
Mitä sinä aiot leipoa Itsenäisyyspäiväksi? Minulla on ollut tapana leipoa aina jotain herkkua, jonka koristelussa tai väreissä näkyy sinivalkoisuus. Kansallisväreihin leivottuja suupaloja on kiva napostella samaan aikaan kun Linnanjuhlien pukuloistoa saa ihastella ja ehkä vähän arvostellakin kotisohvalta.
Tällä kertaa hehkuttelen näitä ihania Pätkis-Kuppikakkuja, jotka ovat kestosuosikkejani! Blogista löytyykin ohje jo entuudestaan erilaisella koristelulla. Tämä resepti on itseasiassa yksi ensimmäisistä blogini resepteistä. Nyt ajattelin muistuttaa näistä herkuista uudemma kerran. Ohje on helppo eikä vaadi vatkailua muffinssitikinan osalta. Pätkis-Kuppikakut eli muffinssit maistuvat ihanilta jopa ilman kuorrutusta!
Minimuffinssit: (noin 40 kpl)
- 100 g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 1,5 tl leivinjauhetta
- noin 100 g pätkiksiä
- 1,5 dl maustamatonta jogurttia
- 2 kananmunaa
- Sulata voi ja anna jäähtyä kunnolla.
- Sekoita kuivat aineet ja paloitellut pätkikset isossa kulhossa.
- Vatkaa kevyesti sulatetun voin joukkoon jogurtti ja munat.
- Sekoita hyvin kuivat aineet voijogurttiseokseen nuolimella kääntelemällä.
- Jaa taikina minimuffinipellille joka vuorattu valkoisilla paperivuoilla.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Tarkista kypsyys tikulla.
- Jäähdytä muffinit jäähdytysritilällä.
Kuorrute:
- 150 g tuorejuustoa
- 50 g voita
- 3 dl tomusokeria
- sinistä pastaväriä
- lumihiutaleita
- nonparelleja
- Vatkaa tomusokeri ja voi sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Vatkaa joukkoon kylmä tuorejuusto.
- Lisää pastaväri.
- Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa (muutama minuutti).
- Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele lumihiutaleilla.
Ihanan näköisiä! ♥
Kiitos 🙂 myös tosi herkkuja <3
Montako miniä tästä tulee?
Noin 40 kpl pientä kuppikakkua 🙂
Kuuluuko taikinan tosiaan olla näin ”tiivistä”? Tuntuu että kuivia aineita on paljon enemmän suhteessa muihin, onnistuin katkaisemaan muovisen nuolijan sekoittaessani aineksia yhteen ja ihan ohjeen mukaan tein 😀
Heips, en kyllä muista, että olisi ollut niin tiivistä, että nuolijakin katkeaa 😀 Kannattaa lisätä silmämääräisesti hieman nestettä, jos tuntuu omaan makuun liian tiiviiltä. Jos jogurtti on todella tönkköä ja paksua (vaihtelee merkeittäin) voi se vaikuttaa taikinan paksuuteen. Onnistuiko muffinit kuitenkin?
Miten kuorrutteen saa pursotettua hyvin muffinssien päälle?
Hei Sanni, paras tulos tulee kun käyttää kertakäyttöisiä pursotinpusseja ja metallityllaa 🙂
Hei! Olisiko ideaa millä voisin korvata kananmunan? Saisi sitten allergikkokin syödä 🙂
Moikka, voit kokeilla korvata makeuttamattomalla omenasoseella (1.5 dl) tai sama määrä muussattua banaania. Jos kokeilet niin kerro ihmeessä miten toimi 🙂
Kiitos vinkistä! Korvasin munat 1,5dl muussatulla banaanilla, ja tuli todella hyviä! ?
Mahtavaa 🙂 Kiitos kun kävit vielä kertomassa niin muutkin uskaltavat koittaa <3