• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Brunssi· Pannukakut ja letut

24 elo
Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Meillä on tullut tavaksi syödä hieman parempi ja makeampi aamiainen aina sunnuntaisin. Yleensä valmistan pannukakkuja tai vohveleita, jotka nautimme varsinkin nyt kesäisin kotimaisten marjojen kanssa. Löydät kaikki ihanimmat pannukakut ja lettuohjeeni täältä. Välillä kevennämme banaaniletuilla, mutta välillä on suorastaan ihana mässäillä oikein mehevillä amerikkalaisilla pannareilla.

Viime aikoina legendaariset köyhät ritarit olivat poltelleet mielessäni. Muistan kuinka isoäiti paistoi meille kermassa kastettuja pullaviipaleita silloin tällöin. Se oli parasta mitä tiesin! Kukaan ei tehnyt tätä herkkua yhtä hyvin kuin Mummi.

Köyhät ritarit on siis jälkiruoka, joka valmistetaan joko pullasta tai ranskanleivästä, hieman kuivahtaneesta sellaisesta. Tämän jälkiruoan historia juontaakin aikoihin, jolloin jälkiruokaan ei ollut varaa, joten se valmistettiin vanhoista leivän kannikoista. Viipaleet kastetaan munamaito (tai kerma) -seokseen ja paistetaan pannulla voissa. Köyhät ritarit tarjoillaan hillon ja kermavaahdon kanssa (joidenkin mielestä ritarit rikastuvat kermavaahdon saatuaan). Jenkeissä French Toast herkutellaan vaahterasiirapin kanssa ja onkin melko tuttu näky aamiaispöydässä pannareiden ohella.

Hauduttelin ajatusta ryhtyä ritarien valmistukseen pari viikkoa, kunnes muistin ostaa pullapitkon kaupasta. Kaupan pullapitkosta syntyivät siis nämä IHANAT köyhät ritarit & punaherukkahillo, jonka keitin Pusulan viinimarjoista piristämään rapean maukkaita voissa paistettuja pullaviipaleita.

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Ohje

  • 6 palaa pullaa tai ranskanleipää
  • 1 kanannmuna
  • 2 dl kauramaitoa (tai tavallista)
  • ripaus kanelia
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • hilloa
  • kermavaahtoa
  1. Vispaa nopeasti kananmuna ja maito mausteiden kanssa sekaisin.
  2. Kasta pullaviipaleet munamaitoon.
  3. Paista viipaleet kuumalla pannulla reilusti voissa, kunnes paistopinta on kullanruskea molemmin puolin.
  4. Tarjoile köyhät ritarit hillon ja kermavaahdon kanssa!

Vinkki! Sekoita maidon sekaan hieman kermaa (tai käytä pelkkää kermaa), niin saat hieman rikkaampia ritareita!

Vinkki! Jos käytät ranskanleipää lisää 1 tl vaniljasokeria munamaitoon. Mausta muutenkin oman makusi mukaan, myös kardemumma käy loistavasti.

Punaherukkahillo

  • 1 litra punaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  1. Mittaa peratut herukat kattilaan veden kanssa. Kuumenna kunnes nousee höyryä.
  2. Lisää sokeria vähitellen sekaan.
  3. Keitä noin 10 min, kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja purkita hillo.
Köyhät ritarit & punaherukkahillo
Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Ihanaa uutta viikkoa!

/Anni


Lisää hillo-ohjeita löydät täältä ja helppoja mökkiohjeita täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Kesäkurpitsagalette
Seuraava artikkeli: Uunissa paistettu Oreo-Juustokakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. LauraM sanoo

    26.10.2020 20:49

    Omassa lapsuudessani köyhät ritarit maustettiin vain kanelilla ja sokerilla (munamaidossa ripaus vaniljasokeria). Hillolla ja kermalla kruunatut herkut olivat rikkaita ritareita. Tästä ihanasta tekstistä seuraa herkuttelua❤️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2020 06:59

      Monella taitaa olla sama muisto 🙂 Ihanaa päivää ja herkuttelua!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisu Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisuutta ei ole vielä tullut valvoa kahdestaan puolille öin järven rannalla, pulahtaa lämpimään veteen, ihailla upeaa auringonlaskua ja nauttia luonnon äänistä sekä kauneudesta. Olen kiitollinen tästä heinäkuun alun hetkestä ja muistosta 🫶🏻 #thisisfinland #suomenkesä
🍦🫶🏻 La Dolce Vita Gelateria Malcesinen v 🍦🫶🏻

La Dolce Vita Gelateria Malcesinen vanhassa kaupungissa Gardalla ❤️
#gelato #wheninitaly
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios