• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Raikas Rahkapiirakka (sitruuna+vadelma)

Makeat piirakat· Pääsiäinen

25 maalis

 

Nyt ollaan taas perinteiden äärellä. Minun mielestäsi rahkapiirakka kuuluu pääsiäiseen, vaikka se saattaa näyttää vähän tylsältä mahtavien pääsiäiskakkujen vierellä. Tylsyys ei vaikuta makuun, sillä rahkapiirakat ovat ihan älyttömän herkullisia, kuten myös tämä sitruuna-vadelma rahkapiiras!

 

Meillä herkuteltiin heti kerralla puoli piirakkaa, vaikka tarjolla oli muitakin jälkiruokia. Vadelmat piristävät ihanasti makeaa rahkatäytettä ja  tuovat väriä tähän raikkaaseen perinneherkkuun. Paistoin tarkotuksella piirakan pintaa hieman enemmän, jotta piirakka ei jäisi vaalean kalpeaksi. Nyt taidan käydä hakemassa vielä yhden palan!

 

Tässä teille helppoakin helpompi ohje.

 


Raikas Rahkapiirakka (sitruuna+vadelma)

Muropohja: 
  • 100g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  2. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen kanssa.
  4. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
  5. Levitä taikina piirakkavuokaan.
Täyte:
  • 200g sitruunarahkaa
  • 200g vaniljarahkaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta (Dr. Oetker)
  • vadelmia
  1. Mittaa kaikki täytteet kulhoon ja vatkaa sekaisin (paitsi vadelmat).
  2. Kaada täyte muropohjan päälle.
  3. Asettele vadelmat täytteen päälle.
  4. Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Vinkki! Halusin omaan piirakkaani hiemän väriä, joten käänsin viimeisillä minuuteilla ylälämmön päälle.


Lisää Pääsiäisherkkuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Herkullisen Pääsiäisen Vinkit!
Seuraava artikkeli: Appelsiini-suklaajuustokakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. MINI sanoo

    25.3.2016 17:09

    Herkullisen näköinen piirakka.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.3.2016 05:55

      Kiitos Mini, piirakka oli todella herkullsita myös maultaan! 🙂 Hauskaa Pääsiäistä!

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    26.3.2016 08:42

    Voi harmi, juuri äsken otin persikkarahkapiirakan uunista ja tää kuulostais niiiin hyvälle!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.3.2016 09:52

      No mutta persikkarahkapiirakka on myös hyvää! Leivot tämän ylihuomenna 😉 Pääsiäistä on vielä jäljellä!

      Vastaa
  3. Kati sanoo

    3.4.2021 12:02

    Hei, voiko tuon kerman korvata jollain maidottomalla versiolla? Kun on ystäviä jotka eivät kestä ollenkaan laktoosia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2021 13:31

      Moikka, sitten pitää korvata myös voi ja rahka. Uskon kyllä, että onnistuu käyttämällä margariinia, kaurakermaa ja kaurapohjaista jogurttia.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios