• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gluteeniton Runebergin kakku

Gluteeniton· Kakut· Nopeat ja helpot· Runebergin Tortut· Yhteistyöt

24 tammi
Gluteeniton Runebergin kakku

Kaupallinen yhteistyö Fine Foods

Runebergin päivä lähestyy, mutta torttuja on nähty jo tammikuun alusta kaupoissa ja leipomoissa. Yhdessä kahvilassa pääsin maistamaan Runebergintorttu-jäätelöäkin! Nam! En todellakaan pahastu uusista versioista, vaan minusta on mukavaa syödä varsinkin tämä perinneleivonnainen uudessa muodossa. Runebergintortusta tutut maut toki tulee aina löytyä ja ne ovat: vadelmahillo, manteli, kardemumma ja piparkakut.

Tänä vuonna olen ehtinyt suunnitella jo useamman Runebergin leivonnaisen: helpon peltiversion, isomman hienostuneen tortun ja nyt tämän ihastuttavan mantelisen sekä mehevän gluteenittoman Runebergin kakun! Tässä ohjeessa kakun keskus saa jäädä hieman tutisevaksi. Yhdessä ranskalaisen vadelmahillon ja ranskankerman kanssa se tekee kakusta mielettömän mehevän, jopa suussa sulavan. Voit myös vähentää tämän kakun paistoaikaa, jos tahdot kakusta mutakakkumaisen tahmeaa. Kumpikin versio toimii loistavasti.

Gluteeniton Runebergin kakku
Runebergin Kakku

Runebergin tortussa vadelmahillolla on tärkeä rooli, siksi kannattaa valita laadukas ja varmasti aidoista marjoista tehty hillo. Meidän kaapeista löytyy tänäkin vuonna ranskalaiset St.Dalfourin hillot ja niistä lisää alla.

ST.DALFOUR HILLOT

St. Dalfourin vadelmahillo on tarkkaan käsinpoimituista marjoista ranskalaisella reseptillä valmistettua. Tässäkin hillossa vaalitaan luonnollista makua ilman väri- tai lisäaineita. Tiesitkö muuten, että St. Dalfourin hillot makeutetaan hedelmämehutiivisteellä, ei siis lisätyllä valkoisella sokerilla? Tämä vadelmahillo sopii täydellisesti Runebergintorttuun ja laskiaispullien väliin. Villi vinkki! Kokeile yhdistää vadelmahillo parmesaani-juuston kanssa. Voit käyttää sitä myös paahtoleivän päällä, keksien välissä sekä puuron, murojen, jäätelön, jogurtin, pannukakkujen tai ohukaisten kanssa.

Gluteeniton Runebergin kakku

Gluteeniton Runebergin kakku

noin 10 hlö

Ohje

  • 150 g voita
  • 100 g mantelimassaa
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
  1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  4. Revi mantelimassa kulhoon ja mittaa päälle sokerit sekä kardemumma ja piparimauste.
  5. Aloita vatkaamaan sähkövatkaimella ja lisää yksi kananmuna kerrallaan sekaan. Vatkaa kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos on vaahtoutunut kunnolla.
  6. Lisää jauhot ja sula voi käännellen taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  8. Jätä kakku jäähtymään vuokaan ja nosta sitten tarjolle.

Vinkki! Kakku on parasta seuraavana päivänä!

Vinkki! Paista kakkua vain 20 minuuttia, niin saat tahmeaa Runebergin mutakakkua!

HUOM! Jos teet vehnäjauhoilla ja tavallisilla korppujauhoilla on suhteet samat.

Lisäksi

  • 3 rkl tomusokeria
  • 100 g ranskankermaa
  • 1 dl St.Dalfour vadelmahilloa
  1. Sihtaa kakun päälle reilusti tomusokeria.
  2. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi. Lisää sen sekaan 1-2 rkl hilloa ja nostele kerma kakun keskelle.
  3. Lisää vielä hilloa kerman päälle ja tarjoa lisää pöydässä. Nauti!

Vinkki! Halutessasi voit kostuttaa kakkua vesi-sokeriliemellä, johon voi laittaa mausteeksi oman maun mukaan punssia, rommia tai arrakkia.

Runebergin Kakku
Gluteeniton Runebergin kakku
Gluteeniton Runebergin kakku

Olispa vielä pala tätä. Meinaatko kokeilla? Käy ainakin osallistumassa hillopaketin arvontaan Instagramissa.

Ihanaa viikkoa!

Anni


Lisää Runebergin reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Dubai – Ras Al Khaimah – Matkalla taaperon kanssa
Seuraava artikkeli: Hedelmäsalaatti – parasta just nyt »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari sanoo

    24.1.2022 10:43

    Jos tekee tämän normaalijauhoilla ei gluteenitomilla, onko mittasuhteet samat? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2022 12:24

      Heips, kyllä onnistuu. Lisäänkin sen ohjeeseen, kun joku muukin jo kysyi 🙂

      Vastaa
  2. Äippä sanoo

    27.1.2022 06:36

    Hei! Mikä ihana kakku, menee kyllä viikonloppuna kokeiluun 😍 Mutta millä voisi korvata mantelimassan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2022 06:39

      Heippa, tämän kakun yksi tärkeistä raaka-aineista on mantelimassa, joten sitä ei voi korvata. Linkitän tähän alle muut Runebergin kakkuohjeeni – ehkä sieltä löytyy vaihtoehto 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/category/runebergin-tortut/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios