetkeä.

Olin tehnyt tartalettipohjat valmiiksi pakkaseen muutama viikko sitten, koska tiesin tartaletti-inspiraation vielä iskevän. Testasin samalla syvempiä kukan mallisia tartalettivuokia. Löydät vuokia neljän kappaleen paketeissa verkkokaupastani. Testatessani vuokia tajusin, että näihin voi helposti tehdä myös bebe-leivokset ja tämä pohjaresepti sopii hyvin myös bebeihin. Bebe-täytteen ohjeen löydät täältä.

Jos etsit vielä helppoja ja näyttäviä juhlatarjoiltavia ensi viikon juhliin niin tässä on sinulle yksi.
Käytä ihmeessä rahkatäytteeseen myös maustettuja rahkoja oman mielesi mukaan. Itse käytin pehmeää jogurttirahkaa ja maustoin valmista täytettä aidolla mansikkajauheella. Nam nam!

Pohja: (yksi iso piirakka halkaisijaltaan 24cm tai riippuen vuokien koosta 12-18 tartalettia)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g kylmää voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl kuohukermaa
  1. Mittaa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe kulhoon ja sekoita.
  2. Paloittele sekaan voi ja nypi ainekset murumaiseksi sormin tai pyörittele monitoimikoneella.
  3. Lisää murumaiseen taikinaan keltuainen ja vähän kermaa ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Painele taikina tartalettivuokiin ja laita vuoat pakastimeen noin 20 minuutiksi.
  5. Paista pohjia 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
  6. Nosta vuoat jäähtymään. Irrota tartalettipohjat vuoista hammastikkua apuna käyttäen.

Vinkki! Tee pohjat valmiiksi pakkaseen jolloin voit paistaa ne kun vieraat ovat matkalla tai kun tartalettihimo iskee! Pohjat säilyvät hyvinä pakastimessa muutaman viikon. 

Täyte:

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g jogurttirahkaa (maustamaton tai maustettu esim. vadelma tai mustikka)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-4 rkl aitoa mansikkajauhetta
  • mustikoita
  • vadelmia
  • mansikoita
  1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää sekaan rahka ja vatkaa kuohkeaksi.
  2. Mausta halutessa mansikkajauheella
  3. Nostele täytettä jäähtyneiden tartalettipohjien päälle.
  4. Asettele marjat päällimmäiseksi.
  5. Koristele syötävillä kukilla kuten lemmikeillä.

Vinkki! Käytä maustettuja rahkoja tai mausta täytettä tavallisella sokerilla halutessa lisää makeutta. Täytettä jää luultavasti yli – se ei haittaa voit syödä sen aamulla marjojen kanssa tai sellaisenaan! 


Katso lisää  herkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

5 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Korkea Juustoinen Paprika-Sipulipiirakka
Seuraava artikkeli: Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sini sanoo

    27.5.2017 19:04

    Onpas söpön ja hyvän näköisiä! Ihanat kuvat myös!
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.5.2017 08:59

      Kiitos Sini 🙂 <3

      Vastaa
  2. Ummi Gussum sanoo

    13.2.2019 14:50

    Hei!haluaisin tehä puolella määrällä,niin mitenkä olis ton kananmunan laita? Ja voinko paistaa pohjat ko edellisenä päivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.2.2019 17:36

      Heips, ei se ole niin jutiinsa. Koita erotella keltuaisesta osa 🙂 Sinuna tekisin koko taikinan ja pakastaisin puolet siitä. Olisi helpompaa ja hyvin kemutettuna taikina kestää pakastimessa pari kuukautta 🙂 Ja voit paistaa pohjat etukäteen.

      Vastaa
      • Ummi Gussum sanoo

        13.2.2019 19:29

        Kiitos tosi paljon💋

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios