• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Toffeen makuiset Halloweenkeksit

Halloween· Keksit ja cookies

22 loka
Toffeen makuiset Halloweenkeksit
Toffeen makuiset Halloweenkeksit ovat ihania ja mikä parasta niitä on hauska askarrellla yhdessä lasten kanssa! En ole ikinä ollut mikään keksien leipoja, mutta tänä vuonna innostuin – nimittäin Halloweenkekseistä! Leivoin jo muutama viikko sitten ensimmäisen satsin: Pääkalloja sekä lepakoita ja tässä tulee toinen: kurpitsoja ja luurankoja. Keksit ovat helppo leipoa ja koristella. Lisäksi ne näyttävät hauskalta Halloween-pöydässä ja maistuvat herkulliselta. Leivonta-aromeilla voi loihtia erilaisia makuja keksitaikinaan. Kokeilin tällä kertaa Englantilaista toffeeta, joka toi mukavan pehmeyden ja aromin kekseihin. Lapset rakastavat näitä!
Toffeen makuiset Halloweenkeksit

 Tarvitset nämä muotit keksien tekoon
  • Kurpitsa-muotti
  • Piparkakkumies-muotti
  • Lepakko-muotti

 Toffeen makuiset Halloweenkeksit

Toffeekeksit (noin 30 kpl)

  • 100 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 2 tl Toffee aromia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (1-2min).
  2. Mittaa tällä välin muut aineet valmiiksi (kaikki jauhot samaan kulhoon).
  3. Lisää tomusokeri dsi kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa.
  4. Lisää kananmuna ja aromi ja jatka vatkaamista vielä noin 1-2 minuuttia.
  5. Sihtaa vehnä-, peruna ja leivinjauheseos siivilän läpi kahdessa osassa taikinaan.
  6. Vatkaa pienellä teholla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina on tasaista.
  7. Kääri taikina kelmuun ja laitan jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yön yli.
  8. Kaulitse jääkaappikylmä taikina levyksi jauhoitetulla alustalla.
  9. Ota kurpitsa-muotilla ja piparkakkumies-muotilla keksejä taikinasta.
  10. Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille esim. palettiveitsellä, jotta keksit pysyvät ehjinä.
  11. Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia – niin että keksit ovat kypsiä, mutta eivät ole ottaneet väriä kuin hiukan reunoista.
  12. Jäähdytä keksit jäähdytysritilällä.

Vinkkejä: Halutessasi taputtele taikina litteäksi paketiksi kelmun sisälle jo jääkaappiin, niin helpoitat sen kaulimista. Kylmä taikina on helpointa kaulita – taikina pehmenee ja lämpenee nopeasti. Käytä jauhoja, mikä helpottaa huomattavasti kaulitsemista.

Koristelu

  • 100 g oranssia sokerimassaa
  • musta elintarvikekynä
  • elintarvikeliima
  • sitruunamehua + tomusokeria
  1. Kaulitse sokerimassa ohueksi silikonisella alustalla.
  2. Ota kurpitsamuotilla kurpitsoja massasta.
  3. Sivele kurpitsakeksien päälle ohuelti elintarvikeliimaa siveltimellä ja nosta kurpitsat keksien päälle. Painele ja siloita sormella tarvittaessa.
  4. Tee viillot massaan palettiveitsellä ja värjää kurpitsan kanta mustalla elintarviketussilla.
  5. Tee siruunamehusta ja tomusokerista jämäkkä tahna, laita se pursotinpussiin ja pursota luut piparkakkumieskeksien päälle.
  6. Värjää elintarviketussilla suu ja sieraimet luurangolle.

Herkulliset keksit ovat valmiita juhliin!

Toffeen makuiset Halloweenkeksit
Toffeen makuiset Halloweenkeksit

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso myös vaniljaisten lepakko- ja pääkallokeksien ohje, jonka julkaisin jo aiemmin.

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Herkkujen Berliini
Seuraava artikkeli: Erokakku – Överikkakku – Sitruunasuklaakakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    22.10.2016 06:41

    Aivan ihania keksejä! ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.10.2016 07:06

      Kiitos ihana 🙂 näitä on niin kiva näpertää!

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    1.6.2017 10:36

    Tämä on tosi hyvä ohje. Olen tehnyt tällä jo muutaman kerran ja aina on ollut helppo kaulia ohuitakin keksejä. Kiitos!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2017 10:52

      Ihana palaute 🙂 Kiitos paljon! Mukavaa alkavaa kesää sinulle!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios