• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)

Kakkupohjat· Vegaaninen

19 elo

Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)

En ole leiponut kakkuja viikkoihin. Nyt kakkutauko on vihdoin ohi!

Tälle kakkupohjalle ♥♥♥ sydämiä ja vähän lisää vielä! Testasin ensimmäistä kertaa munatonta kakkupohjaa ja tein siitä samalla maidottoman. Tätä (Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)) ohjetta on moni kysellyt ja toivonut, nyt se on vihdoin tässä ja ainakin itse olen enemmän kuin tyytyväinen tulokseen. Pohja on mehevä ja maukas. Pohjan mehevyydestä johtuen sitä ei edes välttämättä tarvitse kostuttaa! Pohja on myös raskaampi kuin höttöinen sokerikakkupohja eli tämä pohja sopii hyvin korkeiden kakkujen tai isompien levykakkujen pohjaksi.

Tämä ohje syntyi hetken mielijohteesta. Päätin viikko sitten sunnuntaina leipoa pikaisen puutarhakakun sunnuntaikahveille. Aloitin leipomisen aamulla ja koko kakku oli tarjolla iltapäivällä anopin kahvipöydässä. Ohjeessa ei vatkata mitään. Kuivat ja nestemäiset ainekset sekoitetaan keskenään ja yhdistetään. Kakku on heti valmis uuniin. Ihanan helppoa ja siitä ainakin minä tykkään!

Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)

Olin kyllä todella positiivisesti yllättynyt miten hyvä koostumus tässä kakussa on ilman voita ja kananmunia. Raskaana kakkupohjana tämä kakku halkeilee hieman päältä paiston aikana, mutta kohoaakin maltillisesti. Jos haluat tehdä suuremman kakun (20-22 cm vuokaan), suosittelen paistamaan kaksi taikinaa tai tuplaamaan ohjeen yhteen vuokaan (huomioi paistoaika). Tästä ohjeesta tulee kaksi paksua tai kolme ohutta kakkukerrosta ja täytettynä kakku on noin 10-12 hlö kakku. Jaan pian kakkuohjeen, jossa käytin tätä kakkupohjaa. Lupaan, sekin on niin ihanan helppo ja sopii täydellisesti esimerkiksi kesän viimeisiin puutarhajuhliin.


Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)

Ohje

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljaa (käytän vaniljamyllyä – myös siemenet käy tai vaniljasokeri)
  • ripaus suolaa
  • 3 dl kasvimaitoa (manteli-, kaura-, tai muu)
  • 1 dl auringonkukkaöljyä (tai muu öljy)
  • 1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
  1. Mittaa kaikki kuivat aineet sekaisin kulhossa – sekoita.
  2. Mittaa toiseen kulhoon kaikki nestemäiset ainekset – sekoita.
  3. Yhdistä seokset nopeasti – älä sekoita kuin sen verran, että kaikki aineet ovat sekaisin.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuokaan.
  5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45-55 minuuttia.

Vinkki! Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja ja paistoaika on siksi viitteellinen. 

Helppo munaton kakkupohjavegaaninen kakkupohja munaton ja maidoton kakkupohja

Kiitos vielä täällä blogin puolella edelliseen postaukseen tulleista ihanista viesteistä. Olen sanaton teidän tuesta ja siitä miten olette eläytyneet päätökseeni. Sain upean muistutuksen siitä, miten ihania ihmisiä siellä ruudun toisella puolella on. Kiitos!

Lisäksi haluan vielä tässä kohtaa tarkentaa, ettei blogi ja reseptit ole katoamassa mihinkään. Teen tätä puolta työstäni jatkossa vielä intohimoisemmin ja toivon, että minulla on teille paljon enemmän annettavaa kun aikaa vapautuu.

Verkkokauppa on auki syyskuun loppuun asti ja asiakaspalvelu palvelee asiakkaita normaalisti siihen asti.

♥ Anni


Lisää kakkupohja-ohjeita löydät täältä.

Voit seurata minua Facebookissa tai Instagramissa.

Hae myös Inspiraatiota Pinterestissä.

24 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Verkkokauppa lopettaa – vuoden vaikein päätös
Seuraava artikkeli: Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Reija sanoo

    21.8.2019 18:32

    Kuulostaa hyvältä. Täytyy kokeilla. Kun käytän leivonnassa tai puuroissa mantelimaitoa, niin täytyy olla tarkkana ettei tarjoa sitä pähkinäallergiselle. Helposti unohtuu.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.8.2019 20:09

      Totta! Itse käytän usein cashew-maitoa ja siinä sama juttu! 🙂 Hyvä kun muistutit. Ihanaa loppu viikkoa!

      Vastaa
  2. Erika sanoo

    22.8.2019 16:22

    Moikka! Tiedätkö onnistuuko pohja myös gluteiinittomana, vai pitääkö vain lähteä testailemaan?

    Jos sinulla on muita hyviä kakkupohja jo tiedossa jotka olisivat munattomia, maidottomia ja gluteiinittomia ja voisit sen linkata olisin kiitollinen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.8.2019 07:42

      Moi Erika,

      Onnistuu kyllä gluteenittomana. Muutama lukija oli jo testannut ja lähettivät kuvia onnistuneesta pohjasta 🙂

      Vastaa
      • Lissu sanoo

        6.3.2020 19:37

        Hei, kokeilun Vuohelan gluteenitonta kakkujauhoseosta. Taikina oli aivan kuin lettutaikinaa, yhtä lirua. Laitoin yhden DL extraa jauhoja, mutta aivan velliä se oli kyllä edelleen. Millainen koostumus pitäisi olla vuokaan laitettaessa? Mitä gluteenittomia jauhoja leipurit ovat käyttäneet?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          7.3.2020 14:28

          Meniköhän kaikki muut aineet oikein, jos tuli lettutaikinaa? Se kuulostaa liian löysältä ja todella erikoiselta kun ite olen kuvassa näkyvän pohjan saanut monta kertaa aikaseksi. Muutama lukija myös testannut ohjeen gluteenittomana. Gluteenittomissa jauhoissa on toki eroja. Jos taikina näyttää löysältä voi gluteenittomia jaujoha lisätä hieman ohjeen kuin ohjeen vahnäjauhojen suhteessa, kuten teitkin.

          Vastaa
  3. Miiku sanoo

    8.4.2020 20:49

    Minkä kokoiseen vuokaan tämä tehty? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.4.2020 07:12

      Tuolla ohjeessa lukee vuoan koko ja myöskin postauksen alussa ohjeita, jos tekee isompaan vuokaan 🙂 Ilmoitan nämä tiedot aina ohjeen yhteydessä.

      Vastaa
  4. Anni sanoo

    20.6.2020 11:55

    Tää ohje oli ihan huippu, kiitos! Tosi helppo tehdä ja maistui kaikille 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.6.2020 13:47

      Ihana kuulla 🙂 Mukavaa kesää!

      Vastaa
  5. Pirkko sanoo

    22.7.2020 10:52

    Tuli pannukakku, en tee toiste

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.7.2020 09:19

      Harmi ettei kakkusi jostain syystä onnistunut 🙁

      Vastaa
  6. Saara sanoo

    30.7.2020 18:32

    Hei,
    Juuri laitoin kakun paistumaan ja jännityksellä odotan lopputulosta! Vähän hirvitti lisätä etikkaa taikinaan, mutta tein kuitenkin tismalleen reseptin mukaisesti koko satsin. Aavistuksen verran maistui etikka taikinan joukosta, mutta varmaankin tuo hiven haihtuu pois kypsymisen aikana. Osaatko kertoa mikä tarkoitus etikalla on tässä, korvaako jotain munan ominaisuuksia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.7.2020 08:13

      Hei,

      Toivottavasti kakustasi tuli yhtä herkullinen kuin omastani. Etikan ei pitäisi maistua läpi, sen tarkoitus on tehdä pohjasta mehevä ilman kananmunaa. Etikan voi korvata myös sitruunamehulla – väkiviinietikkaa en suosittele, koska se on liian vahvaa.

      Vastaa
  7. Annika sanoo

    9.2.2021 21:52

    Moikka!
    Osaatko kertoa, että missä vika kun paistaessa päällinen ruskettuu kyllä hyvin, ehkä vähän liiankin hyvin välillä mutta reunat jää tosi vaaleiksi ja vähän jopa taikinamaisiksi? Muuten on kyllä tullu oikein hyviä näistä ja vieraatkin ovat kehuneet 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2021 05:55

      Hmmm kuulostaa erikoiselta. En osaa kyllä sanoa suoraan. Paistatko kuitenkin tasalämmöllä? Kakun päälle voi laittaa esim. folion paiston loppuvaiheessa, jos haluaa vaaleamman paistovärin.

      Vastaa
  8. Aloittelevaleipuri sanoo

    1.9.2021 12:39

    Hei! Tarkoituksenani olisi tehdä tällä ohjeella kaksi kakkua, jotka synttärisankari hakee perjantaiaamuna, ja jotka syödään juhlissa lauantaina.
    Toisen pohjan tein jo ja pistin pakkaseen, toisen ajattelin tehdä tänään ja laittaa pakkaseen. Onko ok?
    Milloin pohjat kannattaa ottaa huoneenlämpöön, milloin täyttää, milloin kuorruttaa ja milloin koristella?
    Olen aloitteleva leipuri, siksi kyselen.
    Tarkoituksena on soveltaa jonkin moussesi ohjetta maidottomaksi, ja kuorruttaa kakut vegaanisella voikreemilläsi makutomusokeria lisäten.

    Kiitos jos jaksat vastata!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.9.2021 14:47

      Voit lukea leivonnaisten pakastuksesta lisää täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Ja kakun kokoamisesta täällä:

      https://www.anninuunissa.fi/kakun-taytto-ja-kokoaminen-nain-onnistut/

      Itse täytän aina päivää ennen ja koristelen tarjoilupäivänä. Kakkupohjat sulavat muutamassa tunnissa huoneenlämmössä.

      Vastaa
  9. Kat sanoo

    8.9.2021 20:23

    Olen yrittänyt löytää vastausta säilyykö kakkupohja 2päivää ilman pakastusta hyvin suletussa pussissa vai täytyykö pakastaa?

    Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.9.2021 20:27

      Kyllä säilyy.

      Vastaa
  10. Viivi sanoo

    21.10.2021 13:44

    Voiko ohjeesta sokerin korvata jotenkin niin että sopii vauvalle/lapselle. Vauvalla kanamuna allergia, jonka vuoksi pitäisi olla munaton ja sokeriton.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.10.2021 20:25

      Heippa,

      Tällaisen sokerittoman olen tehnyt, mutta en koskaan munatonta ja sokeritonta – kun nämä kummatkin kuohkeutta tuovat aineet poistetaan en ole varma mitä käy. Yhdistelemällä näitä kahta ohjetta voi kuitekin kokeilla:

      https://www.anninuunissa.fi/sokeriton-kakkupohja/

      Vastaa
  11. Heta sanoo

    6.11.2022 15:42

    Kiitos reseptistä! Tein pohjan gluteenittomilla jauhoilla (semper fin mix) ja uunista ottaessani se tuntui niinkuin normaalilta pohjalta. Täytin kakun moussella ja hieman kostutin pohjia. Seuraavana päivänä pohjat olivat aika kovat.. johtuikohan kostuttamisesta vai oliko sittenkin liian vähän aikaa uunissa…? Olisiko vinkkiä miten saan seuraavan kakun pysymään pehmeänä? Kiitos!

    Vastaa
  12. Anni Paakkunainen sanoo

    6.11.2022 18:32

    Hmmm voisikohan olla, että kylmäsäilytys on kovettanut pohjaa? Nyt on vaikea sanoa suoraan mitä on käynyt..

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios