• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanat Laku-Suklaatryffelit

Joulu· Karkit

1 joulu
Ihanat Laku-Suklaatryffelit

Joulukuun ensimmäinen luukku on avattu! Sen kunniaksi jaan teille tämän vuoden ensimmäisen syötävän lahjavinkin. Ihanat laku-suklaatryffelit on suunniteltu teille, jotka rakastatte lakua ja tuhtia suklaan makua. Kerron jo heti alkuun, että jos tumman suklaan maku on liian voimakas sinun makuusi, niin voit korvata puolet ohjeen suklaasta maitosuklaalla (vähennä silloin kerman määrä puolella).

Olipa ihanaa tehtailla joulukarkkeja etukäteen iso kasa. Innostuin oikein kunnolla ja valmistin yhtenä aamuna neljää erilaista joulupaketteihin sopivaa herkkua. Pysykää siis kuulolla. Seuraava vinkki on tulossa jo myöhemmin tällä viikolla.

Suklaatryffleiden valmistus on nopeaa ja vaivatonta. Näitä herkkuja ehdit siis tehdä hyvin vielä pari päivää ennen joulua! Se mistä itse tykkään suklaatryffeleiden valmistuksessa on, että lämpömittareita ei tarvita, jolloin myös epäonnistumisen mahdollisuus pienenee.

Saatoin luvata Instagramin puolella IG-liven joulukarkkien valmistuksesta ja pakkaamisesta. Kääk. Seuraa täällä @anninuunissa jaan lisätietoja livestä pian!


Ihanat Laku-Suklaatryffelit

Ohje noin 16-20 kpl

  • 200 g tummaa suklaata (70%)
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 20 g voita
  • 2 tl tomusokeria
  • lakujauhetta
  1. Rouhi suklaa pieneksi ja mittaa kerman kanssa kattilaan.
  2. Sulata suklaarouhe kerman sekaan miedolla lämmöllä keitellen.
  3. Lisää voi ja tomusokeri. Sekoita kunnolla.
  4. Kaada suklaamassa pieneen kulhoon ja laita jääkaappiin, kunnes se jähmettyy kunnolla.
  5. Ota jähmettyneestä suklaamassasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne palloiksi.
  6. Aseta pallerot lautaselle ja pyörittele lopuksi lakujauheessa. Jos massa pehmenee käsissäsi voit käyttää tryffelit jääkaapin kautta ennen jauhottamista.

Vinkki! Jos haluat tryffeleistä makeampia lisää sokeria ja valitse suklaa, jossa on vähemmän kaakao%, mutta huomioi silloin ettei massa hyydy samalla tavalla! Esim. taloussuklaan kanssa riittää puolet kerman määrästä.

Vinkki! Jos et pidä lakujauheesta tai koet sen liian voimakkaana pyörittele tryffelit kaakaojauheessa.

MAIDOTON & VEGAANINEN: Käytä kaurapohjaista kermaa, joka kestää kuumennusta (Kaslink kauraruoka) ja maidotonta tummaa suklaata (Panda).

SÄILYVYYS JA SÄILYTYS: Viileässä esimerkiksi jääkaapissa noin viikon ajan.

Ihanat Laku-Suklaatryffelit
Ihanat Laku-Suklaatryffelit

Upeaa joulukuun alkua!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

20 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Joulujäätelökakku (M)
Seuraava artikkeli: Matka Joulumaahan – Nova Skyland »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Pauliina sanoo

    1.12.2020 10:36

    Moi:) onko kokemusta maidottomasta versiosta? Jos käyttäisi esim soijakermaa ja margariinia…..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2020 11:04

      En keksi miksi ei toimisi. En ole ehtinyt testata vielä ohjetta maidottomana tosin. Päivitän ohjetta heti kun ehdin tai kun joku muu ehtii ja kertoo, että onnistui hyvin 🙂

      Vastaa
  2. Hanna sanoo

    1.12.2020 17:15

    Moi! Mitä on lakujauhe?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2020 17:23

      Moikka,

      Lakritsijuuresta tehty pulveri/mauste, jota voi käyttää maustamiseen, leivontaan ja kokkailuun. Löytyy hyvinvarustelluista marketeista.

      Vastaa
  3. Sofia sanoo

    3.12.2020 12:42

    Kauanko nämä säilyvät ja miten säilytetään? Mietin miten nämä kannattaisi pakata lahjapaketteihin mukaan 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.12.2020 09:25

      Säilyvyys ja säilyttäminen on mainittu ohjeen lopussa 🙂 Itse pakkaan itsetehdyt makeiset sellofaanipusseihin ja ohjeistan lahjan saajaa myös kylmäsäilytyksestä. Kun itsetehdyt makeiset eivät sisällä lisättyjä säilöntäaineita tms. niin siksi kylmäsäilytystä suositellaan. Eivät mene huoneenlämmössä heti pilalle, mutta pehmenevät helposti.

      Vastaa
  4. Laura-Kaisa sanoo

    9.12.2020 15:50

    Voiko näitä pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2020 17:46

      En ole kokeillut pakastamista, joten en ole täysin varma miten käyttäytyvät sulattaessa. Ainakin tryffelit kannattaa pyöritellä lakujauheessa vasta pakastuksen jälkeen.

      Vastaa
  5. Hanna sanoo

    10.12.2020 09:05

    Mistäköhän johtuu että massast ei tullut pyöriteltävää? Ollut 12h jääkaapissa mutta vaikuttaa enemmän vanukkaalta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.12.2020 09:40

      Mitä suklaata käytit?

      Vastaa
      • Hanna sanoo

        10.12.2020 10:02

        Maitosuklaata. Onko sinulla vinkkiä mihin tuon nyt voisi käyttää? 🙁

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          10.12.2020 10:06

          Ei toimi ohje pelkällä maitosuklaalla. Itse käytin 70 % tummaa suklaata ja vinkkinä ohjeessa on mainittu, että jos käyttää maitosuklaata niin vain puolet ja silloinkin on hyvä laittaa kermaa vain 1 dl.

          Karkki-ohjeissa tulee olla tosi tarkka – pienikin muutos ohjeessa johtaa lopputulokseen joka ei toimi.

          Sulla on siellä nyt maitosuklaaganachea, jonka voit käyttää täytteisiin (kakut, kääretortut, pulla jne.) Voit pakastaa sen jos et heti käytä.

          Vastaa
          • Hanna sanoo

            10.12.2020 10:43

            Voi ei, en lukenut tuota alkua kuin vain reseptin. Kiitos vinkistä Anni ja sori tyhmyyteni! 😀

  6. Johanna sanoo

    17.12.2020 17:08

    Hei, entäpä tuon kerman suhde jos käytän perus tummaa suklaata? Siis laimeampaa kuin 70 %. 🙂 Kiitos jo etukäteen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2020 06:59

      Heippa, eli käytät varmaan noin 50% suklaata. Silloin laittaisin 1 dl kermaa 🙂 Alle 50% suklaan kanssa riittää varmasti 0,5 dl. Nämä ovat arvioita. En ole testannut. Jos tuntuu ettei suklaamassa jäykisty voit sulattaa sen uudestaan ja lisätä lisää suklaata.

      Vastaa
      • Johanna sanoo

        18.12.2020 07:19

        Kiitos!

        Vastaa
  7. Leipoja sanoo

    23.12.2020 10:11

    Moikka,
    minulle kävi samoin kuin jollekin toiselle kommentoijalle, käytin taloussuklaata ja massasta tuli löysää. Varmaan aika moni skippaa alkutekstit ja hyppää suoraan reseptiin, joten tuon vinkin kerman vähentämisestä voisi lisätä heti ohjeen alle, jossa on myös vinkki sokerin lisäämisestä. Näin leipoja välttyisi harmitukselta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.12.2020 06:01

      Reseptissä on maininta kaakao% joka on ollut käytössä. Harmi, että tämä oli jäänyt sinulta myös huomioimatta. Tarkennan vielä vinkkinä ohjeen yhteyteen tuon kaakao% tärkeyden.

      Vastaa
  8. Anni sanoo

    21.12.2022 14:35

    Tuleeko voi sulattaa vai?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2022 07:22

      Voi sulaa lämpimään suklaaseokseen kun sen lisää ja sekoittelee 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios