• Etusivu
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Häähumua
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
    • Mökkiohjeet
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Vegaaninen
  • Ravintolat & Kirjat
  • Mehut ja muut juomat

Annin Uunissa

Herkullista Elämää

  • Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
Halloween, Makeat piirakat

Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla

27.10.2018

Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla

Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla

Tietyistä työkiireistä johtuen en ole kerennyt tänä vuonna suunnitella ja toteuttaa uusia Halloween-ohjeita. Olenkin jakanut teille Facebookin ja Instagramin puolella edellisten vuosien vinkkejä. Yhdeltä lukijalta sain ihanan palautteen, ”on tosi kiva kun muistuttelet myös vanhoista hyvistä ohjeista. Blogi on täynnä reseptejä, jotka olen unohtanut ja joita en ole kerennyt vielä testata”. Muistuttelen teitä siis jatkossakin arkiston helmistä.

Yksi monena syksynä mielessä poltellut piirakka on kuitenkin kurpitsapiirakka, joka on ollut leivontalistallani jo pari vuotta. Selaisin New Yorkista ostamaani Fall Baking –lehteä tällä viikolla (palaan tähän lehteen joka vuosi ja saan sieltä aina vaan uusia ideoita!) ja törmäsin siellä syksyiseen piirakkaan, joka on tuunattu vaahtokarkeilla, pähkinöillä ja kinuskilla. Oli ihan pakko hakea kaupasta kurpitsa ja alkaa hommiin.

Tässä piirakassa yhdistyy neutraali piirakkapohja, ihanan samettisen paahteinen kurpitsatäyte, paahdettujen pähkinöiden rapeus ja suussa sulavien vaahtokarkkien pehmeys. Ihanan syksyisen överipiirakan kruunaa itse keitetty kinuski, joka toimii niin täydellisesti tässäkin ohjeessa.


Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla

10-12 piirakkapalaa

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita
  • 3 rkl kylmää vettä
  1. Mittaa jauhot, sokeri ja suola isoon kulhoon.
  2. Paloittele kylmä voi sokeripalan kokoisina kuutioina jauhojen sekaan.
  3. Nypi voi ja jauhoseos murumaiseksi seokseksi.
  4. Lisää lopuksi kylmä vesi ruokalusikallinen kerrallaan ja muotoile taikinasta tasainen pallo.
  5. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappin puoleksi tunniksi.
  6. Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla isoksi ympyräksi ja nosta 26-28 cm piirakkavuokaan.
  7. Tasoita piirakan reunat ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Painele haarukalla reikiä piirakkapohjaan.
  8. Painele foliota piirakan reunoille ja esipaista piirakkaa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Täyte

  • 4 dl kurpitsapyrettä (1 pieni hokkaido kurpitsa)
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl vanilja-aromia
  • ripaus suolaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  1. Valmista ensin kurpitsapyre halkaisemalla kurpitsa neljään osaan ja poista siemenkota.Voit suihkaista lohkojen päälle vuokaspräytä tai öljyä estääksesi pinnan kovettumisen uunissa. Paahda lohkoja 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes haarukka painuu kevyesti kurpitsaan. Koverra kurpitsan liha isoon kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Lisää mausteet, sokeri ja kermaviili – sekoita.
  3. Lisää lopuksi kevyesti vatkatut munat sekaan, sekoita kunnolla ja kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.
  4. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  5. Jäähdytä piirakka kunnolla, voit antaa sen myös tekeytyä seuraavaan päivään jääkaapissa, jolloin maku paranee.

Kinuski

  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl kermaa
  1. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan ja keittele kinuskiksi (noin 5-7 min).

Vaahtokarkit ja pähkinät

  • vaahtokarkkeja
  • pekaanipähkinöitä
  1. Asettele pähkinät uunipellille ja paahda niitä noin 5 minuuttia 175 asteisessa uunissa.
  2. Lisää vaahtokarkit pellille ja aseta pelti uunin yläosaan. Anna vaahtokarkkien pehmetä, mutta ei sulaa.
  3. Nostele pähkinät ja vaahtokarkit piirakan päälle. Voit paahtaa vaahtokarkkeja vielä tohottimella.
  4. Valuta vielä kinuski päällimmäiseksi.
  5. Tarjoile piirakka heti ja kun vaahtokarkit ovat vielä lämpimiä ja pehmeitä!

Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla Kurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskillaKurpitsapiirakka vaahtokarkeilla ja kinuskilla

Mitäs mieltä olette tästä? Lähteekö testiin?

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää Halloween-reseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Halloween Kurpitsa Leivonta Makeat piirakat
by Anni Paakkunainen 
4 kommenttia

About Anni Paakkunainen

View all posts by Anni Paakkunainen

Muita postauksia

  • Lahjaidea: PiparkakkukranssiLahjaidea: Piparkakkukranssi
  • Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
  • Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
  • Portugalin helmet: Lissabon & LagosPortugalin helmet: Lissabon & Lagos
Edellinen postaus: Minttusuklaan makuiset Haamumarengit
Seuraava postaus: Terveisiä Lontoosta – Leivonnan trendit 2019

Kommentit

  1. Maikki sanoo: 27.10.2018 11:24:ssa

    En oo ikinä tehnyt kurpitsasta mitään leivonnaista, mutta tästä reseptistä on hyvä aloittaa sen kokeilu 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 28.10.2018 11:20:ssa

      Kurpitsa on niin aliarvostettu raaka-aine, suosittelen ehdottomasti koittamaan 🙂 Yleensä kurpitsapiirakka tarjoillaan kermavaahdon kanssa, mutta me kyllä pidettiin tästä vaihtoehdosta!

      Vastaa
  2. Kaura sanoo: 27.10.2018 23:35:ssa

    Ohoh! Näyttää ihanalta. <3 En ole koskaan leiponut kurpitsaa käyttäen mitään. Pitää kokeilla pian. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 28.10.2018 11:21:ssa

      Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Kurpitsakakku on myös herkkua – saman tyyppinen kuin porkkanakakku ja syksyisen mausteinen 🙂 Kiitos Kaura <3

      Vastaa

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae tästä blogista

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Vuoden Herkullisin

Vuoden Herkullisin - IBA - Blog Awards

Annin Uunissa

Tervetuloa tutustumaan Annin omaan resepti- ja matkakirjaan. Blogin takana on herkkuihin, matkailuun ja kuvaamiseen hurahtanut esteetikko ja yrittäjä. Leivon kaikkea kaunista niin suolaista kuin makeaa. Herkuissani keskityn kauden teemoihin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin kotona ja matkoilla. Haluan tietää myös kuka ruudun toisella puolella on, joten jätähän terveisiä, toiveita tai palautetta!

info(at)anninuunissa.fi

Seuraa somessa

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakkupohjat Kakut Keksit ja muut makeat Kirja Kuorrutteet ja täytteet Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

Omenareseptit

Omenareseptit

Puolukka

Puolukka

Täydellinen Porkkanakakku

porkkanakakku

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

Häähumua

Häähumua

Minikakut

Minikakut

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Sokerikakkupohja

Leipurin Työvälineet

Leipurin Työvälineet

Vegaaninen Kinuski

Vegaaninen Kinuski

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit - Annin Uunissa

Jääkaappisämpylät

Jääkaappisämpylät

DAIMKAKKU

DAIMKAKKU

Keksikakku

Keksikakku

Marengit ilman uunia

Marengit ilman uunia

BEBE-LEIVOKSET

Bebe

BOSTONKAKKU

Bostonkakku

Suklaaspray

Suklaaspray

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Äidin Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Vadelmareseptit

Vadelma Reseptit

Punaherukka -reseptit

Punaherukka - Leivonta - Ohjeet

Mansikkareseptit

Annin Uunissa - Mansikkareseptit

Raparperireseptit

Raparperireseptit

Mansikkakakku

Mansikkakakku - Leivonta - Annin Uunissa
Parhaat ruokablogit
  • Tietosuojalauseke

LUE LISÄÄ ANNISTA

Anni

Tuoreimmat

  • Lahjaidea: Piparkakkukranssi
    Lahjaidea: Piparkakkukranssi
    Joulu, Keksit ja cookies
  • Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivä, Kakkupohjat, Täytekakut
  • Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Joulu

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja saat 5 euroa shoppailurahaa!

  • ✨ Toivoisin, että joulujärjestelyt olisivat näin pitkällä eli lahjat tehtynä, hankittuna ja pakattuna koristellun kuusen alla 🌲 Tällä viikolla sairastelu ja väsymys on vienyt voimat ja kaikki sekä vähän enemmän on tekemättä. Tämän lisäksi pino työpöydällä kasvaa ja päivät hupenevat kalenterista yksi kerrallaan ✨ Tilanne on näkynyt ja näkyy varmasti ensi viikollakin hiljaisuutena täällä somen puolella. Ellen piristy ja saa jostain supervoimia! Näillä ajatuksilla toivottelen mukavaa lauantai-iltaa ✨
  • Fudge 💕 Näitä ajattelin keitellä tänäkin vuonna lahjapaketteihin ✨ Myös itselleni (keittäjä saa tietty myös kaikki ihanat rumat reunapalat). Onko toimivia makuyhdistelmiä vinkata? Tähän mennessä on kokeiltu piparminttu, oreo, perinteinen ja lakritsi 👌🏻
  • Suomen lippu 🇫🇮 Leivottiin maanantaina @hannasumari kanssa Itsenäisyyspäivän ihanin täytekakku, jossa maistuu mustikka ja vanilja ✨ Kakun video-ohje eli uusin jakso löytyy linkkinä profiilista. Joskus ne kaikista yksinkertaisimmat ja tutuimmat ohjeet saattavat olla niitä haastavimpia, siksi kerromme ja näytämme vinkit täydellisen kakkupohjan leipomiseen, kakun leikkaamiseen, täyttöön sekä kermapursotuksiin 👌🏻 Katsoitko jakson jo? Mitä pidit siitä? Mitä toivoisit jatkossa näkeväsi ohjelmassani? 🍰
  • Parhaat pikkujoulut ikinä 🌿 Askarreltiin koko ilta tyttöjen kanssa kransseja ja naposteltiin herkkuja juustolautaselta sekä siemailtiin kuohuvaa 🥂 Kiitos @homeingardenkauniainen terapeuttisen kranssipikkujoulun toteuttamisesta. Mikä ilo oli oppia, tehdä ja nauraa yhdessä ✨ Nähdä ystäviä ja inspiroitua! Tästä olimme kaikki yhtä mieltä ja syntyi perinne pikkujouluihin, joiden jälkeen voi ripustaa seinälle kauniin itsetehdyn joulukranssin! Upeaa joulukuun ensimmäistä ✨ Psst.. huomenna klo 9.10 MTV3-kanavalla juhlitaan ennakkoon Itsenäisyyspäivää ja leivotaan sen mukaisesti 💙
  • 🌆 Piparkakkukaupungin kaavat ja ohjeet löytyvät nyt blogista ✨ Kaikki piparkakkuprojektit ovat haastavia, ainakin minulle. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Tässä versiossa leivotaan itse tehdystä taikinasta kaavojen mukaan pieniä talon päätyjä, jotka liimataan koristelun jälkeen piparkakusta tehtyyn alustaan ympyrän muotoon. Sisälle laitoin pienen lasin, jonka päälle laitoin pienemmän version edellisestä 👌🏻 Pienemmän version sisään laitoin kynttilän. Tadaa lyhty! Millainen piparitalo teillä tehdään tänä vuonna? ✨#anninuunissa
  • Currently dreaming of this 💦 🌴☀️ On niin harmaata, märkää ja kylmää. Tällä viikolla mut on vallannut kaamoksen voima. Pimeys väsyttää ja ahdistaa. Tekisi mieli piiloutua huopien alle ja nukkua koko ajan. Syödä lohturuokaa ja vaeltaa villapöksyissä pitkin asuntoa. ⁣
⁣
Luulin jo viime viikolla jouluhurmiossa ettei tämä fiilis nappaa mua tänä vuonna ollenkaan, mutta toisin kävi 😴 Vielä vaikeampaa tämä on just nyt kun teen töitä kotoa. Ahdistaa saamattomuus ja tehottomuus (tosin saan pestyä pyykkiä työpäivän aikana), vaikka samaan aikaan mietin, että olen todellakin  ansainnut tämän. En kaipaa yhtään viime vuosien liiallista joulukiirettä, jonka joulumyynti kaupalla aiheutti. Siis mulla on vapaa-aikaa tehdä mitä huvittaa. Mitä se on? 😂 Ehkä just nyt on se aika ottaa rennommin. Se on välillä todella vaikeaa, koska myös some aiheuttaa tietynlaisia paineita. Sitä ahdistuneena katselee mitä muut saavat aikaan, tekevät ja nauttivat. Poden someahdistusta aina välillä. Someahdistus saa kiireen ja paineen kasvamaan ja jopa itsetunnon heikentymään kun itseään alkaa vertailla, vaikka ei missään nimessä pitäisi! Onko sulla joskus tällaisia fiiliksiä? ⁣
⁣
Olen haikeuksissani selaillut häämatkakuviamme (josta on kohta jo vuosi!) ja haaveillut juuri tästä hetkestä. Samalla suunnitellut jo tulevia lämmön hetkiä. Pakoa arjesta auringon alle 💛 Kyllä tämä tästä. Yhden viikon muiden joukossa voi ottaa hieman rennommin ja vaikka vaan haaveilla!
  • 🌱🌶 Tiedättekö sen herkullisen ja mehevän yrttivoipatongin? Tämä on vähän kuin se, mutta niin paljon parempaa! Nämä ihanan pehmeät ja kuohkeat joulukuusen 🎄muotoon asetellut sämpylät on täytetty kahdella erilaisella maustevoilla ja koristeltu voista löytyvillä yrteillä ja mausteilla. Äiti oli leiponut viime vuonna meille jouluksi sämpyläkuusen. Rakastuin siihen ja sämpylät loppuivat kesken suurperheen joulupöydässä. Nykyään noita sämpylöitä on meillä ympäri vuoden. Kaikissa juhlissa ja joskus ihan muuten vaan. Tänään äiti opettaa myös teille miten helppo sämpyläkuusi leivotaan 🙏🏻 MTV3 klo 9.10 Huomenta Suomi Extra ✨ #anninuunissatv
  • Postikortteja Portugalista 💌 ⁣
⁣
Pakenimme etelään vuoden pimeimmän kuukauden alussa. Hengitimme raikasta meri-ilmaa, imimme itseemme D-vitamiinia ja söimme luultavasti viimeistä kertaa tänä vuonna ulkona. Uusi matkakertomus nyt blogin puolella, linkki profiilissa ✨ ja kohokohdissa tarinoita videoiden muodossa 👆🏻 #anninmatkat

Seuraa @anninuunissa

Copyright © 2019 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios