|

Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)

Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)

En ole leiponut kakkuja viikkoihin. Nyt kakkutauko on vihdoin ohi!

Tälle kakkupohjalle ♥♥♥ sydämiä ja vähän lisää vielä! Testasin ensimmäistä kertaa munatonta kakkupohjaa ja tein siitä samalla maidottoman. Tätä (Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)) ohjetta on moni kysellyt ja toivonut, nyt se on vihdoin tässä ja ainakin itse olen enemmän kuin tyytyväinen tulokseen. Pohja on mehevä ja maukas. Pohjan mehevyydestä johtuen sitä ei edes välttämättä tarvitse kostuttaa! Pohja on myös raskaampi kuin höttöinen sokerikakkupohja eli tämä pohja sopii hyvin korkeiden kakkujen tai isompien levykakkujen pohjaksi.

Tämä ohje syntyi hetken mielijohteesta. Päätin viikko sitten sunnuntaina leipoa pikaisen puutarhakakun sunnuntaikahveille. Aloitin leipomisen aamulla ja koko kakku oli tarjolla iltapäivällä anopin kahvipöydässä. Ohjeessa ei vatkata mitään. Kuivat ja nestemäiset ainekset sekoitetaan keskenään ja yhdistetään. Kakku on heti valmis uuniin. Ihanan helppoa ja siitä ainakin minä tykkään!

Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)

Olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt miten hyvä koostumus tässä kakussa on ilman voita ja kananmunia. Raskaana kakkupohjana tämä kakku halkeilee hieman päältä paiston aikana, mutta kohoaakin maltillisesti. Jos haluat tehdä suuremman kakun (20-22 cm vuokaan), suosittelen paistamaan kaksi taikinaa tai tuplaamaan ohjeen yhteen vuokaan (huomioi paistoaika). Tästä ohjeesta tulee kaksi paksua tai kolme ohutta kakkukerrosta ja täytettynä kakku on noin 10-12 hlö kakku. Jaan pian kakkuohjeen, jossa käytin tätä kakkupohjaa. Lupaan, sekin on niin ihanan helppo ja sopii täydellisesti esimerkiksi kesän viimeisiin puutarhajuhliin.


Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)

Ohje

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljaa (käytän vaniljamyllyä – myös siemenet käy tai vaniljasokeri)
  • ripaus suolaa
  • 3 dl kasvimaitoa (manteli-, kaura-, tai muu)
  • 1 dl auringonkukkaöljyä (tai muu öljy)
  • 1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
  1. Mittaa kaikki kuivat aineet sekaisin kulhossa – sekoita.
  2. Mittaa toiseen kulhoon kaikki nestemäiset ainekset – sekoita.
  3. Yhdistä seokset nopeasti – älä sekoita kuin sen verran, että kaikki aineet ovat sekaisin.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuokaan.
  5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45-55 minuuttia.

Vinkki! Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja ja paistoaika on siksi viitteellinen. 

Helppo munaton kakkupohjavegaaninen kakkupohja munaton ja maidoton kakkupohja

Kiitos vielä täällä blogin puolella edelliseen postaukseen tulleista ihanista viesteistä. Olen sanaton teidän tuesta ja siitä miten olette eläytyneet päätökseeni. Sain upean muistutuksen siitä, miten ihania ihmisiä siellä ruudun toisella puolella on. Kiitos!

Lisäksi haluan vielä tässä kohtaa tarkentaa, ettei blogi ja reseptit ole katoamassa mihinkään. Teen tätä puolta työstäni jatkossa vielä intohimoisemmin ja toivon, että minulla on teille paljon enemmän annettavaa kun aikaa vapautuu.

Verkkokauppa on auki syyskuun loppuun asti ja asiakaspalvelu palvelee asiakkaita normaalisti siihen asti.

♥ Anni


Lisää kakkupohja-ohjeita löydät täältä.

Voit seurata minua Facebookissa tai Instagramissa.

Hae myös Inspiraatiota Pinterestissä.

Myös näillä sopii

Herkutella

24 Kommenttia

  1. Reija sanoo:

    Kuulostaa hyvältä. Täytyy kokeilla. Kun käytän leivonnassa tai puuroissa mantelimaitoa, niin täytyy olla tarkkana ettei tarjoa sitä pähkinäallergiselle. Helposti unohtuu.

    1. Totta! Itse käytän usein cashew-maitoa ja siinä sama juttu! 🙂 Hyvä kun muistutit. Ihanaa loppu viikkoa!

  2. Erika sanoo:

    Moikka! Tiedätkö onnistuuko pohja myös gluteiinittomana, vai pitääkö vain lähteä testailemaan?

    Jos sinulla on muita hyviä kakkupohja jo tiedossa jotka olisivat munattomia, maidottomia ja gluteiinittomia ja voisit sen linkata olisin kiitollinen!

    1. Moi Erika,

      Onnistuu kyllä gluteenittomana. Muutama lukija oli jo testannut ja lähettivät kuvia onnistuneesta pohjasta 🙂

      1. Lissu sanoo:

        Hei, kokeilun Vuohelan gluteenitonta kakkujauhoseosta. Taikina oli aivan kuin lettutaikinaa, yhtä lirua. Laitoin yhden DL extraa jauhoja, mutta aivan velliä se oli kyllä edelleen. Millainen koostumus pitäisi olla vuokaan laitettaessa? Mitä gluteenittomia jauhoja leipurit ovat käyttäneet?

        1. Meniköhän kaikki muut aineet oikein, jos tuli lettutaikinaa? Se kuulostaa liian löysältä ja todella erikoiselta kun ite olen kuvassa näkyvän pohjan saanut monta kertaa aikaseksi. Muutama lukija myös testannut ohjeen gluteenittomana. Gluteenittomissa jauhoissa on toki eroja. Jos taikina näyttää löysältä voi gluteenittomia jaujoha lisätä hieman ohjeen kuin ohjeen vahnäjauhojen suhteessa, kuten teitkin.

  3. Miiku sanoo:

    Minkä kokoiseen vuokaan tämä tehty? 🙂

    1. Tuolla ohjeessa lukee vuoan koko ja myöskin postauksen alussa ohjeita, jos tekee isompaan vuokaan 🙂 Ilmoitan nämä tiedot aina ohjeen yhteydessä.

  4. Anni sanoo:

    Tää ohje oli ihan huippu, kiitos! Tosi helppo tehdä ja maistui kaikille 🙂

  5. Pirkko sanoo:

    Tuli pannukakku, en tee toiste

  6. Saara sanoo:

    Hei,
    Juuri laitoin kakun paistumaan ja jännityksellä odotan lopputulosta! Vähän hirvitti lisätä etikkaa taikinaan, mutta tein kuitenkin tismalleen reseptin mukaisesti koko satsin. Aavistuksen verran maistui etikka taikinan joukosta, mutta varmaankin tuo hiven haihtuu pois kypsymisen aikana. Osaatko kertoa mikä tarkoitus etikalla on tässä, korvaako jotain munan ominaisuuksia?

    1. Hei,

      Toivottavasti kakustasi tuli yhtä herkullinen kuin omastani. Etikan ei pitäisi maistua läpi, sen tarkoitus on tehdä pohjasta mehevä ilman kananmunaa. Etikan voi korvata myös sitruunamehulla – väkiviinietikkaa en suosittele, koska se on liian vahvaa.

  7. Annika sanoo:

    Moikka!
    Osaatko kertoa, että missä vika kun paistaessa päällinen ruskettuu kyllä hyvin, ehkä vähän liiankin hyvin välillä mutta reunat jää tosi vaaleiksi ja vähän jopa taikinamaisiksi? Muuten on kyllä tullu oikein hyviä näistä ja vieraatkin ovat kehuneet 😊

    1. Hmmm kuulostaa erikoiselta. En osaa kyllä sanoa suoraan. Paistatko kuitenkin tasalämmöllä? Kakun päälle voi laittaa esim. folion paiston loppuvaiheessa, jos haluaa vaaleamman paistovärin.

  8. Aloittelevaleipuri sanoo:

    Hei! Tarkoituksenani olisi tehdä tällä ohjeella kaksi kakkua, jotka synttärisankari hakee perjantaiaamuna, ja jotka syödään juhlissa lauantaina.
    Toisen pohjan tein jo ja pistin pakkaseen, toisen ajattelin tehdä tänään ja laittaa pakkaseen. Onko ok?
    Milloin pohjat kannattaa ottaa huoneenlämpöön, milloin täyttää, milloin kuorruttaa ja milloin koristella?
    Olen aloitteleva leipuri, siksi kyselen.
    Tarkoituksena on soveltaa jonkin moussesi ohjetta maidottomaksi, ja kuorruttaa kakut vegaanisella voikreemilläsi makutomusokeria lisäten.

    Kiitos jos jaksat vastata!

  9. Kat sanoo:

    Olen yrittänyt löytää vastausta säilyykö kakkupohja 2päivää ilman pakastusta hyvin suletussa pussissa vai täytyykö pakastaa?

    Kiitos!

  10. Viivi sanoo:

    Voiko ohjeesta sokerin korvata jotenkin niin että sopii vauvalle/lapselle. Vauvalla kanamuna allergia, jonka vuoksi pitäisi olla munaton ja sokeriton.

  11. Heta sanoo:

    Kiitos reseptistä! Tein pohjan gluteenittomilla jauhoilla (semper fin mix) ja uunista ottaessani se tuntui niinkuin normaalilta pohjalta. Täytin kakun moussella ja hieman kostutin pohjia. Seuraavana päivänä pohjat olivat aika kovat.. johtuikohan kostuttamisesta vai oliko sittenkin liian vähän aikaa uunissa…? Olisiko vinkkiä miten saan seuraavan kakun pysymään pehmeänä? Kiitos!

  12. Hmmm voisikohan olla, että kylmäsäilytys on kovettanut pohjaa? Nyt on vaikea sanoa suoraan mitä on käynyt..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *