• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Brunssi· Pannukakut ja letut

24 elo
Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Meillä on tullut tavaksi syödä hieman parempi ja makeampi aamiainen aina sunnuntaisin. Yleensä valmistan pannukakkuja tai vohveleita, jotka nautimme varsinkin nyt kesäisin kotimaisten marjojen kanssa. Löydät kaikki ihanimmat pannukakut ja lettuohjeeni täältä. Välillä kevennämme banaaniletuilla, mutta välillä on suorastaan ihana mässäillä oikein mehevillä amerikkalaisilla pannareilla.

Viime aikoina legendaariset köyhät ritarit olivat poltelleet mielessäni. Muistan kuinka isoäiti paistoi meille kermassa kastettuja pullaviipaleita silloin tällöin. Se oli parasta mitä tiesin! Kukaan ei tehnyt tätä herkkua yhtä hyvin kuin Mummi.

Köyhät ritarit on siis jälkiruoka, joka valmistetaan joko pullasta tai ranskanleivästä, hieman kuivahtaneesta sellaisesta. Tämän jälkiruoan historia juontaakin aikoihin, jolloin jälkiruokaan ei ollut varaa, joten se valmistettiin vanhoista leivän kannikoista. Viipaleet kastetaan munamaito (tai kerma) -seokseen ja paistetaan pannulla voissa. Köyhät ritarit tarjoillaan hillon ja kermavaahdon kanssa (joidenkin mielestä ritarit rikastuvat kermavaahdon saatuaan). Jenkeissä French Toast herkutellaan vaahterasiirapin kanssa ja onkin melko tuttu näky aamiaispöydässä pannareiden ohella.

Hauduttelin ajatusta ryhtyä ritarien valmistukseen pari viikkoa, kunnes muistin ostaa pullapitkon kaupasta. Kaupan pullapitkosta syntyivät siis nämä IHANAT köyhät ritarit & punaherukkahillo, jonka keitin Pusulan viinimarjoista piristämään rapean maukkaita voissa paistettuja pullaviipaleita.

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Ohje

  • 6 palaa pullaa tai ranskanleipää
  • 1 kanannmuna
  • 2 dl kauramaitoa (tai tavallista)
  • ripaus kanelia
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • hilloa
  • kermavaahtoa
  1. Vispaa nopeasti kananmuna ja maito mausteiden kanssa sekaisin.
  2. Kasta pullaviipaleet munamaitoon.
  3. Paista viipaleet kuumalla pannulla reilusti voissa, kunnes paistopinta on kullanruskea molemmin puolin.
  4. Tarjoile köyhät ritarit hillon ja kermavaahdon kanssa!

Vinkki! Sekoita maidon sekaan hieman kermaa (tai käytä pelkkää kermaa), niin saat hieman rikkaampia ritareita!

Vinkki! Jos käytät ranskanleipää lisää 1 tl vaniljasokeria munamaitoon. Mausta muutenkin oman makusi mukaan, myös kardemumma käy loistavasti.

Punaherukkahillo

  • 1 litra punaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  1. Mittaa peratut herukat kattilaan veden kanssa. Kuumenna kunnes nousee höyryä.
  2. Lisää sokeria vähitellen sekaan.
  3. Keitä noin 10 min, kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja purkita hillo.
Köyhät ritarit & punaherukkahillo
Köyhät ritarit & punaherukkahillo

Ihanaa uutta viikkoa!

/Anni


Lisää hillo-ohjeita löydät täältä ja helppoja mökkiohjeita täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Kesäkurpitsagalette
Seuraava artikkeli: Uunissa paistettu Oreo-Juustokakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. LauraM sanoo

    26.10.2020 20:49

    Omassa lapsuudessani köyhät ritarit maustettiin vain kanelilla ja sokerilla (munamaidossa ripaus vaniljasokeria). Hillolla ja kermalla kruunatut herkut olivat rikkaita ritareita. Tästä ihanasta tekstistä seuraa herkuttelua❤️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2020 06:59

      Monella taitaa olla sama muisto 🙂 Ihanaa päivää ja herkuttelua!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios