Helpot Marjatartaletit Vaniljarahkatäytteellä

Kun inspiraatio iskee on aika toimia. Tänään aamulla kun mies oli astunut ovesta ulos päätin paistaa pakastimessa odottavat tartalettipohjat ja täyttää ne helpolla rahkatäytteellä sekä torilta ostamillani kesämarjoilla. Rakastan vaniljan ja rahkan yhdistelmää – siitä syntyikin oikein raikas ja hieman kevyempi täyte näihin kauniisiin sekä superherkullisiin tartaletteihin. Juuri äsken työpäivän jälkeen keitimme iltapäiväkahvit ja nautimme ihanat tartaletit terassilla. Edes pieni sade ei haitannut herkkuhetkeä.

Olin tehnyt tartalettipohjat valmiiksi pakkaseen muutama viikko sitten, koska tiesin tartaletti-inspiraation vielä iskevän. Testasin samalla syvempiä kukan mallisia tartalettivuokia. Löydät vuokia neljän kappaleen paketeissa verkkokaupastani. Testatessani vuokia tajusin, että näihin voi helposti tehdä myös bebe-leivokset ja tämä pohjaresepti sopii hyvin myös bebeihin. Bebe-täytteen ohjeen löydät täältä.

Jos etsit vielä helppoja ja näyttäviä juhlatarjoiltavia ensi viikon juhliin niin tässä on sinulle yksi.
Käytä ihmeessä rahkatäytteeseen myös maustettuja rahkoja oman mielesi mukaan. Itse käytin pehmeää jogurttirahkaa ja maustoin valmista täytettä aidolla mansikkajauheella. Nam nam!

Pohja: (yksi iso piirakka halkaisijaltaan 24cm tai riippuen vuokien koosta 12-18 tartalettia)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g kylmää voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl kuohukermaa
  1. Mittaa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe kulhoon ja sekoita.
  2. Paloittele sekaan voi ja nypi ainekset murumaiseksi sormin tai pyörittele monitoimikoneella.
  3. Lisää murumaiseen taikinaan keltuainen ja vähän kermaa ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Painele taikina tartalettivuokiin ja laita vuoat pakastimeen noin 20 minuutiksi.
  5. Paista pohjia 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
  6. Nosta vuoat jäähtymään. Irrota tartalettipohjat vuoista hammastikkua apuna käyttäen.

Vinkki! Tee pohjat valmiiksi pakkaseen jolloin voit paistaa ne kun vieraat ovat matkalla tai kun tartalettihimo iskee! Pohjat säilyvät hyvinä pakastimessa muutaman viikon. 

Täyte:

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g jogurttirahkaa (maustamaton tai maustettu esim. vadelma tai mustikka)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-4 rkl aitoa mansikkajauhetta
  • mustikoita
  • vadelmia
  • mansikoita
  1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää sekaan rahka ja vatkaa kuohkeaksi.
  2. Mausta halutessa mansikkajauheella
  3. Nostele täytettä jäähtyneiden tartalettipohjien päälle.
  4. Asettele marjat päällimmäiseksi.
  5. Koristele syötävillä kukilla kuten lemmikeillä.

Vinkki! Käytä maustettuja rahkoja tai mausta täytettä tavallisella sokerilla halutessa lisää makeutta. Täytettä jää luultavasti yli – se ei haittaa voit syödä sen aamulla marjojen kanssa tai sellaisenaan! 


Katso lisää  herkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

5 Kommenttia

  1. Ummi Gussum sanoo:

    Hei!haluaisin tehä puolella määrällä,niin mitenkä olis ton kananmunan laita? Ja voinko paistaa pohjat ko edellisenä päivänä?

    1. Heips, ei se ole niin jutiinsa. Koita erotella keltuaisesta osa 🙂 Sinuna tekisin koko taikinan ja pakastaisin puolet siitä. Olisi helpompaa ja hyvin kemutettuna taikina kestää pakastimessa pari kuukautta 🙂 Ja voit paistaa pohjat etukäteen.

      1. Ummi Gussum sanoo:

        Kiitos tosi paljon💋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *