• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Leivät· Suolaiset· Vauvanruoka

3 marras
Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Uunituoreet rieskat, onko ihanampaa lohtuherkkua näille pimeille marraskuun illoille? Sopan kaveri tai maukas välipala. Itse muistan rieskat jo lapsuudesta. Silloin ne tehtiin perunasoseesta, nyt kokeilin vaihtaa tutun perunan lanttuun. Toimii loistavasti.

Miten näin ihana resepti ja vinkki saattoi jäädä luonnoksiin melkein vuodeksi! Muistan hehkuttaneeni näitä rieskoja Instagramin puolella ja muistan teidän kyselleen ohjeen perään. Hieman myöhässä, mutta parempi kun ei milloinkaan. Tässä aikuisille, vauvoille ja taaperoille ihana lämmin sekä helppo rieskaohje!

Pssst. jouluna voit käyttää näihin ihanuuksin yli jääneen lanttulaatikon!

VAUVAT JA TAAPEROT

Muistathan leipoa lantturieskat ilman suolaa alle yksivuotialle. Käytin myös itse luomu kauramaitoa sekä öljyä voin sijaan Onnin rieskoihin, hänen ollessaan alle vuoden.

Helpot Lantturieskat (6 kk+)
Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Ohje

  • 2,5 dl lanttusosetta
  • 0,5 dl (kaura)maitoa
  • 1 kananmuna
  • noin 1,5 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa (jätä pois alle 1-vuotiaan rieskoista)
  • 2 rkl voita tai öljyä
  1. Valmista ensin lanttusose: kuori, paloittele ja keitä lanttu täysin pehmeäksi. Kaada vedet pois ja soseuta tasaiseksi massaksi. (Voit käyttää myös valmista sosetta)
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  3. Lisää lanttusoseen sekaan maito, muna, jauhot, suola ja 1 rkl rasvaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Ota taikinaa käsiin jauhoitetuin sormin ja taputtele rieskat littanoiksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pistele rieskat haarukalla.
  5. Paista rieskoja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. HUOM! Pienien vauvojen rieskoja voi paistaa hieman vähemmän aikaa, jotta ne jäävät todella pehmeiksi.
  6. Voitele valmiit rieskat 1 rkl voita tai öljyä ja tarjoile perheen isoimmille ja pienimmille herkkusuille!

Vinkki! Jos teet lanttusoseen itse, voi se olla kiinteämpää tai löysempää kuin omani. Lisää siis maitoa ja jauhoja niin, että taikina on sopivaa rieskojen taputteluun.

Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Lämpimät rieskat eivät kaipaa päällensä kuin sipaisun voita. Nam!

Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Paistettu pohjaton kurpitsajuustokakku
Seuraava artikkeli: Hyydytetty Jogurtti-myslikakku Isälle (1 vuotta +) »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios