| | | |

Gluteeniton Runebergin kakku

Gluteeniton Runebergin kakku

Kaupallinen yhteistyö Fine Foods

Runebergin päivä lähestyy, mutta torttuja on nähty jo tammikuun alusta kaupoissa ja leipomoissa. Yhdessä kahvilassa pääsin maistamaan Runebergintorttu-jäätelöäkin! Nam! En todellakaan pahastu uusista versioista, vaan minusta on mukavaa syödä varsinkin tämä perinneleivonnainen uudessa muodossa. Runebergintortusta tutut maut toki tulee aina löytyä ja ne ovat: vadelmahillo, manteli, kardemumma ja piparkakut.

Tänä vuonna olen ehtinyt suunnitella jo useamman Runebergin leivonnaisen: helpon peltiversion, isomman hienostuneen tortun ja nyt tämän ihastuttavan mantelisen sekä mehevän gluteenittoman Runebergin kakun! Tässä ohjeessa kakun keskus saa jäädä hieman tutisevaksi. Yhdessä ranskalaisen vadelmahillon ja ranskankerman kanssa se tekee kakusta mielettömän mehevän, jopa suussa sulavan. Voit myös vähentää tämän kakun paistoaikaa, jos tahdot kakusta mutakakkumaisen tahmeaa. Kumpikin versio toimii loistavasti.

Gluteeniton Runebergin kakku
Runebergin Kakku

Runebergin tortussa vadelmahillolla on tärkeä rooli, siksi kannattaa valita laadukas ja varmasti aidoista marjoista tehty hillo. Meidän kaapeista löytyy tänäkin vuonna ranskalaiset St.Dalfourin hillot ja niistä lisää alla.

ST.DALFOUR HILLOT

St. Dalfourin vadelmahillo on tarkkaan käsinpoimituista marjoista ranskalaisella reseptillä valmistettua. Tässäkin hillossa vaalitaan luonnollista makua ilman väri- tai lisäaineita. Tiesitkö muuten, että St. Dalfourin hillot makeutetaan hedelmämehutiivisteellä, ei siis lisätyllä valkoisella sokerilla? Tämä vadelmahillo sopii täydellisesti Runebergintorttuun ja laskiaispullien väliin. Villi vinkki! Kokeile yhdistää vadelmahillo parmesaani-juuston kanssa. Voit käyttää sitä myös paahtoleivän päällä, keksien välissä sekä puuron, murojen, jäätelön, jogurtin, pannukakkujen tai ohukaisten kanssa.

Gluteeniton Runebergin kakku

Gluteeniton Runebergin kakku

noin 10 hlö

Ohje

  • 150 g voita
  • 100 g mantelimassaa
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
  1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  4. Revi mantelimassa kulhoon ja mittaa päälle sokerit sekä kardemumma ja piparimauste.
  5. Aloita vatkaamaan sähkövatkaimella ja lisää yksi kananmuna kerrallaan sekaan. Vatkaa kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos on vaahtoutunut kunnolla.
  6. Lisää jauhot ja sula voi käännellen taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  8. Jätä kakku jäähtymään vuokaan ja nosta sitten tarjolle.

Vinkki! Kakku on parasta seuraavana päivänä!

Vinkki! Paista kakkua vain 20 minuuttia, niin saat tahmeaa Runebergin mutakakkua!

HUOM! Jos teet vehnäjauhoilla ja tavallisilla korppujauhoilla on suhteet samat.

Lisäksi

  1. Sihtaa kakun päälle reilusti tomusokeria.
  2. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi. Lisää sen sekaan 1-2 rkl hilloa ja nostele kerma kakun keskelle.
  3. Lisää vielä hilloa kerman päälle ja tarjoa lisää pöydässä. Nauti!

Vinkki! Halutessasi voit kostuttaa kakkua vesi-sokeriliemellä, johon voi laittaa mausteeksi oman maun mukaan punssia, rommia tai arrakkia.

Runebergin Kakku
Gluteeniton Runebergin kakku
Gluteeniton Runebergin kakku

Olispa vielä pala tätä. Meinaatko kokeilla? Käy ainakin osallistumassa hillopaketin arvontaan Instagramissa.

Ihanaa viikkoa!

Anni


Lisää Runebergin reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Sari sanoo:

    Jos tekee tämän normaalijauhoilla ei gluteenitomilla, onko mittasuhteet samat? 😊

  2. Äippä sanoo:

    Hei! Mikä ihana kakku, menee kyllä viikonloppuna kokeiluun 😍 Mutta millä voisi korvata mantelimassan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *