• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Hempeä Punaherukka-Suklaatryffelikakku

Itsenäisyyspäivä· Kreemikakut

5 heinä

Hempeä Punaherukka-Suklaatryffelikakku on yksi kakuista, jolla juhlittiin verkkokauppani avajaisia. Huomionarvoista tässä kakussa ja reseptissä on tuo taivaallinen tryffelimousse! Lue lisää alempaa!

Vihdoinkin tämä söpöläinen pääsee esittelyyn!  Kakkua siis tarjoiltiin verkkokauppani avajaisissa muutama viikko sitten. Löydät lisää juttua avajaisista täältä.  Haluan kiittää Kakkukatria kuvista – itse en kerennyt kakkua oikein kunnolla juhlatohinassa kuvata, joten lainasin kuvat Katrilta. Katso Katrin avajaispostaus ja upea rusettikakku täältä. Kakun päällä olevat ihanat, söpöt marengit ovat Jinnan Dr.Sugar käsialaa. Kiitos Jinnalle marengeista ja katso myös hänen upea persikkainen kakku täältä.

 


Hempeä Punaherukka-Suklaatryffelikakku

Sokerikakkupohja 20cm alumiiniseen kakkuvuokaan. Jauhoina käytin Sunnuntain Anni Helena kakkujauhoja.

 

Suklaatryffelimousse:
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,3 dl Dansukker talousokeria
  • 2 dl kermaa
  • 150 g tryffeleitä (Brunberg)
  1. Sulata tryffelit mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  4. Lisää sulat tryffelit tuorejuustoseokseen.
  5. Lopuksi kääntele kerma joukkoon.
Punaherukkamousse:
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 dl kermaa
  • 0,5 dl Dansukker talousokeria
  • 1 tl  Dansukker vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  • 3 dl paseerattuja punaherukoita
  1. Paseeraa punaherukat.
  2. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.
  3. Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon ja notkista vatkaamalla.
  4. Lisää paseerattu punaherukka ja vatkaa sekaan.
  5. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ne ja sulata kiehautettuun vesitilkkaan.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Lopuksi kääntele vaniljakerma joukkoon.

Kostutus:

  • 2 dl maitoa
  • 1-2 tl Dansukker vaniljasokeria

Marenkivoikreemi:

  • 5 kananmunan valkuaista (150g)
  • 2,5 dl sokeria (250 g)
  • 250 g voita
  • muutama tippa sinistä pastaväriä
  1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
  2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia.
  3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää 3 tl vadelmajauhetta vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.
  5. Lisää sininen pastaväri kreemiiin lopuksi ja kääntele kevyesti.

Koristeet:

  • Marenkeja
  • Sokerihelmiä

Kakun kokoaminen:

  1. Aloita leipomalla kakkupohja. Leikkaa valmis jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  2. Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Vuoraa vuoka kelmulla.  Ensin pohjakerros, kostuta se vaniljamaidolla.
  3. Valmista tryffelimousse ja kaada pohjan päälle. Laita välipala moussen päälle ja kostuta.
  4. Valmista punaherukkamousse ja kaada pohjan päälle. Aseta päälle viimeinen kakkupala ja kostuta se myös kevyesti.
  5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla siirrä kakku suoraan kakkualustalle.
  6. Valmista aamulla marenkivoikreemi. Levitä kreemi kakun päälle kauttaltaan palettiveitsellä.
  7. Levitän itse aina ensin ohuen kerroksen, sitten toisen ja viimeistelen kunnes on tasaista. Käytä kakku välillä jääkaapissa. Jääkaapin kylmyys kovettaa kreemin, jolloins euraava kerros on aina helppo lisätä.
  8. Lopuksi koristele kakku marengeilla ja sokerihelmillä!
Love Cake paperilautaset
Keltainen Miss Etoile kakkustandi.
Tässä vielä kaikki avajaiskakut vierekkäin.

 

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Nopea Mansikka-Raparperi Murupiirakka
Seuraava artikkeli: Täydellinen Iso Kakkupohja 25cm – 25hlö »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    14.12.2016 10:14

    Hei! Meneekö mousset kokonaan kakkuun, vai jääkö yli?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2016 13:52

      Hei, laitoin mousset kokonaan kakun väliin. Hyvät ja runsaat täytevälit antavat korkeutta myös kakulle 🙂

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    17.1.2017 15:35

    Moikka, mitenkäs tuossa marenkivoikreemissä tuo lapavatkaimen käyttö? Itselläni ei sellaista ole 🙁 Voiko jatkaa pallo/lankavatkaimella vai mikä olisi mielestäsi paras?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2017 05:48

      Moikka, välillä laiskana olen käyttänyt koko vatkaukseen pallovatkainta ja onnistuu yhtä hyvin silläkin 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    14.3.2017 10:31

    Hei, suunnittelen suklaista synttärikakkua miehelleni joka pitää kovasti suklaasta, mutta toivoisin tasapainottavaa makua mukaan suklaakakun ja kinuski ganachen sekaan. Osaatko sanoa toimisiko tuo punaherukkamousse suklaa/kinuskikakkuun yhdistettynä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.3.2017 10:41

      Moikka, kiitos kommentista 🙂 Tällaiset ovat tietenkin makuasioita, mutta minun mielestäni toimii ehdottomasti! Tein juuri punaherukkamoussea kinuskimoussen kaveriksi toiseen kakkuun! Voit tehdä tällä ohjeella myös mihin tahansa muuhun marjaan. Esimerkiksi vadelma toimisi varmasti yhtä hyvin 🙂

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      14.3.2017 16:11

      Kinuski + punaherukka kuullostaa älyttömän hyvältä yhdistelmältä, taidan tehdä sen! Kiitos paljon ohjeista ja vinkistä! 😉

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.3.2017 17:02

      Ilo on minun puolellani 🙂 Tässä vielä ohje kinuski-punaherukkakakkuun 🙂

      http://www.anninuunissa.fi/2017/03/synttarihuumaa-no-bake-kinuski.html

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios