• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pyöreä Rapuvoileipäkakku rapujuhlien korvaajana

Voileipäkakut

1 syys

Tänä vuonna näyttää siltä, että meillä jää rapujuhlat väliin. Rapujen suurena ystävänä päätin, että jollain se menetys täytyy korvata. Päädyin siis tekemään rapuvoileipäkakun, mutta myös siitä syystä, että katkarapuvoileivät ovat taivaallisen hyviä. Miksei siis rapujuhlia juhlisi komealla kakulla, jonka tuunaisi näillä isoilla ravuilla! Tämä kakku on niin komea, joten miksi sitä ei voisi nauttia ihan oikeissakin rapujuhlissa.

Tein kakun pyöreään muotoon ja kasaamista hahmottamaan laitoin alemmas yhden tutorial kuvan. Täytteinä ja koristeina käytin perinteisiä katkarapuvoileipä -aineksia ja kyllä tämä toimii!

Pohja:

  • noin 25 pientä vaaleaa paahtoleipää

Täyte:

  • 300 g katkarapuja
  • 1 kesäsipulin varsi
  • 2-3 rkl silputtua tilliä
  • 1,5 dl majoneesia
  • 1 pr Creme Fraiche
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa (tarvittaessa)
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 5 kanamunaa

Kostutus:

  • 0,5 dl vettä johon 4 rkl sitruunamehua
  1. Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuokaan.
  2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja keitä kananmunat.
  3. Mittaa kulhoon majoneesi, crème fraiche, sipuli, tilli ja valutetut katkaravut.
  4. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Sekoita.
  5. Aloita paahtoleipien asettelu vuokaan (3 keskelle ja 1 ylös ja 1 alas ja leikkaa reunoille kolmion muotoiset palat leivästä.)
  6. Kostuta leipäkerros sitruunavedellä kevyesti pullasutia apuna käyttäen.
  7. Lisää 1/3 täytteestä ensimmäisen leipäkerroksen päälle.
  8. Asettele kanamunasiivut täytteen päälle.
  9. Jatka leipien asettelua täytteen päälle ja jatka kokoamista samaan malliin kuin edellä.
  10. Leipäkerroksia tulee yhteensä neljä ja täytettä kolmeen kerrokseen.
  11. Vedä kelmu kakun sekä vuoan ympärille ja laita kakku maustumaan jääkaappiin yön yli.

Kuorrutus:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 0,5 purkkia Crème Fraiche
  • 2-3 tippaa sitruunamehua
  • ripaus merisuolaa
  • mustapippuria
Koristelu:
  • Rapuja
  • Lohenmätiä
  • Tilliä
  • Sitruunaa
  • Kurkkua
  • Kuorittuja rapuja
  1. Vatkaa tuorejuusto sitruunamehun ja crème fraichen kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Levitä kuorrute palettiveitsellä kakun päälle.
  3. Koristele kakku lopuksi ravuilla, mädillä ja muilla koristeilla.

 

Värikkäät lyhdyt ledvaloilla tuovat tunnelmaa rapujuhliin.

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Peach Melba -jogurttijäätelöpuikot
Seuraava artikkeli: Starbucks Chocolate Chip Cookies – Parhaat Pehmeät Suklaahippukeksit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Roosa sanoo

    2.9.2015 12:44

    Onpas mahtavan näköinen kakku! Varmasti hyvää! 😛
    T: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.9.2015 16:03

      Oi kiitos! Tämä oli ihan mahtava kokeilu. Tulee varmasti tehtyä uudestaankin 🙂

      Vastaa
  2. Taru sanoo

    2.9.2015 17:47

    Kakussa on todella huikeat värit! Varmasti ihanaa! 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2015 03:53

      Kiitos Taru 🙂 Tätä kannattaa kokeilla. Kakku on yhtä ihana miltä näyttää!

      Vastaa
  3. Celebration Treats 4U sanoo

    3.9.2015 17:54

    Onpa herkullisen näköinen ja myös makumaailma kuulostaa erinomaiselta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.9.2015 07:05

      Kiitos, oikein hyvää oli! Kyllä kalakakut ovat parhaita 🙂

      Vastaa
  4. Henna sanoo

    6.9.2015 12:33

    Huh, huh millaiselta herkulta vaikuttaa! Taitaa päästä seuraaviin juhliin��

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.9.2015 13:27

      Kiitos Henna! 🙂 Kakku on mahtava, mutta mikä vielä tärkeämpää, erittän hyvän makuinen!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios