• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Jäätelö· Joulu· Vegaaninen· Yhteistyöt

27 marras
Ihana Joulujäätelökakku (M)

Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito

No nyt se löytyi jo marraskuussa! Meidän jouluaaton jälkiruoka. Tässä ihanassa joulujäätelökakussa maistuu piparkakut, puolukat ja kinuski. Parasta tässä kakussa on ehkä se, että kakku on kokonaan maidoton ja halutessasi myös vegaaninen! Kakku sopii siis jokaiselle ja eroa tavalliseen ei edes huomaa. Silkinpehmeä jäätelömassa sulaa suuhun ja sen taika on itse keitetyssä maidottomassa kondensoidussa maidossa, joka tehdään Fazer Aidon kaurajuoma Baristasta.

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Maidoton jäätelö ja maidottoman kondensoidun maidon keittäminen on ollut pitkään ”to do”-listallani. Nyt näiden molempien valmistamiseen syntyi täydellinen hetki kun pääsin kehittelemään joulujäätelön ohjetta Fazer Aidolle. Ja voin luvata, molemmat valmistuvat hetkessä ja helposti.

Olen aidosti yllättynyt miten herkullinen koostumus maidottomaan jäätelöön syntyi ja vielä ilman jäätelökonetta. Tämä joulujäätelökakku on näyttävä ja herkullinen. Et ehkä edes usko kuinka helppo se on valmistaa? Kun olet keittänyt kondensoidun maidon, on koko loppuresepti vain pelkkää vatkaamista ja odottelua. Jäätyneen kakun koristeluun voit käyttää mielikuvitusta. Lado kakun päälle vaikka kaikki mieleisimmät jouluherkkusi piparkakuista konvehteihin!

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Noin 10 hlö

Kondensoitu kaurajuoma

  • 5 dl Fazer Aito Kaurajuoma Barista
  • 2 dl sokeria
  1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Keitä seosta miedolla lämmöllä, niin että se kuplii koko ajan noin 20 minuuttia.
  3. Kun seosta on jäljellä noin 3 desiä on se valmista.
  4. Kaada seos pieneen kulhoon ja jäähdytä esimerkiksi jääkaapissa.

Pohja

  • 100 g maidottomia piparkakkuja (esim. Annan)
  • 30 g maidotonta margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistit reunat kakkuun.
  3. Murskaa piparit muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata margariini ja sekoita piparimurun sekaan.
  5. Painele pipariseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

GLUTEENITON: Valitse gluteenittomat piparit.

Jäätelömassa

  • noin 3 dl kondensoitua kaurajuomaa (ohje yllä)
  • 2,5 dl Fazer Aito kauravispiä
  • 2,5 dl Fazer Aito kauravanilja
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl rouhittuja piparkakkuja (esim. Annan)
  • 1-2 dl puolukoita (tai muita kotimaisia marjoja pakasteesta)
  1. Vatkaa kauravispi ja kauravanilja erikseen kuohkeiksi ja yhdistä.
  2. Kääntele sekaan kylmä kondensoitu kaurajuoma, jonka olet valmistanut ennakkoon.
  3. Lisää piparkakkumauste, rouhitut piparkakut ja puolukat.
  4. Kääntele jäätelömassa tasaiseksi ja kaada vuokaan piparkakkupohjan päälle.
  5. Laita jäätelökakku pakastimeen yön yli tekeytymään.

Koristeet

  • pipareita ja piparimurua
  • puolukoita
  • marenkia
  • kaurapohjaista kinuskia (ohje löytyy tästä)
  1. Ota jäätelökakku pakastimesta juuri ennen tarjoilua.
  2. Nostele kinuskia kakun päälle ja asettele kakun reunoille piparkakkuja, puolukoita ja marenkimurua.
  3. Nautinnollista jäätelöhetkeä!

VEGAANINEN: Jätä marenki pois ohjeesta tai valmista munatonta marenkia koristeeksi.

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Jäätelömassa saa kuohkeutensa Fazer Aidon kauravispistä ja vaahtoutuvasta kauravaniljasta. Lisämakeutusta ei tarvita kun mukana on Baristaan keitetty kondensoitu maito ja lempeän vaniljainen kauravanilja.

Tässä ohjeessa puolukoilla on tärkeä rooli. Ne taittavat jäätelömassan makeutta mukavasti. Voit käyttää toki mitä tahansa muitakin kotimaisia pakastemarjoja puolukoiden sijaan. Esimerkiksi vadelmat sopisivat täydellisesti tähän kakkuun. Hmmm pitäisiköhän valmistaa mustikkaversio itsenäisyyspäiväksi?

Ihana Joulujäätelökakku (M)
Ihana Joulujäätelökakku (M)
Ihana Joulujäätelökakku (M)
Ihana Joulujäätelökakku (M)

Muista tagata IG:ssä #anninuunissa ja @anninuunissa jos testaat tätä tai muita ohjeitani! On ihana nähdä teidän versioita jouluherkuista!

Ihanaa viikonloppua ja terkkuja Rovaniemeltä, saavuimme tänne juuri junalla viettämään laatuaikaa (ja pikkujouluja) ystävien kanssa!

/Anni


Kaikki lisää jouluohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vaalea Päärynäglögi
Seuraava artikkeli: Ihanat Laku-Suklaatryffelit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Elisa sanoo

    27.11.2020 13:54

    Moi!
    Kivan näköinen resepti! Mistä nuo kirkkaat mukit oikein on? Aivan ihania 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.11.2020 07:47

      Moikka,

      Kiitos 🙂 Valitettavasti en muista mistä kirkkaat glögilasit on aikoinaan hankittu tai saatu. Minulla on rekvisiittakaappi pullollaan astioita, joiden alkuperää en tiedä 😀

      Vastaa
  2. Hanna sanoo

    30.11.2020 15:27

    Moi,

    Aivan ihanan oloinen kakku ja ohje. Mitä luulet, voisiko kauratuotteet vaihtaa ihan vastaaviin maidollisiin, tai ainakin vispin ja vaahtoutuvan vaniljan? En ole oikein vielä itse tottunut kauratuotteiden makuun, vaikka lapset ovat 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2020 17:37

      Moikka, kyllä tämä jäätelökakku onnistuu ihan tavallisilla maitotuotteilla yhtä hyvin 🙂 Maistelisin massaa, jotta ei tule liian makeaa.

      Vastaa
  3. Titta sanoo

    1.12.2020 15:34

    Moikka! Onko kakku syötävä kerralla? Mietin että lässähtääkö jääkaapissa vai voiko säilöä siellä esim seuraavaan päivään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2020 17:25

      Hei, jäätelökakkua ei tietenkään tarvitse syödä kerralla kaikkea. Kyllä se pakastimessa säilyy, kuten muutkin jäätelöt 🙂 jääkaapissa jäätelökakku sulaa.

      Vastaa
  4. Anna sanoo

    4.12.2020 07:26

    Ohje kuulostaa ihanalta!😍 mietin miten ohje kannattaisi muokata jos tekee mustikoista tai vadelmista? Sopiiko joulumausteet myös niiden kanssa? Ja kuinka koristella?😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.12.2020 09:22

      Hei Anna,

      Mustikoiden kanssa mausteet sopivat erittäin hyvin ja kyllä myös vadelmien. Ihan samalla tavalla voit koristelun toteuttaa tai käyttää omaa mielikuvitusta. Ja korvaat puolukat suoraan ohjeessa samassa suhteessa. Voit toki laittaa marjaa enemmänkin.

      Vastaa
  5. Amatööri sanoo

    14.12.2020 02:56

    Moikka ! Ihana joulunen kakku, pakko testata itekin! Muutenkin sulla on älyttömän upea ja inspiroiva sivusto <3.
    Haluisin näin amatöörinä tietää, kun ensimmäinen asia ohjeessa on, että irtopohjavuokaan laitetaan leivinpaperi, ni saako sen sitte loppuvaiheessa jotenkin järkevästi sielä kakun alta pois, ilman että koko kakku hajoo käsiin ? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2020 06:18

      Moi, kiitos mukavasta palautteesta. Leivinpaperin saa kakun alta vetämällä pois 🙂 Kakku on jäätynyt jäätelöksi eli se ei hajoa 🙂 Kannattaa vetää leivinpaperi pois siinä vaiheessa kun siirtää kakun tarjoiluastialle. Sitten koristelu ja kakkua syömään! Tunnelmallista joulun aikaa!

      Vastaa
  6. Pinja sanoo

    22.12.2020 08:48

    Hei Anni,
    Ihana ohje ja tämän teen ehdottomasti meidän joulupöytään! 🤍 Voikohan kakun koristella jo etukäteen ja laitta takaisin pakkaseen kinuskivalumien kanssa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2020 10:17

      Säilytin itse koristeltuna ja ei mennyt pahaksi. Peittely vaan on hankalampaa ja olisi hyvä, että kakku on peitelty ettei se ota makuja pakkasesta.

      Vastaa
  7. Outi sanoo

    22.12.2020 13:01

    Kuuluko keitetystä baristasta tulla ruskeaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2020 14:16

      Ei kuulu – vähän tummuu väri, mutta ei niin paljon että esim koko jäätelömassa olisi ruskean sävyistä.

      Vastaa
  8. Minna sanoo

    25.12.2020 15:25

    Onko ”mauton” ilman piparkakkumaustetta? Eli millä korvata se jos tekee muulloin kuin jouluna?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.12.2020 05:49

      Laita vaikka vaniljatangon siemeniä, vaniljavaahto antaa kyllä muutenkin vaniljajäätelön maun massalle 🙂 Voit laittaa jäätelömassaan käytännössä mitä tahansa omaa herkkuasi tai maustetta.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios