| | |

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito

No nyt se löytyi jo marraskuussa! Meidän jouluaaton jälkiruoka. Tässä ihanassa joulujäätelökakussa maistuu piparkakut, puolukat ja kinuski. Parasta tässä kakussa on ehkä se, että kakku on kokonaan maidoton ja halutessasi myös vegaaninen! Kakku sopii siis jokaiselle ja eroa tavalliseen ei edes huomaa. Silkinpehmeä jäätelömassa sulaa suuhun ja sen taika on itse keitetyssä maidottomassa kondensoidussa maidossa, joka tehdään Fazer Aidon kaurajuoma Baristasta.

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Maidoton jäätelö ja maidottoman kondensoidun maidon keittäminen on ollut pitkään ”to do”-listallani. Nyt näiden molempien valmistamiseen syntyi täydellinen hetki kun pääsin kehittelemään joulujäätelön ohjetta Fazer Aidolle. Ja voin luvata, molemmat valmistuvat hetkessä ja helposti.

Olen aidosti yllättynyt miten herkullinen koostumus maidottomaan jäätelöön syntyi ja vielä ilman jäätelökonetta. Tämä joulujäätelökakku on näyttävä ja herkullinen. Et ehkä edes usko kuinka helppo se on valmistaa? Kun olet keittänyt kondensoidun maidon, on koko loppuresepti vain pelkkää vatkaamista ja odottelua. Jäätyneen kakun koristeluun voit käyttää mielikuvitusta. Lado kakun päälle vaikka kaikki mieleisimmät jouluherkkusi piparkakuista konvehteihin!

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Noin 10 hlö

Kondensoitu kaurajuoma

  • 5 dl Fazer Aito Kaurajuoma Barista
  • 2 dl sokeria
  1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Keitä seosta miedolla lämmöllä, niin että se kuplii koko ajan noin 20 minuuttia.
  3. Kun seosta on jäljellä noin 3 desiä on se valmista.
  4. Kaada seos pieneen kulhoon ja jäähdytä esimerkiksi jääkaapissa.

Pohja

  • 100 g maidottomia piparkakkuja (esim. Annan)
  • 30 g maidotonta margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistit reunat kakkuun.
  3. Murskaa piparit muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata margariini ja sekoita piparimurun sekaan.
  5. Painele pipariseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

GLUTEENITON: Valitse gluteenittomat piparit.

Jäätelömassa

  • noin 3 dl kondensoitua kaurajuomaa (ohje yllä)
  • 2,5 dl Fazer Aito kauravispiä
  • 2,5 dl Fazer Aito kauravanilja
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl rouhittuja piparkakkuja (esim. Annan)
  • 1-2 dl puolukoita (tai muita kotimaisia marjoja pakasteesta)
  1. Vatkaa kauravispi ja kauravanilja erikseen kuohkeiksi ja yhdistä.
  2. Kääntele sekaan kylmä kondensoitu kaurajuoma, jonka olet valmistanut ennakkoon.
  3. Lisää piparkakkumauste, rouhitut piparkakut ja puolukat.
  4. Kääntele jäätelömassa tasaiseksi ja kaada vuokaan piparkakkupohjan päälle.
  5. Laita jäätelökakku pakastimeen yön yli tekeytymään.

Koristeet

  • pipareita ja piparimurua
  • puolukoita
  • marenkia
  • kaurapohjaista kinuskia (ohje löytyy tästä)
  1. Ota jäätelökakku pakastimesta juuri ennen tarjoilua.
  2. Nostele kinuskia kakun päälle ja asettele kakun reunoille piparkakkuja, puolukoita ja marenkimurua.
  3. Nautinnollista jäätelöhetkeä!

VEGAANINEN: Jätä marenki pois ohjeesta tai valmista munatonta marenkia koristeeksi.

Ihana Joulujäätelökakku (M)

Jäätelömassa saa kuohkeutensa Fazer Aidon kauravispistä ja vaahtoutuvasta kauravaniljasta. Lisämakeutusta ei tarvita kun mukana on Baristaan keitetty kondensoitu maito ja lempeän vaniljainen kauravanilja.

Tässä ohjeessa puolukoilla on tärkeä rooli. Ne taittavat jäätelömassan makeutta mukavasti. Voit käyttää toki mitä tahansa muitakin kotimaisia pakastemarjoja puolukoiden sijaan. Esimerkiksi vadelmat sopisivat täydellisesti tähän kakkuun. Hmmm pitäisiköhän valmistaa mustikkaversio itsenäisyyspäiväksi?

Ihana Joulujäätelökakku (M)
Ihana Joulujäätelökakku (M)
Ihana Joulujäätelökakku (M)
Ihana Joulujäätelökakku (M)

Muista tagata IG:ssä #anninuunissa ja @anninuunissa jos testaat tätä tai muita ohjeitani! On ihana nähdä teidän versioita jouluherkuista!

Ihanaa viikonloppua ja terkkuja Rovaniemeltä, saavuimme tänne juuri junalla viettämään laatuaikaa (ja pikkujouluja) ystävien kanssa!

/Anni


Kaikki lisää jouluohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

16 Kommenttia

  1. Elisa sanoo:

    Moi!
    Kivan näköinen resepti! Mistä nuo kirkkaat mukit oikein on? Aivan ihania 🙂

    1. Moikka,

      Kiitos 🙂 Valitettavasti en muista mistä kirkkaat glögilasit on aikoinaan hankittu tai saatu. Minulla on rekvisiittakaappi pullollaan astioita, joiden alkuperää en tiedä 😀

  2. Hanna sanoo:

    Moi,

    Aivan ihanan oloinen kakku ja ohje. Mitä luulet, voisiko kauratuotteet vaihtaa ihan vastaaviin maidollisiin, tai ainakin vispin ja vaahtoutuvan vaniljan? En ole oikein vielä itse tottunut kauratuotteiden makuun, vaikka lapset ovat 😊

    1. Moikka, kyllä tämä jäätelökakku onnistuu ihan tavallisilla maitotuotteilla yhtä hyvin 🙂 Maistelisin massaa, jotta ei tule liian makeaa.

  3. Titta sanoo:

    Moikka! Onko kakku syötävä kerralla? Mietin että lässähtääkö jääkaapissa vai voiko säilöä siellä esim seuraavaan päivään?

    1. Hei, jäätelökakkua ei tietenkään tarvitse syödä kerralla kaikkea. Kyllä se pakastimessa säilyy, kuten muutkin jäätelöt 🙂 jääkaapissa jäätelökakku sulaa.

  4. Anna sanoo:

    Ohje kuulostaa ihanalta!😍 mietin miten ohje kannattaisi muokata jos tekee mustikoista tai vadelmista? Sopiiko joulumausteet myös niiden kanssa? Ja kuinka koristella?😊

    1. Hei Anna,

      Mustikoiden kanssa mausteet sopivat erittäin hyvin ja kyllä myös vadelmien. Ihan samalla tavalla voit koristelun toteuttaa tai käyttää omaa mielikuvitusta. Ja korvaat puolukat suoraan ohjeessa samassa suhteessa. Voit toki laittaa marjaa enemmänkin.

  5. Amatööri sanoo:

    Moikka ! Ihana joulunen kakku, pakko testata itekin! Muutenkin sulla on älyttömän upea ja inspiroiva sivusto <3.
    Haluisin näin amatöörinä tietää, kun ensimmäinen asia ohjeessa on, että irtopohjavuokaan laitetaan leivinpaperi, ni saako sen sitte loppuvaiheessa jotenkin järkevästi sielä kakun alta pois, ilman että koko kakku hajoo käsiin ? 🙂

    1. Moi, kiitos mukavasta palautteesta. Leivinpaperin saa kakun alta vetämällä pois 🙂 Kakku on jäätynyt jäätelöksi eli se ei hajoa 🙂 Kannattaa vetää leivinpaperi pois siinä vaiheessa kun siirtää kakun tarjoiluastialle. Sitten koristelu ja kakkua syömään! Tunnelmallista joulun aikaa!

  6. Pinja sanoo:

    Hei Anni,
    Ihana ohje ja tämän teen ehdottomasti meidän joulupöytään! 🤍 Voikohan kakun koristella jo etukäteen ja laitta takaisin pakkaseen kinuskivalumien kanssa?

    1. Säilytin itse koristeltuna ja ei mennyt pahaksi. Peittely vaan on hankalampaa ja olisi hyvä, että kakku on peitelty ettei se ota makuja pakkasesta.

  7. Outi sanoo:

    Kuuluko keitetystä baristasta tulla ruskeaa?

    1. Ei kuulu – vähän tummuu väri, mutta ei niin paljon että esim koko jäätelömassa olisi ruskean sävyistä.

  8. Minna sanoo:

    Onko ”mauton” ilman piparkakkumaustetta? Eli millä korvata se jos tekee muulloin kuin jouluna?

    1. Laita vaikka vaniljatangon siemeniä, vaniljavaahto antaa kyllä muutenkin vaniljajäätelön maun massalle 🙂 Voit laittaa jäätelömassaan käytännössä mitä tahansa omaa herkkuasi tai maustetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *