Korkea Juustoinen Paprika-Sipulipiirakka

Korkea Juustoinen Paprika-Sipulipiirakka

Olen rakastunut täydellisesti uuteen korkeaan piirakkavuokaani, jossa on irtopohja! Irtopohjan ansiosta saat nostettua kauniin aaltoreunaisen piirakan tarjolle vuoasta. Korkea piirakka on komea näky juhlapöydässä.

Täällä kotona leijailee huumaana tuoksu ja tuossa pöydällä notkuu herkullinen piirakka. Juustoinen paprika-sipulipiirakka maistuu taivaalliselta – tiedän, koska maistoin sitä jo! Syö tai tarjoile suolainen piirakka sellaisenaan, kuumana, puolilämpimänä tai jäähtyneenä! Piirakka sopii loistavasti suolaiseksi juhlatarjoiltavaksi kevään juhliin ja myös herkulliseksi lounaaksi salaatin kera arkena. Ai että miten ihanaa ovat nuo korkeat rapeat reunat, jotka ovat juurikin korkeamman piirakkavuoan ansiota! Tämä lihaton piirakka sopii myös kasvissyöjille, jos haluat lisätä makua piirakkaan lisää täytteeseen paistettua ja pieneksi leikattua pekonia.


Korkea Juustoinen Paprika-Sipulipiirakka

Pohja:

  • 1 dl sänmpyläjauhoja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl emmetal juustoraastetta
  1. Mittaa jauhot, suola ja paloiteltu kylmä voi kuolhoon.
  2. Nypi voi yhdellä kädellä taikinaan ja pidä toisella kädellä kulhosta kiinni.
  3. Kun seos on murumaista ja isot voinypyt nypitty jauhojen sekaan – lisää vesi ja juustoraaste.
  4. Vaivaa taikina tasaiseksi nopeasti ja painele korkean irtopohjallisen piirakkavuoan pohjalle (25cm).
  5. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10min (tee täyte sillä aikaa).

Vinkki! Voit käyttää pohjassa myäs pelkkiä vehnäjauhoja tai pelkkiä sämpyläjauhoja. Piirakkapohjan esipaisto estää pohjaa vettymästä täytteen lisäämisen jälkeen. 

Täyte: 

  • 1 iso sipuli
  • 2 paprikaa
  • 400 g (2 purkkia) kermaviiliä
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl emmental- juustoraastetta
  • rouhittua tuoretta mustapippuria
  • 1-2 tl suolaa
  1. Hienonna sipuli sekä paprikat pieneksi ja kuullota ne kevyesti öljyssä kuumalla pannulla.
  2. Mittaa kermaviili, kananmunat, 1 dl juustoa ja mausteet kulhossa.
  3. Lisää kuullotettu paprikaseos esipaistetun pohjan päälle.
  4. Kaada kermatäyte piirakkavuokaan paprikaseoksen päälle.
  5. Ripottele 1 dl juustoraastetta piirakan pintaan.
  6. Paista piirakkaa vielä 30 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla.

Vinkki! Tee täyteläisempi piirakka vaihtamalla kermaviili ruokakermaan tai kunnon kuohukermaan! Saat maistuvan lihaversion lisäämällä täytteeseen 100 g paistettua ja hienonnettua kinkkua tai pekonia. Lisää mieliyrttejäsi täytteeseen antamaan lisää makua!

Korkea Juustoinen Paprika-Sipulipiirakka
Aurinkoista päivää!
♥ Anni

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Hei!

    Olen suunnittelemassa valmistujaisjuhliini menua, ja tämä piirakka vaikutti oikein herkulliselta ja sopivalta tarjottavaksi juhliin. Onnistuisikohan tämä peltipiirakkana? Kuinka monikertaisena piirakka pitäisi tehdä? 🙂

    Aurinkoista kesää!

    1. Hei,

      Kiva kun kiinnostuit reseptistä 🙂 Onnistuu varmasti peltipiirakkanakin. Kokeilisin tuplata ohjeen pellille 🙂 Aurinkoista kesää ja mukavia juhlia!

  2. minävain sanoo:

    Hankin tuollaisen samanlaisen vuoan, mutta sen halkaisija on n. 20 cm. Jos haluaisin tehdä jonkin satunnaisen piirakan, suolaisen tai makean, tuollaiseen vuokaan, kuinka minun tulisi muuttaa ainesmääriä, jos ohjeen alkuperäinen vuoka olisi esim. 24 cm? Voiko silloin käyttää samoja ainesmääriä omaankiin vuokaani, sillä vuoassahan on kuitenkin korkeat reunat? Kiitos jo vastauksestasi!

    1. Hei, testaisin tekemällä samankokoisen taikinan kuin tuohon 24 cm vuokaan. Kokeilemalla opit millainen taikina sopii juuri sinun vuokaasi 🙂 Pohjan voi myös taputella ohuemmaksi tai paksummaksi oman mielen mukaan. Mukavaa kesää!

  3. Eeva-Liisa sanoo:

    Heippa!Minkä merkkinen vuoka kyseessä?Miten sait pysymään reunat noin korkealla esipaiston aikana?

    1. Heippa, vuoka on Patisse merkkinen, en tiedä myydäänkö enää Suomessa tätä korkeaa mallia. Käytän foliota tai herneitä reunoja pitämään esipaistossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *