Meloni-Marengit

Meloni-Marengit

Marengit sopivat kyllä joka tilanteeseen: juhliin, pikkuherkutteluun, lahjaksi tai koristeiksi kakun tai muiden leivonnaisten pääle. Tein jo hetken aikaa sitten näitä herkullisia meloni-marenkeja. Meloni-aromi sopii loistavasti marenkimassaan ja maku tulee ihanasti esiin rouskuvia marenkeja pureskellessa. Nämä marengit pakkasin sellofaanipusseihin ja vein tuliaisiksi ystäville. Kauniisti pakattuna marengit ovat herkullinen tuliainen ystävälle, kollegalle, sukulaiselle tai kenelle tahansa muulle.  Tästä ohjeesta tulee 3-4 pellillistä marenkeja riippuen niiden koosta, joten jäihän näitä muutama ihan herkutteluunkin itselle!

Ohjeena toimii sama tuttu ohje, jolla olen ennenkin marengit leiponut. Tätä en vaihda – minusta ohje on täydellinen aikaisempiin testailuihin verrattuna. Mikä parasta paistoaika ei ole niin pitkä kuin muissa ohjeissa. Katso muut marenkiohjeeni:
 

Meloni-Marengit


Ohje: 

 • 300 g sokeria (noin 3 dl)
 • 150 g kananmunan valkuaista (noin 4-5 valkuaista)
 • Meloni aromia (2-3 pipetillistä)
 • Limen vihreää pastaväriä
  Pinkkiä pastaväriä
 1. Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa valkuaiset valmiiksi teräskulhoon. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa vaan ainoastaan kuumentua uunissa!
 2. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä sen ylösalaisin.
 3. Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille). Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta marenkimassa aromilla ihan lopuksi.
 4. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.
 5. Jos haluat monivärisiä marenkeja niin sivele pastavärejä pitkinä viivoina pursotinpussin sisäreunoille esimerkiksi varrastikulla, sen jälkeen kun olet ensin asentanut tyllan paikoilleen. Sivele väriä vain vähän, jos et halua tummia sävyjä. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
 6. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 40-60 minuuttia.Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit testata helposti avaamalla uunin ja nostamalla yhden marengin leivinpaperilta, jso se lähtee hyvin irti ovat marengit valmiita. Avaa luukku ja säädä lämpö pois. Anna marenkien olla noin 30 minuuttia jälkilämmöllä uunissa.
Vinkkejä! Käytössä minulla oli tämä pyöreä tylla. Marenkia tehdessä tarvitset puhtaat rasvattomat välineet. Marenki ei vaahtoudu, jos mukaan eksyy keltuaista tai rasvaa. Suosittelen teräs- tai lasikulhoa. 
Meloni-Marengit

Katso lisää marenkeja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

 1. Jonna sanoo:

  Hei, kokeilin ohjeellasi marengin tekoa kakun koristeiksi. Välineet olivat puhtaat, sekä kuivat ja teräskulhossa vaahdotin valkuaiset ( pyyhin vielä erikseen paperilla kulhot ) Lämmitin sokerin uunissa ja aloin lisäämään ruokalusikallinen kerrallaan vaahdon mukaan, valkuaisvaahto onnistui pysyi pään yläpuolella hyvin paikallaan. Kun noin viisi minuuttia oli mennyt ja kaikki sokeri oli lisätty vaahtoon, massa jäi melko löysäksi, mistähän moinen? Marengit paistuivat kylläkin hyviksi, rapeita päältä ja sitkeitä sisältä, irtosivat hyvin leivinpaperista ja olivat jälkilämmöllä sen puolisen tuntia. Ainut missä ongelma sen löysän massan vuoksi, oli että tähtityllan jälki ei jäänyt lainkaan marenkeihin. Pitäisikö massan olla sokerin lisäämisen jälkeen samanlaista kun valkuaisvaahto? Uteliaisuuttani kysyn mistä sokerin lämmitys metodi sinulle päätynyt, entuudestaan kuullut vain pelkän hienojakoisen sokerin lisäämisen valkuaisvaahtoon. Ihana blogi sinulla! 🙂

  1. Moikka Jonna,

   Kiitos palautteesta ja kommentistasi 🙂

   Sokerin kuumentaminen uunissa ja sen lisääminen vasta sitten kypsyttää valkuaista ja saa aikaa kiiltävän paksun massan. Kokeilin tätä alunperin Meringue Girlseiltä bongattua metodia ensimmäisen kerran ja jäin pahasti koukkuun.

   Minulla ei ole sinulle suoraa vastausta miksi massasi jäi löysäksi. Marengit, macaron-leivokset ja joskus marenkivaahto menevät mönkään. Onko se sitten sää, kananmunat vai mikä? Kuka tietää, kun näitä kaikkia reseptejä yhdistää se, että onnistuminen voi olla pienestä on kiinni. Suosittelen kokeilemaan vaan uudestaan! Kyllä se vielä onnistuu täydellisesti 🙂

 2. Emilia sanoo:

  Hei Anni, kiitos ihanista resepteistä ❤️
  Kuinka kauan marengit säilyvät hyvinä, pitääkö ne laittaa kylmään vai säilyttää huoneenlämmössä? Olisi tulossa kakun koristeeksi ja haluaisin tehdä etukäteen ettei tulisi niin kiire juhlapäivänä 🙂

  1. Hei Emilia,

   Kiitos sinulle ihanasta kommentista <3

   Marengit säilyvät kuukausia hyvinä. Ne säilytetään aina huoneenlämmössä, rasiassa, kuten leivosrasia tai kannellinen lasikulho, jossa itse pidän koristelua varten marenkeja koko ajan.

 3. Rauni sanoo:

  Moikka! Kiitos ihanista ohjeistasi. Blogisi ei ohjaa sivulle jossa olisi ilmeisesti kuva pyöreästä tyllasta. Voisitkohan laittaa siitä kuvan tänne? Kiitos.

 4. Rauni sanoo:

  Samoin myös meloni-aromia ei löydy.

  1. Hei Rauni, vanhat linkit ohjasivat verkkokauppani aikoinaan. Kauppaa ei enää ole, joten linkit eivät toimi valitettavasti. Meloni-aromia ja pyöreän 8 mm tyllan löydät varmasti googlettamalla jostain leivontatarvikekaupasta 🙂

 5. Emma sanoo:

  Onko marenkeja pakko pitää jälkilämmöllä jos paistettavana on 2 pellillistä? Tuleeko silti hyviä vaikka ottaisi heti uunista pois kun irtoavat paperista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *