• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla

Halloween· Makeat piirakat

27 loka

Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla

Tietyistä työkiireistä johtuen en ole kerennyt tänä vuonna suunnitella ja toteuttaa uusia Halloween-ohjeita. Olenkin jakanut teille Facebookin ja Instagramin puolella edellisten vuosien vinkkejä. Yhdeltä lukijalta sain ihanan palautteen, ”on tosi kiva kun muistuttelet myös vanhoista hyvistä ohjeista. Blogi on täynnä reseptejä, jotka olen unohtanut ja joita en ole kerennyt vielä testata”. Muistuttelen teitä siis jatkossakin arkiston helmistä.

Yksi monena syksynä mielessä poltellut piirakka on kuitenkin kurpitsapiirakka, joka on ollut leivontalistallani jo pari vuotta. Selaisin New Yorkista ostamaani Fall Baking –lehteä tällä viikolla (palaan tähän lehteen joka vuosi ja saan sieltä aina vaan uusia ideoita!) ja törmäsin siellä syksyiseen piirakkaan, joka on tuunattu vaahtokarkeilla, pähkinöillä ja kinuskilla. Oli ihan pakko hakea kaupasta kurpitsa ja alkaa hommiin.

Tässä piirakassa yhdistyy neutraali piirakkapohja, ihanan samettisen paahteinen kurpitsatäyte, paahdettujen pähkinöiden rapeus ja suussa sulavien vaahtokarkkien pehmeys. Ihanan syksyisen överipiirakan kruunaa itse keitetty kinuski, joka toimii niin täydellisesti tässäkin ohjeessa.


Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla

10-12 piirakkapalaa

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita
  • 3 rkl kylmää vettä
  1. Mittaa jauhot, sokeri ja suola isoon kulhoon.
  2. Paloittele kylmä voi sokeripalan kokoisina kuutioina jauhojen sekaan.
  3. Nypi voi ja jauhoseos murumaiseksi seokseksi.
  4. Lisää lopuksi kylmä vesi ruokalusikallinen kerrallaan ja muotoile taikinasta tasainen pallo.
  5. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappin puoleksi tunniksi.
  6. Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla isoksi ympyräksi ja nosta 26-28 cm piirakkavuokaan.
  7. Tasoita piirakan reunat ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Painele haarukalla reikiä piirakkapohjaan.
  8. Painele foliota piirakan reunoille ja esipaista piirakkaa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Täyte

  • 4 dl kurpitsapyrettä (1 pieni hokkaido kurpitsa)
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl vanilja-aromia
  • ripaus suolaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  1. Valmista ensin kurpitsapyre halkaisemalla kurpitsa neljään osaan ja poista siemenkota.Voit suihkaista lohkojen päälle vuokaspräytä tai öljyä estääksesi pinnan kovettumisen uunissa. Paahda lohkoja 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes haarukka painuu kevyesti kurpitsaan. Koverra kurpitsan liha isoon kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Lisää mausteet, sokeri ja kermaviili – sekoita.
  3. Lisää lopuksi kevyesti vatkatut munat sekaan, sekoita kunnolla ja kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.
  4. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  5. Jäähdytä piirakka kunnolla, voit antaa sen myös tekeytyä seuraavaan päivään jääkaapissa, jolloin maku paranee.

Kinuski

  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl kermaa
  1. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan ja keittele kinuskiksi (noin 5-7 min).

Vaahtokarkit ja pähkinät

  • vaahtokarkkeja
  • pekaanipähkinöitä
  1. Asettele pähkinät uunipellille ja paahda niitä noin 5 minuuttia 175 asteisessa uunissa.
  2. Lisää vaahtokarkit pellille ja aseta pelti uunin yläosaan. Anna vaahtokarkkien pehmetä, mutta ei sulaa.
  3. Nostele pähkinät ja vaahtokarkit piirakan päälle. Voit paahtaa vaahtokarkkeja vielä tohottimella.
  4. Valuta vielä kinuski päällimmäiseksi.
  5. Tarjoile piirakka heti ja kun vaahtokarkit ovat vielä lämpimiä ja pehmeitä!

Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskillaKurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla

Mitäs mieltä olette tästä? Lähteekö testiin?

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää Halloween-reseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

7 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Minttusuklaan makuiset Haamumarengit
Seuraava artikkeli: Terveisiä Lontoosta – Leivonnan trendit 2019 »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Maikki sanoo

    27.10.2018 11:24

    En oo ikinä tehnyt kurpitsasta mitään leivonnaista, mutta tästä reseptistä on hyvä aloittaa sen kokeilu 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.10.2018 11:20

      Kurpitsa on niin aliarvostettu raaka-aine, suosittelen ehdottomasti koittamaan 🙂 Yleensä kurpitsapiirakka tarjoillaan kermavaahdon kanssa, mutta me kyllä pidettiin tästä vaihtoehdosta!

      Vastaa
  2. Kaura sanoo

    27.10.2018 23:35

    Ohoh! Näyttää ihanalta. <3 En ole koskaan leiponut kurpitsaa käyttäen mitään. Pitää kokeilla pian. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.10.2018 11:21

      Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Kurpitsakakku on myös herkkua – saman tyyppinen kuin porkkanakakku ja syksyisen mausteinen 🙂 Kiitos Kaura <3

      Vastaa
  3. Paivi sanoo

    22.10.2020 11:04

    Täällä Sveitsissä en löydä piparkakkumaustetta. Mitä voisin käyttää sen sijasta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.10.2020 11:13

      Piparkakkumausteessa on kanelia, neilikkaa, kardemummaa, pomeranssia ja inkivääriä 🙂 Voit tehdä oman sekoituksen näistä tai käyttää vain osaa.

      Vastaa
      • Päivi sanoo

        24.10.2020 10:44

        Kiitos, Anni! Noita löytyy 😊

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios