• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Liukuvärikakku: Mustikkamousse, Valkosuklaamousse ja Sveitsiläinen voikreemi

Kreemikakut

16 elo

Pari viimeistä viikkoa ja varsinkin viikonloppua ovat olleet hyvin leivonnan täytteisiä. Olen leiponut kauden marjoista, jopa pienellä paniikilla, jotta saan ihanat mustikat, vadelmat ja mansikat käytettyä ja maisteltua tehokkaasti. Tämä sesonki on kuitenkin niin lyhyt, että siitä pitää nauttia. Tänään vietimme ravintolapäivää ja siitä aion kirjoteilla teille lisää ensi viikolla. Kaiken tämän lisäksi olen tehnyt kakkuja ja kuppikakkuja ystävien ja perheen juhliin viime viikkoina.

Tässä on kakku viime viikonlopulta. Kakulla juhlittiin pienen Evanin nimiäisiä. Sain kakun tekoon vapaat kädet ja yleensä silloin haluan kokeilla jotain uutta. Päätin lopulta leipoa tämän sveitsiläisellä voikreemillä kuorrutetun liukuvärikakun, jonka koristelin yksinkertaisesti omalla pienellä viirillä ja nonparelleillä.

Kakkupohjana tässä kakussa oli kaksi 3 munan sokerikakkupohjaa, jotka paistoin 20 cm alumiinisessa vuoassa ja leikkasin täyttöä varten kahteen osaan. Koko kakun kostutukseen käytin noin 1,5 dl vaniljamaitoa. Täytteenä kakussa oli yksi kerros valkosuklaamoussea ja kaksi kerrosta mustikkamoussea. Kakun päälle levitin sveisiläisen voikreemin palettiveitsellä.


Liukuvärikakku: Mustikkamousse, Valkosuklaamousse ja Sveitsiläinen voikreemi

Valkosuklaamousse:

  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 150 g valkoista suklaata

Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoseokseen. Lopuksi vatkaa kerma joukkoon.

Vinkki! Lisää 1-2 liivatetta, jos haluat jämäkämmän moussen. 

Mustikkamousse:

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatetta + tilkka vettä
  • 1,5 dl kermaa
    300 g soseutettuja mustikoita

Soseuta mustikat sauvasekoittimella sileäksi. Vaahdota kerma ja vaniljakastike keskenään monitoimikoneeessa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää soseutetut mustikat edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi sekaan kerma ja vaniljavaahto.

Sveitsiläinen voikreemi:

  • 150 g valkuaista
  • 250 g sokeria
  • 300 g voita (mielellään suolatonta tai vähäsuolaista)
  • Vihreää ja sinistä pastaväriä

1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki eli kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Muista lisätä sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokeri on sulanut kokonaan.

2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee ainakin 5 minuuttia.

3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.

4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää.

5.Värjää kreemi lopuksi. Jaa kreemi kolmeen kulhoon. Lisää kreemin joukkoon elintarvikeväriä ja sekoita se kunnolla. Pastellivärit eivät tarviste paljon väriä. Kreemi on valmis kakun kuorruttamiseen heti.

Liukuvärjätty kakku aloitetaan kuorruttamalla kakun päältä (vihreä kreemi), sitten siirrytään alareunan kuorrutukseen (sininen kreemi) ja lopuksi kakun keskikohta kuorrutetaan valkoisella kreemillä. Näin liukuvärjäys onnistuu kakkuun yksikertaisesti ja helposti ilman kikkailua. Palettiveitsi viimeistelee kauniin pinnan.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

37 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sitruuna-Lakritsa-Jäätelö (ilman konetta)
Seuraava artikkeli: Mahtava Ihana Ravintolapäivä »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jenni / Juhlahuuma sanoo

    17.8.2015 22:44

    Ihanat värit ja tuo liukuvärjäys!! ♥ Ai että!! 🙂 Mun on kyllä kokeiltava tätäkin!! Tein sun inspiroimana ekaa kertaa pyöreän voileipäkakun ja voi jaiks, mä taisin nyt hurahtaa leipomiseen!! 😀 ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.8.2015 05:36

      Kiitos Jenni 🙂 Mahtavaa mahtavaa! <3 Tätä kakkua oli ensinnäkin hauska tehdä, upea ihastella ja herkullista syödä. Leipominen on parasta. En yhtään ihmettele, että olet hurahtanut 😉

      Vastaa
  2. Sanna M sanoo

    9.8.2016 18:11

    Heippa! Toimiiko tällainen marenki jos sillä kuorruttaa kakkuun sellaisen "ruohopäällisen"? Eli käyttäisin sellaista pienireikäistä tyllaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.8.2016 03:56

      Hei Sanna, kyllä tämä kreemi sopii juuri sellaisen ruohon pursotukseen, koska kreemi on jämäkkää ja poitää hyvin muotonsa. 🙂

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    21.9.2016 15:14

    Hei monelle henkilölle tuo ohje on. Pitäisi tehdä 30hlö kakku, niin ajattelin noita tarvikemääriä :).

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.9.2016 15:52

      Hei, tämä on 6 kananmunan kakku ja todella korkea, koska tehty 20cm vuokaan. Sanoisin, että kakku oli mitoitettu noin 25 hengelle ehkä hieman yli – riippuen hieman palan koosta.

      Mukavaa leivontaa! 🙂

      Vastaa
  4. Pähkis sanoo

    12.4.2017 08:48

    Hei, tää kuulostaa hyvältä kreemiltä mutta kypsyykö kananmuna tuossa lämpötilassa kun sitä kuumennetaan? Vierastan leivonnassa kaikkea missä on raakaa kananmunaa ja ne jää syömättä. Olen tekemässä kakkuja syntymäpäiville ja haluaisin tehdä tällä kertaa kreemikuorrutteen ja suklaa ganashea päälle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.4.2017 09:42

      Hei, kreemi tehdään ns. sveitsiläiseen marenkiin, jossa valkuaisvaahto kypsytetään vesihauteessa. Eli kyllä kananmuna kypsyy kokonaan. Tämä on suosikkikreemini ja teen sen todella usein. Alla linkitettynä pari muuta kakkua, jonka pinnalla se on minulla käytössä:

      http://www.anninuunissa.fi/2016/07/paaryna-marenkivoikreemi-ja-pursotuksia.html

      http://www.anninuunissa.fi/2016/07/hempea-punaherukka-suklaatryffelikakku.html

      http://www.anninuunissa.fi/2016/10/erokakku-overikkakku-sitruunasuklaakakku.html

      Vastaa
  5. Marika sanoo

    6.5.2018 11:30

    Onko mustikkamousse tarpeeksi jämäkkää voikakkupohjaan? Ja paljonko pitäisi tehdä että riittäisi halkaisijaltaan 24cm ja 15cm pohjien yhteen väliin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2018 07:53

      Hei Marika,

      Voit lisätä liivatteen määrää, joka jämäköittää täytettä hiukan. Tekisin ohjeen ainakin tuplana. Vaikea arvoida ihan tarkkaan, koska en tiedä kuinka paksut välit haluat. Kokeilemalla se selviää 🙂

      Vastaa
  6. Tiuhti sanoo

    15.8.2018 14:23

    Hei!
    Onko tuo ohjeen mustikkamousse yhteen väliin? Jos tekee samanlaisen kuin sinulla yllä 1xvalkosuklaamousse ja 2x mustikkamousse?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.8.2018 07:46

      Moikka,

      Täyte ohjeet on yhteen väliin (20-22 cm kakku). Taisin laittaa tuon mustikkamoussen kaksi kertaa 🙂

      Vastaa
  7. Riikka sanoo

    19.8.2018 19:07

    Hei,

    Tein valkosuklaamoussen yhdessä marjamoussen kanssa kakun väliin ja valkosuklaamoussesta tuli omaan makuuni hieman liian makea. Kysynkin siis onko valkosuklaamousseen tulevalla sokerilla joku muukin tarkoitus kuin makeuttaminen eli kärsiikö moussen rakenne jotenkin jos jätän sokerin pois?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.8.2018 19:23

      Voit jättää sokerin pois 🙂

      Vastaa
  8. Viivi sanoo

    9.9.2018 10:52

    Maistuuko tuo mustikkatäyte kuinka vahvasti? Vai peittyykö mustikan maku valkosuklaan alle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.9.2018 17:29

      Hei Viivi,

      Aromien vahvuus on aina makuasia, jos sanon että minusta maku oli vahva voi se sinulle olla silti laimempi. Minusta mustikan maku ei peity vaan on kivasti tasapainossa valkosuklaan kanssa 🙂

      Vastaa
  9. Linda sanoo

    20.9.2018 10:56

    Jos monitoimikoneessa ei ole lapaa, millä voi kannattaa sekoittaa kuorrutteeseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2018 11:49

      Ihan tavallisella vispilällä 🙂 Täällä lisää vinkkejä marenkivoikreemin tekoon:

      https://www.anninuunissa.fi/paaryna-marenkivoikreemi-ja-pursotuksia/

      Vastaa
  10. Lucinda sanoo

    2.12.2018 15:22

    Heips, jos teen kakun kokonaan tarjoilua edellisenä päivänä , säilyykö kakku hyvänä ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.12.2018 15:42

      Hei,

      Kyllä säilyy kun pidät sen jääkaapissa hyvin peiteltynä 🙂

      Vastaa
  11. Kristiina sanoo

    5.1.2019 12:15

    Riittääkö tämä määrä valkosuklaamoussea normaalikokoiseen kääretorttuun täytteeksi vai täytyykö tehdä tupla-annos. ajattelin tehdä kääretorttukakun jonka sitten ”kuorrutan” sokerimassalla.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2019 03:38

      Hei Kristiina,

      uskoisin, että tämä annos riittää kyllä hyvin. En ole kuitenkaan testannut riittoisuutta ja en tiedä kuinka paksun kerroksen haluat, joten parhaiten näet itse kokeilemalla 🙂

      Vastaa
  12. Sonja sanoo

    8.6.2019 22:12

    Tästä tuli ihan mahtava ristiäiskakku pojalle, kuorrutteen vaihdoin liukuvärjättyyn kermaan 💙

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.6.2019 08:22

      Ihana kuulla 🙂

      Vastaa
  13. Amatööri sanoo

    24.9.2019 11:52

    Hei, tein tämän kreemin äskettäin mutta en saanut kreemistä jämäkkää? Miten kauan kreemi voi olla huoneen lämmössä? Kannattaako kreemi säilyttää vaikka jääkaapissa päällystämis vaiheiden välissä?
    Kiitos etukäteen 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2019 08:29

      Hei,

      Voipohjaiset kreemit jämäköityvät aina kylmässä. Eli voi ja kannattaa säilyttää jääkaapissa. 🙂

      Vastaa
  14. Jessica sanoo

    26.3.2020 19:15

    Moikka!
    Riittääkö tämän ohjeen valkosuklaamousse 15cm kakun kahteen väliin?
    Ja jos kyseessä on raskaampi kakkupohja (mehevä vaalea vaniljakakkupohja) niin riittääkö moussen rakenne sellaisenaan vai montako liivatetta voisi tarvita että kakku pysyy kasassa?:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2020 08:34

      Moikka,

      tämä on veikkaus: että riittää. Tämä on vanha ohje, enkä täysin muista kuinka paksu kerros moussea tuli isompaan kakkuun. Lisäisin 2 liivatetta, kuten ohjeessa on 🙂

      Vastaa
      • Jessica sanoo

        27.3.2020 09:55

        Kiitos nopeasta vastauksesta!:)

        Vastaa
  15. Paula sanoo

    10.11.2020 12:06

    Onnistuuko voikreemin teko pelkällä käsivatkaimella? Jos kerran onnistuu ihan vispilällä kuitenkin. Haluaisin tuota liukuvärjäystä kokeilla kuorrutteeksi. Jos kreemin teko ei onnistu niin suosittelisitko minkätyyppistä kuorrutusta (pelkän käsivatkaimen voimin toimivalle leipurille)?

    Kiitos etukäteen! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2020 14:26

      Hei, kyllä onnistuu voikreemin myös käsivatkaimella. Pelkkää perinteistä vispilää en käyttäisi, saattaa käsivoimat loppua kesken. Voikreemin teossa tärkeää on kunnollinen ja pitkä vatkaus, jotta voi ei maistu läpi. Kreemin tulee olla vaaleaa ja kuohkeaa.

      https://www.anninuunissa.fi/monipuolinen-voikreemi/

      Vastaa
  16. Tinde sanoo

    18.3.2021 08:50

    Hei Anni!
    Minulla valkosuklaamousse menee aina pilalle kun lisään sen juuston joukkoon. Eli kun lisään sulan valkosuklaan juustoon niin suklaa menee saman tien kokkareiksi. Eli pitääkö juusto olla huoneen lämpöistä kun lisään suklaan siihen, vai missä luulisit mahdollisen syyn olevan? Pandan suklaata käytän.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.3.2021 12:26

      Heippa,

      kuulostaa siltä, että lämpötila erosta johtuisi. Muistathan aina jäähdyttää suklaan? Myös tuorejuustoa voi pitää hetken aikaa pöydälle ettei se oli ihan jääkaappikylmä.

      Vastaa
  17. Tinde sanoo

    24.3.2021 08:00

    Selvä. Yritän noilla vinkeillä seuraavaksi. Kiitoksia paljon Anni!

    Vastaa
  18. Marja-Terttu Karjanmaa sanoo

    24.5.2021 09:28

    Kaupassa on ilmeisesti mustikkasosetta valmiina (kuten mangoa ) n. 300 ml purkissa. Sopisikohan se soseutetun mustikan sijasta? Kiitos sinulle.

    Vastaa
    • Marja-Terttu sanoo

      24.5.2021 09:50

      Tein aiemmin ohjeellasi marjatäytteen ja onnistui hyvin. Nyt tekisi mieli kokeilla mustikkaa, mutta mietin ettei jää liian miedoksi maku.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        24.5.2021 13:24

        En ole löytänyt mustikkasosetta valmiina. Teen sen itse pakastemustikoista. Maun sopivuus itselle selviää vain maistelemalla 🙂

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios