Ihanat Laku-Suklaatryffelit
Joulukuun ensimmäinen luukku on avattu! Sen kunniaksi jaan teille tämän vuoden ensimmäisen syötävän lahjavinkin. Ihanat laku-suklaatryffelit on suunniteltu teille, jotka rakastatte lakua ja tuhtia suklaan makua. Kerron jo heti alkuun, että jos tumman suklaan maku on liian voimakas sinun makuusi, niin voit korvata puolet ohjeen suklaasta maitosuklaalla (vähennä silloin kerman määrä puolella).
Olipa ihanaa tehtailla joulukarkkeja etukäteen iso kasa. Innostuin oikein kunnolla ja valmistin yhtenä aamuna neljää erilaista joulupaketteihin sopivaa herkkua. Pysykää siis kuulolla. Seuraava vinkki on tulossa jo myöhemmin tällä viikolla.
Suklaatryffleiden valmistus on nopeaa ja vaivatonta. Näitä herkkuja ehdit siis tehdä hyvin vielä pari päivää ennen joulua! Se mistä itse tykkään suklaatryffeleiden valmistuksessa on, että lämpömittareita ei tarvita, jolloin myös epäonnistumisen mahdollisuus pienenee.
Saatoin luvata Instagramin puolella IG-liven joulukarkkien valmistuksesta ja pakkaamisesta. Kääk. Seuraa täällä @anninuunissa jaan lisätietoja livestä pian!
Ihanat Laku-Suklaatryffelit
Ohje noin 16-20 kpl
- 200 g tummaa suklaata (70%)
- 1,5 dl kuohukermaa
- 20 g voita
- 2 tl tomusokeria
- lakujauhetta
- Rouhi suklaa pieneksi ja mittaa kerman kanssa kattilaan.
- Sulata suklaarouhe kerman sekaan miedolla lämmöllä keitellen.
- Lisää voi ja tomusokeri. Sekoita kunnolla.
- Kaada suklaamassa pieneen kulhoon ja laita jääkaappiin, kunnes se jähmettyy kunnolla.
- Ota jähmettyneestä suklaamassasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne palloiksi.
- Aseta pallerot lautaselle ja pyörittele lopuksi lakujauheessa. Jos massa pehmenee käsissäsi voit käyttää tryffelit jääkaapin kautta ennen jauhottamista.
Vinkki! Jos haluat tryffeleistä makeampia lisää sokeria ja valitse suklaa, jossa on vähemmän kaakao%, mutta huomioi silloin ettei massa hyydy samalla tavalla! Esim. taloussuklaan kanssa riittää puolet kerman määrästä.
Vinkki! Jos et pidä lakujauheesta tai koet sen liian voimakkaana pyörittele tryffelit kaakaojauheessa.
MAIDOTON & VEGAANINEN: Käytä kaurapohjaista kermaa, joka kestää kuumennusta (Kaslink kauraruoka) ja maidotonta tummaa suklaata (Panda).
SÄILYVYYS JA SÄILYTYS: Viileässä esimerkiksi jääkaapissa noin viikon ajan.
Upeaa joulukuun alkua!
/Anni
Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Moi:) onko kokemusta maidottomasta versiosta? Jos käyttäisi esim soijakermaa ja margariinia…..
En keksi miksi ei toimisi. En ole ehtinyt testata vielä ohjetta maidottomana tosin. Päivitän ohjetta heti kun ehdin tai kun joku muu ehtii ja kertoo, että onnistui hyvin 🙂
Moi! Mitä on lakujauhe?
Moikka,
Lakritsijuuresta tehty pulveri/mauste, jota voi käyttää maustamiseen, leivontaan ja kokkailuun. Löytyy hyvinvarustelluista marketeista.
Kauanko nämä säilyvät ja miten säilytetään? Mietin miten nämä kannattaisi pakata lahjapaketteihin mukaan 🙂
Säilyvyys ja säilyttäminen on mainittu ohjeen lopussa 🙂 Itse pakkaan itsetehdyt makeiset sellofaanipusseihin ja ohjeistan lahjan saajaa myös kylmäsäilytyksestä. Kun itsetehdyt makeiset eivät sisällä lisättyjä säilöntäaineita tms. niin siksi kylmäsäilytystä suositellaan. Eivät mene huoneenlämmössä heti pilalle, mutta pehmenevät helposti.
Voiko näitä pakastaa?
En ole kokeillut pakastamista, joten en ole täysin varma miten käyttäytyvät sulattaessa. Ainakin tryffelit kannattaa pyöritellä lakujauheessa vasta pakastuksen jälkeen.
Mistäköhän johtuu että massast ei tullut pyöriteltävää? Ollut 12h jääkaapissa mutta vaikuttaa enemmän vanukkaalta.
Mitä suklaata käytit?
Maitosuklaata. Onko sinulla vinkkiä mihin tuon nyt voisi käyttää? 🙁
Ei toimi ohje pelkällä maitosuklaalla. Itse käytin 70 % tummaa suklaata ja vinkkinä ohjeessa on mainittu, että jos käyttää maitosuklaata niin vain puolet ja silloinkin on hyvä laittaa kermaa vain 1 dl.
Karkki-ohjeissa tulee olla tosi tarkka – pienikin muutos ohjeessa johtaa lopputulokseen joka ei toimi.
Sulla on siellä nyt maitosuklaaganachea, jonka voit käyttää täytteisiin (kakut, kääretortut, pulla jne.) Voit pakastaa sen jos et heti käytä.
Voi ei, en lukenut tuota alkua kuin vain reseptin. Kiitos vinkistä Anni ja sori tyhmyyteni! 😀
Hei, entäpä tuon kerman suhde jos käytän perus tummaa suklaata? Siis laimeampaa kuin 70 %. 🙂 Kiitos jo etukäteen!
Heippa, eli käytät varmaan noin 50% suklaata. Silloin laittaisin 1 dl kermaa 🙂 Alle 50% suklaan kanssa riittää varmasti 0,5 dl. Nämä ovat arvioita. En ole testannut. Jos tuntuu ettei suklaamassa jäykisty voit sulattaa sen uudestaan ja lisätä lisää suklaata.
Kiitos!
Moikka,
minulle kävi samoin kuin jollekin toiselle kommentoijalle, käytin taloussuklaata ja massasta tuli löysää. Varmaan aika moni skippaa alkutekstit ja hyppää suoraan reseptiin, joten tuon vinkin kerman vähentämisestä voisi lisätä heti ohjeen alle, jossa on myös vinkki sokerin lisäämisestä. Näin leipoja välttyisi harmitukselta.
Reseptissä on maininta kaakao% joka on ollut käytössä. Harmi, että tämä oli jäänyt sinulta myös huomioimatta. Tarkennan vielä vinkkinä ohjeen yhteyteen tuon kaakao% tärkeyden.
Tuleeko voi sulattaa vai?
Voi sulaa lämpimään suklaaseokseen kun sen lisää ja sekoittelee 🙂