| |

Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Uunituoreet rieskat, onko ihanampaa lohtuherkkua näille pimeille marraskuun illoille? Sopan kaveri tai maukas välipala. Itse muistan rieskat jo lapsuudesta. Silloin ne tehtiin perunasoseesta, nyt kokeilin vaihtaa tutun perunan lanttuun. Toimii loistavasti.

Miten näin ihana resepti ja vinkki saattoi jäädä luonnoksiin melkein vuodeksi! Muistan hehkuttaneeni näitä rieskoja Instagramin puolella ja muistan teidän kyselleen ohjeen perään. Hieman myöhässä, mutta parempi kun ei milloinkaan. Tässä aikuisille, vauvoille ja taaperoille ihana lämmin sekä helppo rieskaohje!

Pssst. jouluna voit käyttää näihin ihanuuksin yli jääneen lanttulaatikon!

VAUVAT JA TAAPEROT

Muistathan leipoa lantturieskat ilman suolaa alle yksivuotialle. Käytin myös itse luomu kauramaitoa sekä öljyä voin sijaan Onnin rieskoihin, hänen ollessaan alle vuoden.

Helpot Lantturieskat (6 kk+)
Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Ohje

  • 2,5 dl lanttusosetta
  • 0,5 dl (kaura)maitoa
  • 1 kananmuna
  • noin 1,5 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa (jätä pois alle 1-vuotiaan rieskoista)
  • 2 rkl voita tai öljyä
  1. Valmista ensin lanttusose: kuori, paloittele ja keitä lanttu täysin pehmeäksi. Kaada vedet pois ja soseuta tasaiseksi massaksi. (Voit käyttää myös valmista sosetta)
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  3. Lisää lanttusoseen sekaan maito, muna, jauhot, suola ja 1 rkl rasvaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Ota taikinaa käsiin jauhoitetuin sormin ja taputtele rieskat littanoiksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pistele rieskat haarukalla.
  5. Paista rieskoja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. HUOM! Pienien vauvojen rieskoja voi paistaa hieman vähemmän aikaa, jotta ne jäävät todella pehmeiksi.
  6. Voitele valmiit rieskat 1 rkl voita tai öljyä ja tarjoile perheen isoimmille ja pienimmille herkkusuille!

Vinkki! Jos teet lanttusoseen itse, voi se olla kiinteämpää tai löysempää kuin omani. Lisää siis maitoa ja jauhoja niin, että taikina on sopivaa rieskojen taputteluun.

Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Lämpimät rieskat eivät kaipaa päällensä kuin sipaisun voita. Nam!

Helpot Lantturieskat (6 kk+)

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Yksi kommentti

  1. Jarjar sanoo:

    Tein lanttulaatikosta (kermalla ja voilla tehty) ja näistä tuli nyt tosi rasvaisia. Eli jos tekee lanttulaatikosta, niin ei kannata lisätä rasvaa. 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *