• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mustaherukka Tartaletit

Tartaletit

31 touko

Mustaherukka Tartaletit ovat niin ihania ja niissä yhdistyy monta suosikkiani: pieni kaunis leivos, vanilja ja kirpeä suomalainen marja! Makeaa ja kirpeää, se vaan on hyvä yhdistelmä.

Nämä Mustaherukka Tartaletit  leivottiin kunniavieraalle ja syötiin jälkiruoaksi. Reseptin syntymisen taustalla oli pakastimen tyhjennys, niin muutonkin takia kuin päästäksemme eroon edelliskesän pakastemarjoista. Mahtui sitten uudet marjat uuteen pakastimeen, kun edelliset oli syöty. Ja sehän oli ihanaa, kun sai koko ajan leipoa herkullisia marjaherkkuja.


Mustaherukka Tartaletit

Pohja:

  • Käytin samaa taikinaa, jota olen aikaisemminkin käyttänyt tartalettien pohjana, koska se on takuu rapea ja maukas. Ohjeen pohjiin löydät täältä. Tein pohjat pyöreisiin tartalettivuokiin.

Täyte:

  • Mustaherukoita

Vaniljakreemi:

  • 4 dl maitoa
    1 vaniljatanko
    4 munan keltuaista
    70 g sokeria
    25 g vehnäjauhoja

Sokerikiille:

  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl hyytelösokeria
  1. Mittaa maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja poista siemenet veitsellä ja lisää maidon joukkoon. Keitä maito kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja anna maustua. Vaahdota sokeri ja keltuaiset ja lisää jauhot siivilän läpi. Kuumenna maito uudestaan ja kaada sitten ohuena nauhana munavaahdon sekaan koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä hiljalleen sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja paksuuntuu. Peitä kreemi ja ja jäähdytä kunnolla.
  2. Pursota tai levitä vaniljakreemi esipaistettujen pohjien päälle ja ripottele päälle mustaherukoita. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Anna sokeriveden jäähtyä ja levitä sitten lientä pullasudilla marjojen päälle. Laita tartaletit hetkeksi jääkaappiin ja tarjoile! Nam.
Vinkkejä: Jos taikina murenee käsittelyssäsi, lisää siihen tilkka vettä, niin saat kaulittua sen kauniisti. Muista sekoittaa kreemiä koko ajan ettei se pala pohjaan. 
Mustaherukka Tartaletit

Mustaherukka Tartaletit

Mustaherukka Tartaletit 

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

7 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Raparperi-Murupiirakka tai Raparperihyve
Seuraava artikkeli: Pulled Porkilla täytetyt Pitaleivät »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    27.8.2014 09:17

    Kuinka moneen tästä ohjeesta riittää täytettä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2014 11:13

      Pahoittelut, että näin olennainen tieto jäänyt uupumaan reseptistä. Riippuu kuinka isot tartalettivuoat on käytössä ja kuinka runsaasti haluaa laittaa täytettä. Sanoisin, että tuosta määrästä tulee noin 6-8 kappaleeseen ja pohjan ohjehan oli 8-10 tartalettiin eli jos teet enemmän niin tuplaa aineosat esim seuraavasti:

      Vaniljakreemi:
      6 dl maitoa
      1,5 vaniljatanko
      6 munan keltuaista
      95 g sokeria
      37 g vehnäjauhoja

      🙂

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    27.8.2014 12:04

    No toi oli just se mitä kaipasin. Suunnilleen sopiva pohjan ohjeeseen. Kiitti. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2014 12:11

      Noniin hieno juttu 🙂 Makoisia leivontahetkiä! Nämä tartaletit olivat niin hyviä. Omille mustaherukoilleni kävi jotain tänä kesänä ja ne tippuivat puskista harmillisesti, joten en pääse tuoreista kokeilemaan.

      Vastaa
  3. Johanna sanoo

    12.8.2019 09:36

    Hei! Linkki tartalettitaikinaan ei toimi, onkohan kyseistä ohjetta vielä saatavilla?

    Vastaa
  4. Johanna sanoo

    12.8.2019 09:39

    Hei! Ohjetta tartalettitaikinaan ei löytynyt linkin kautta, onkohan tätä mahdollista vielä saada jostakin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2019 09:44

      Kiitos kommentista. Päivitin linkin. Jostain syystä linkit välillä vanhentuvat ja en saa siitä tietoa ellei joku huomaa, tylsää. Ihanaa viikkoa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios